![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Bazen (havalar çok sıcak değilse) aynı çiçeğin iki kez açtığına ben de bizim yazlıktaki mor sabah sefalarında rastlamıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Başlarda büyümesi biraz zor gibiydi. Ama şimdi öyle bir uzamaya başladılar ki. Ölçmedim ama sanırım günde 5-6 cm uzuyorlar. Daha önce hiçbir çiçekte bu kadar hızlı büyüme görememiştim. Haftaya çiçek de açarlarsa şaşırmam ![]() Düzenleyen moso : 19-05-2009 saat 16:38 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Çok güzel görünüyorlar sn Nariel maviler tohum verirce bir kaçtane gönderirseniz çok sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Çok güzeller... Boyları ne kadar olunca çiçeklenmeye başladılar? Ben de sabırsızlıkla çiçek açmalarını bekliyorum da. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
Mavilerden çok ekmiştik bu sene ama galiba çok azı çıktı. Hiç çıkmayacak sanıyorduk ama sürpriz yaptılar ![]() Sevgili moso, 1 metreye ulaşmadan bile tek tük açanlar olmuştu. İlk önce pembeler açtı, sonra birkaç tane beyaz; sonra morlar devreye girdi ve en son kocaman maviler açtı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Nariel bana mavi sabah sefası tohumu göndermişti. Ektim ama bir türlü çıkmadılar. Daha sonra ektiğim kaba sardunya tohumları ekmiştim. Sardunyaların yanında yeni bir fide belirdi. Bu sabah sefası olabilir mi? İki ay sonra çimlenmesi mümkün mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili zenfree, bu kesinlikle sabahsefası ![]() ![]() Bizimkilerde farklı bir renk daha çıktı; şeker pembe. Karışık bir sarmaşık paketi vardı, birkaç da sabah sefası tohumu vardı içinde. Başka hiçbir bitki çıkmadı. Diğer renkler de geçen seneki mavi çiçekli sefamdan ve sokaktan topladığım (rengini bilmediğim) tohumlardan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevindim. ![]() Narinel seninkiler harika görünüyor. ![]() Düzenleyen zenfree : 24-05-2009 saat 12:11 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Aynı olay benim başmada geldi sabah sefası ve selluka tohumlarını pet bardaklara şubat ayı sonunda diktim nisan ayı sonuna kadar ilgilendim hiç gelişme olmadı iki gün önce temizlik yapıp atıcaktım bi baktım sellukada sabah sefasıda kocaman olmuşlar üstelik neredeyse 1 ay hiç su vermedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Nariel Harika gözüküyorlar, Bu sene havaların etkisinden sanırım benim diktiğim sabah sefaları zor çimlendi zor gelişiyorlar sanırım gündüz gece ısı farkı etkiliyor gündüz sıcaklık 30 dereceyi bulurken gece 10 dereceye düşüyor. Oysa iç mekanda diktiğim bir tohumcuk iş yerinde 20 gündür bol bol açıyor. herhalde ilk çiçekleri görmek için 15-20 gün daha beklemem gerekecek çiçek açtığında buraya resimlerini koyarım. Hafta sonu çektiğim aşağıdaki resimlere bakınca sanırım hak vereceksiniz. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bunda benim çimlendirdiğim sabah sefam bahçedeki kiraz ağacına sardırmaya çalışıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
merhaba arkadaşlar akşamdan ıslak bir bezin arasına koyduğum tohumlarım sabah baktığımda çimlenmiş. onları saksıya aldım üzerlerini 1 santim toprakla kapattım ertesi sabah baktığımda topraktan çıkmışlar fideler biraz büyüyünce 7.5 santim arayla başka saksılara alıcam gelişmeleri yazarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
inanmıyorum öğlene kadar büyümüşler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Katmerli olan gündüz sefası ilk çiçeğini verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Ne demek kardeşim. Dükkan senin olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Siz tohum zamanı kapıyı tıklayın yeter, Sn celalsungur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Benim sabah sefalarına nazar değdi galiba. Ölmek üzereler, tüm yaprakları sarktı ve sarardı.. Kırmızı örümcek sarmış her yanını, artık çiçek de açmıyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Bol güneş ve suyu sever. İri mavi çiçekli cinsi (ipomea tricolor) daha geç açar. Bu yüzden tohumlarının mart ayında sıcak bir yerde çimlendirilip daha sonra dışarı ekilmesi iyi olur. Bu yıl treni kaçırmışız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|