![]() |
|
![]() |
#91 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2007
|
Tesekkür ederim verdiginiz bilgiler icin.Ama zenfree ben ip olayini anlamadim.Iple ne yapacagim? Birde aklima baska bir soru takiliyor,ben sabah ve aksam sefalarimi balkonda yani saksida yetistirmeyi düsünüyorum.Simdi sorum,bunlar uzadikca asagi sarkicaklar ve ben 2. katta oturuyorum.Haliyle alt komsuya uzanicaklar (tabii insallah beceripte o kadar uzatabilirsem). Ben, cicekler uzadikca asagi dogru,onlari makasla kisaltsam olurmu,**** baska önerileriniz varmi.**** ne yapmam lazim? Soru uzun oldu galiba,pardon ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sebnemm, sarılıcı bir bitki olduğundan desteğe gereksinimi var. Mutlaka bir yere sardırmalısın. Önceki sayfalarda örnek fotograflar var. Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de Zenfree ile ayni fikirdeyim. Kendi edindiğim tecrübe ile en yakın dikey ne varsa ona sarılma eğilimi oldukça yüksek bir bitki. Saksısına bir çubuk dikerek yukarıya doğru bir ip gererseniz, veya saksının üzerine uzunca bir kaç çubuk dikerseniz onlar doğal olarak sarılacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Yeni Üye
|
ZENFREE ve BUKET AKNAR cok tesekkürler.Bende cicekleri asagiya sarkitmayi düsünüyordum.Daha dogrusu öyle zannediyordum.Bir yanlistan daha döndürdünüz beni. Peki dallari cok uzarsa ve balkonu sararsa (cünkü balkonum kücük) onlari nasil ve neyle kisaltmaliyim? Tekrar tesekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
sebnemmm çok uzarsa iki günde bir budarsın. (O kadar çabuk büyüyor ki göreceksin) Ben senin yerinde olsam büyük boy yuvarlak saksıya 3 tane fide dikerdim. Bahçede kökü oldukça derine inmişti geçen yaz. Yaz boyunca çok bul su verirdim. (Suyu çok seviyor tecrübelerime göre) İnanılmaz hızda büyüyor ve ne bulursa sarılıyor. Korku filmi gibi ![]() Ben yaratık diyorum kendisine. Düzenleyen limon : 04-03-2008 saat 14:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Yeni Üye
|
Bu nasil bisey yaaaa.Cok ilginc.
Arkadaslar bu sabah farkettimki benim sabah sefasi nasil olmus maalesef göremedim ama aksamsefasina bir güzel sarilmis.Bu nasil olabilir.Aralarin da mesafe olmasina ragmen nasil oluyorda sabah sefasinin dallari aksam sefasina sarilabiliyor. O ani görmeyi cok isterdim.Yani nasil sarilmaya basladigini. Simdi size bir soru: Sabah sefasini ayri bir saksiya alip balkona koyabilirmiyim artik.Ayni sey aksam sefasi icinde gecerli.Yoksa daha kücüklermi.? Birde balkona alirsam onlari, benim balkon bütün gün günes aliyor,yani direk günes isinlari balkonumda bu sefalarima bir zarar verirmi. TESEKKÜRLER. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene benimkiler de hemen hemen tüm gün güneşli yerdeydi. Fakat Adana'nın daha sıcak olduğunu düşünürsek ne olur bilemiyorum. Bol suyu ihmal etmezseniz sorun yaşamaz belki. Bu arada henüz bu kadarken yanındakine sarılmış bir de büyüğünü düşünün. Boşuna yaratık demiyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Yeni Üye
|
Merhaba LIMON Evet hakikaten yaratik gibi bisey.Ama cok sevimli.Ben yandim demektir.Kücücük balkonda bu yaratikla nasil basa cikarim simdiden onu düsünüyorum.Peki bu yaratiklarin :-) belirli bir boylari varmi yoksa SINIRSIZ uzama yeteneginemi sahipler.Hergün budasam bir sakincasi olurmu? Bu arada ben Almanyada yasiyorum.Burasi genelde yagmurludur ama günes oluncada tam oluyor yani.Ama genelde soguk. 2-3 günde bir suluyorum.Burda okudugum bu.Yani az sulamak gerekiyormus.Insallah yanilmiyorumdur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Penelophe; bana gönderdiğin sabah sefası tohumları'nn ne renk olduğunu biliyor musun? Merakla bekliyorum da! Geçen yıldan beridir bende herdem yeşil sabah sefaları var ki onların rengi mor. Senden gelenlerin farklı renk olması için dua ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Sabah sefalarımda son durum. Çiçeklenmeye başladılar. ![]() ![]() Yağmur yağdığı için çiçekler biraz pörsüdü. ![]() ![]() Gölgede duranlar.. ![]() Gölgede duranlar.. ![]() Bunlar da bütün gün güneş alanlar.. Sormak istediğim şu, aynı zamanda ekilip, aynı zamanda saksılara alındıkları halde güneşde olanlar kısa kalıp çiçeklenirken, gölgede kalanlar, sürekli uzuyor ve çiçeklenme yok. Bu durumda, güneşte olanlarında hızlı gelişmeleri ve gölgede olanların çiçeklenmeleri için ne yapmam gerek? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Bence hiç bir şey yapmana gerek yok. Birden bire öyle delice büyümeye başlıyorlar ki ne yapacağını şaşıyorsun. Ben yere dikmiştim, saksıda o kadar gelişmeyebilir. Bir iki tane de bahçeye atsaydın tohum, farkı gözlemlemek açısından. Daha benim fideler ufacık ama burda havalar serin gidiyor. Geçen yıl ilk açan çiçek rengi aynıydı(koyu mor), yazın ortasına doğru rengarenk açmaya başlamışlardı. Bakalım sendekiler nasıl olacak? Bu arada önceden yazmış mıydım bilmiyorum bol sulamak gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Limon, önerinlerin için teşekkür ederim. Aynı fidelerden bahçeye de dikmiştim fakat bahçedekilerde balkonda bulunup güneş alanlarla aynı kaderi paylaşıyor, uzamıyorlar.. Daha şimdiden gün aşırı suluyorum sıcaklar iyice bastırınca ne yapacaksam artık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Tohumları karışık almıştık ama hiç bu kadar sürpriz renk alternatifleriyle karşılaşacağımı düşünmemiştim gerçektende çok hızlı bir şekilde büyüdüler ve büyümeyede devam ediyorlar. Her sabah farklı renklerdeki çiçeklerinin toplu halde açtığını görmek çok hoş oluyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Sn. ErtanGM, sabah sefalarınız çok güzel olmuşlar.İnsanın içini açıyor.Benimkiler de böyle olur inşallah, boyları henüz bir karış kadar. Burada havalar biraz soğuk gittiği için gelişemediler.Sizin çiçekleriniz ne kadar sürede bu duruma geldiler merak ettim doğrusu. Bol çiçekli günler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|