agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni791Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-10-2009, 00:27   #331
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Galeri: 45
Sen şansını dene tutabilir. İsrersen önce saksıya dik tutarsa baharda toprağa geçirirsin.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2009, 00:34   #332
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2006
Galeri: 5
Sayın hozat,

Sizin sabah sefalarınız çok yıllıklar herhalde.

Tek yıllık olanların bu yöntemle çoğaltılması olamaz gibi geliyor bana.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2009, 00:59   #333
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Ferda Hanım,

Evet haklısınız, Yalıkavak'ta bir fırıncının duvarını sarmıştı ve çok yıllıktı sanıyorum.
Bana verirken öyle tarif etmişti aynısını uyguladım. Bendekiler şu anda beş yıllık oldular.
Bilglendirdiğiniz için teşekkürler, bundan sonraki mesajlara bu bilgiyi de eklerim.
sevgiler..

Eski 01-10-2009, 01:23   #334
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2006
Galeri: 5
Belki Bodrumun havasından, suyundandır

Orada rozet çiçekleri, hatta domatesler bile çok yıllık olabiliyor.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2009, 02:04   #335
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

sn. Ferda Hanım,

Bu yıl rozetleri ve sabah sefalarını gördüğümde şaşkına dödüm. Denetimsiz kalınca bahçeyi istila etmişler bir de gazanyalar çimlerin arasını doldurmuşlar.
Bahçe sayfama fotoğraflarını koymuştum.Bazı çiçekleri Bodrum iklimi tetikliyor sanırım.
Hoşça kalın

Eski 01-10-2009, 13:33   #336
Ağaç Dostu

ankara's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hozat Mesajı Göster
Sen şansını dene tutabilir. İsrersen önce saksıya dik tutarsa baharda toprağa geçirirsin.
Denemekte yarar var

ankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2009, 14:54   #337
Ağaç Dostu

ankara's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hozat Mesajı Göster
Sevgili hozat bugün dediğini yaptım mevsim dolayısıyla pek umutlu değilim ama inşallah benimde sabah sefalarım olur

Eski 05-10-2009, 10:16   #338
Ağaç Dostu

lastmohikan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2009
Bu ne şimdi ALLAH aşkınıza yani benim çiçeğim var sizin yok, meselesimi ,bumudur yani ,herkes kendine mi müslüman abilerim ablalarım. komşular millet çiçek büyütüyo bizede izlemek kalıyo ah yakın olsam çiçek hırsızlığı cazip bi meslek olacak bu gidişle

lastmohikan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2009, 07:12   #339
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Galeri: 112
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Bu kadar değişik ve güzel bir gündüz sefası hiç görmedim. Elinde olan var mı acaba? Veya dışarıdan tohumunu getirtebilecek bir arkadaşımız?
( Picotee Blue Morning Glory)

Kaynak:http://www.amazon.com/Picotee-Blue-M.../dp/B0012YMHO0
Bende var lonicera yalnız bu sene yer darlığı nedeni ile dikmedim elimdeki tohum sayısı yeterli olsa paylaşırdım. Size isterseniz Amerikadan bir site önerebilirim daha önce sipariş vermiştim 1 haftada normal posta ile geldi posta ücretide yanlış hatırlamıyorsam 3,50 USD.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2009, 07:32   #340
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Sn tturt, ilginiz için teşekkürler. Ben de farklı sitelerde araştırıyorum. Posta ücretleri sizin belirttiğiniz fiyatlardan başlıyor. Ürün de yeni olduğu için tohum fiyatları oldukça kabarık. Artık kısmetse seneye başka tohumlarla bunu da sipariş geçerim.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2009, 07:41   #341
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Bir süredir sayfayı takip etmemişim. Başka çiçekler için değil ama özellikle ilgi alanım olan sabah sefaları ile ilgili edindiğim bir kaç tecrübeyi sizlerle paylaşmak istedim.
Sabah sefalarının tohumları çiçeğin rengine, cinsine göre farklılıklar gösteriyor bazı tohum kapsüllerinde bir adet olabildiği gibi bazılarında 6 adet olabiliyor. Kapsüllerin içi odacık şeklinde ve her odacıkta bir tohum yer alıyor. Tohumlar çok küçük olabildiği gibi fuji, japan Morning Glory gibi cinslerde tohumlar daha iri çekirdek şeklinde oluyor. Mor, beyaz, pembe gibi renklerdeki çiçeklerin tohumları ise genelde siyah ve yuvarlak oluyor. Yine tohum rengi genelde siyah olmakla birlikte beyaz, krem ve kahverengide olabiliyor. Çok yıllıklarda ben mor renk dışında renk görmedim gövde yapısı çalı formunda ve kalın oluyor. Çelikten yetiştirmeyi denememekle birlikte tek yıllıklarda çelik'ten yetiştirmenin zor olduğunu düşünüyorum, çok yıllıklarda olabilir. Yine tek yıllıkta çelik alırsak sürgün ve çiçek yapısı gereği çelik aldığımız çiçeğin uzamasının duracağını düşünüyorum. Tohumların serin geçen iklime sahip bölgelerde Nisan sonuna doğru dikilmesi daha iyi sonuçlar veriyor. Fakat ev ortamında tohumları derin saksılarda şubat sonu gibi çimlendirip Nisan ayında da dışarıya almanız mümkün. Yine tohumu bir kapa ekip sonra şaşırtma yapmak çiçeğin gelişimini olumsuz etkiliyor. Derin saksılarda daha iyi sonuçlar veriyor. Direk toprağa ekilirse genelde çoşuyor ve tek tohumdan hızla bir kaç koldan sarabiliyor. Suyu geçirgen topraklarda daha hızlı gelişirken sert killi topraklarda ilk çiçek verme zamanı uzayabiliyor. Eğer cinsi minyatür sabah sefası değilse boyları genelde en az 4-6 metre arasında oluyor. Ben şu ana kadar beyaz renkte kokulu çeşidine rastladım. Başka renklerde kokulu çeşidi varmı bilmiyorum. Tohumlar genelde yurtdışından ithal edildiği için ülkemizde satış yapılan sitelerde adet'le poşet içersinde gönderiliyor ve ciddi rakamlara alıcı bulabiliyor.
Elimde henüz ekemediğim 50 çeşit sabah sefası tohumu mevcut. Bu konuda sitede en geniş tohum çeşidine Sayın Karınca70 sahip olduğunu düşünüyorum özel renkler için kendisi ile temasa geçebilirsiniz. Geçen sene Sayın Karınca70'in organize ettiği 4 site üyesinin ortak olduğu Japon sabah sefası tohum paylaşımı olmuştu. Sayın Karınca70 tohumları Japonya'dan getirtmişti. Belki önümüzdeki dönemde de tekrar ortak sipariş açabilir. Sorularınız olursa tecrübelerim ışığında sizlerle paylaşmaktan keyif duyarım. Üyelerin bahçeleri sayfasında yer alan sayfamda bu hafta içinde yetiştirdiğim sabah sefalarının fotoğraflarını koyacağım.

Eski 06-10-2009, 11:04   #342
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Yeni fotoğraflar

Eklenen Resimler

canannuman beğendi.
Eski 09-10-2009, 22:18   #343
Ağaç Dostu

tasdelenmurat's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2007
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Bu kadar değişik ve güzel bir gündüz sefası hiç görmedim. Elinde olan var mı acaba? Veya dışarıdan tohumunu getirtebilecek bir arkadaşımız?
( Picotee Blue Morning Glory)

Kaynak:http://www.amazon.com/Picotee-Blue-M.../dp/B0012YMHO0

blue morning glory tohumu bende var. hirtsgarden sitesinden 2 yıl önce aldım. 27 tohum kaldı elimde. 4 tanede yeni çıkacak olan tohum keseleri var. şu an bütün çiçekler ölmüş durumda. son 4 tohum kesesini bekliyorum. ortalama 3 tohum oluyor içinde her kesenin, elma çekirdeğine benziyor tohumları. genleriyle oynanmış değil. arılar bir güzel döllerse tohum veriyorlar yalnız bilesiniz.

bana şöyle çeşit çeşit sabah sefası gönderecek olanın hazinesine bende blue morning glory ve bir kaç sürpriz tohum göndererek katkıda bulunabilirim.

bu çiçeklerin tohumunu isteme nedenim ise. öğretmenlik yaptığım lisenin bahçesine dikme isteğimdir. kendi kişisel çıkarlarım değildir.

bu başlık altında da bu tohumdan dağıttımı çok çok önceleri bildirmişliğim vardır.
http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=4327&page=6

bu bitkiyle ilgili deneyimlerim
2-3 gün suda bekletin. Kan ısısı diye tabir edilen ılık-sıcak suyun içine atın. 2-3 gün bu suyu kapalı bir mekana koyun. Hemen köklenir. Saksı toprağına dikerseniz büyümesi dahada hızlı oluyor. 1 hafta içinde 2 yaprak olarak karşınızdadır. Martın ilk haftası dikersiniz haziran ayına yeteri kadar büyümüş ve çiçekli olarak yaza merhaba diyebilirsiniz.

Şu ana kadar baktığınız sabah sefalarının aksine yaprakları çiçeğe göre çok küçük kalmakta.
Her yaprağın dibinden bir adet çiçek vermektedir. Mevsimliktir. Kışa doğru odunsu bir gövdeye dönüşmekle birlikte yinede ölmektedir. Ben muglada yaşıyorum. Bu yüzden hala varlığını sürdürüyor. Bir öğretmen arkadaşı vermiştim. o hiç tohum alamadı. Arıların döllemesi gerekiyor anladığım kadarıyla (olaydan kişisel çıkarımımdır)

Şayet boyu 1 karış kadarken su vermeyi bırakırsanız anında çiçeğe yöneliyorki o durum bile çok muhteşem bir tablo yaratıyor. Şayet çok büyüyüp yayılmasını istemiyorsanız su vermeyi kesin.

Sarılıcı olmasına ragmen sarılmayı pek başaramıyor açıkcası, siz şekil vermesiniz sarılacağa yere, yani elle dolamazsınız kaderi yere doğru düşmek oluyor.

canannuman beğendi.

Düzenleyen tasdelenmurat : 09-10-2009 saat 22:34 Neden: ekleme
tasdelenmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2009, 11:00   #344
Ağaç Dostu

triple's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2009
sozkonusu bitki sabah sefası yanı sarmasık turu olan bitki degil aksam sefasıdir

triple Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2009, 19:08   #345
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi triple Mesajı Göster
sozkonusu bitki sabah sefası yanı sarmasık turu olan bitki degil aksam sefasıdir
Sayın triple,
Sabah sefası sarılıcı bir bitki olup, akşam sefasının ise bu özelliği bildiğim kadarı yok.

Eski 14-10-2009, 16:00   #346
Ağaç Dostu

Zeferan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-09-2008
Galeri: 1
3 ü bir yerde...

Eklenen Resimler

Zeferan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2009, 19:11   #347
Ağaç Dostu

tasdelenmurat's Avatar

Arkadaşlar önceki mesajlarımda okulumun bahçesine "sarmaşık çağlayanı" uygulaması yapacağımdan bahsetmiştim. Kendi cebimden bayağı bir para çıkaracam bu iş için. Bağış gibi bişey olacak. Alacağım tohumların 3 de birine ortak arıyorum. Ortak olmak isteyen varsa bana ulaşırsa sevinirim. 21 çeşit sarmaşıkdan 34 tohum sahibi olacak. Maddi bir kar hiçbir şekilde düşünülmemektedir. Tohumun adedine düşen miktar ne ise o kadar meblag istenmektedir.

Bu başlık altında ortaklaşa tohum siparişi başlığında konunun detaylarını bulabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17696

Bu yazın sonunda ortaya çıkacak olan sarmaşık çağlayanın resimlerini buraya ekleyeceğim.

Bu arada dış peyzajcı varsa bu kadar rengi nasıl yan yana getireceğimle ilgili fikir alabilirim.

Düzenleyen tasdelenmurat : 14-10-2009 saat 19:19 Neden: Düzenleme
Eski 18-10-2009, 13:03   #348
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-09-2009
arkadaşlar komşumun telindeki sabah sefalarından tohum topladım bunlarmı acaba

faruk5525 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2009, 00:14   #349
Ağaç Dostu

tasdelenmurat's Avatar

Satıugurtan'a çok teşekkür ederim. Bayağı bir tohum göndermiş. Bugün elime ulaştı. Bu yaza inşallah başaracam sarmaşık çağlayanı uygulamasını. Satı hanıma bende tohum göndercem. Bu kadar gönlünden tohum kopan insana benimde birşeyler hediye etmem lazım.

Eski 24-11-2009, 13:17   #350
Ağaç Dostu

BirLira's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2006
Galeri: 47
Name:  sabah_sefasi_yaprak.jpg
Views: 1998
Size:  62.8 KB

BirLira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2009, 22:30   #351
Ağaç Dostu

denizkedisi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-06-2009
Çok güzel,sımsıcak bir kare...

denizkedisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2010, 20:56   #352
Yeni Üye

gordesli's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2009
Selam, ben geçen sene marketten bu sarmaşığın tohumunu almış ama dikmeyip buzdolabında saklamıştım, paketin üstünde ipome volubilis variee yazıyor. Tohum ekim tarihi şubat ayı, çimlenme zamanı ise mart ayı olarak geçiyor. Pakette ki bilgiler ışığında vakit kaybetmeden dün tohumları ektim, fakat sabah baktığımda çimlenmişlerdi
anladığım kadarıyla çok hızlı büyüyor, pakette 10cm boy atınca asıl yerine şaşırtılması gerektiği yazıyordu, bu hızla giderse 10 güne kadar 10cmye ulaşır diye tahmin ediyorum. çiçeğimi balkonda yetiştirmek istiyorum.
gerçi havalar güzel ama bir müddet ev içinde mi muhafaza etsem acaba?

gordesli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2010, 13:55   #353
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-09-2009
bende toplamıştım tohumları komşumuzun bahçesinde ne zaman ekmeliyim bahçeye

faruk5525 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2010, 08:03   #354
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gordesli Mesajı Göster
Selam, ben geçen sene marketten bu sarmaşığın tohumunu almış ama dikmeyip buzdolabında saklamıştım, paketin üstünde ipome volubilis variee yazıyor. Tohum ekim tarihi şubat ayı, çimlenme zamanı ise mart ayı olarak geçiyor. Pakette ki bilgiler ışığında vakit kaybetmeden dün tohumları ektim, fakat sabah baktığımda çimlenmişlerdi
anladığım kadarıyla çok hızlı büyüyor, pakette 10cm boy atınca asıl yerine şaşırtılması gerektiği yazıyordu, bu hızla giderse 10 güne kadar 10cmye ulaşır diye tahmin ediyorum. çiçeğimi balkonda yetiştirmek istiyorum.
gerçi havalar güzel ama bir müddet ev içinde mi muhafaza etsem acaba?
sn gordesli, çok hızlı büyüyorlar.
iklim olarak şanslısınız ama soğuktan koruyun derim ben. geçen yıl iki tohumu deneme amaçlı eylül ayında birini ev içinde bir saksıya diğerini de balkona ekmiştim. birkaç haftaya ciddi bir boy artışı oldu, sonra da hemen çiçeklendiler, fakat dışarıdakini bu kış çok soğuk geçtiği için kaybettim. içerideki hala yaşıyor, çiçekleniyor ama o da bodur. yani şunu demeye çalışıyorum; bol güneş istiyorlar, güneş görmezlerse küçük ve seyrak yapraklı oluyorlar, öyle bir zamana denk getirmek lazım dışarıya alışınızı...

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2010, 13:11   #355
Ağaç Dostu

ankara's Avatar

Bugün sabah sefalarının tohumlarını ektim, inşallah benimde bu güzelliklerden olur heyecanla bekliyorum

Eski 02-03-2010, 14:28   #356
Ağaç Dostu

ayhat's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2007
Bende dün ektim saksıya evde takip ediyorum ilk defa tohum ektim genelde anneme bırakıyordum bereketli ellerindenmidir nedir hep tutar ektikleri, ufak menekşe saksısına koydum tohumları bide melisa tohumu vardı onuda ektim bakalım hangileri çıkacak.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2010, 16:15   #357
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Galeri: 1
Benim'de geçen yıl, bahçenimin farklı bir iki yerine ekip, büyüttüğüm sabah sefalarından saçılan tohumlar, şimdi nerdeyse bahçenin her yerinde çimlenmeye başladılar!

Geçen yıl aynı olayı, horoz ibiğinde'de yaşamıştım. Bir önceki yıl, bir tane horoz ibiği ekmiştim, geçen yıl tüm bahçeyi istila etmişlerdi, çapalamaktan bıkmıştım ama galiba esas bu yıl uğraştıracaklar beni. Çünki geçen sezon en az 20 adet'e yakın horoz ibiği, inatla yaşamayı başardı ve bu yıl, kimbilir kaç yüz tane tohum bıraktılar bahçeye!!

Üstüne üstlük bu yıl yalnızda değiller. Şimdiden onlarca sabah sefası, merhaba, biz geldik demeye başladır!

Benim bir sorum olacak.

Ben bu sabah sefalarını, bahçemin bir duvarını kapatsınlar diye, sık ve yan yana ekip, bir örtü oluşturmak istiyorum. Ancak tüm gün, üzerinde çiçekler görünsün istiyorum ama, bildiğiniz üzere s.sefalarının çiçekleri, saat 10-11'den sonra kapanıyor. Bende, yeşil örtü devamlı çiçekli olsun diye, aralarına suzan sarmaşığı ekmeği düşünüyorum. Suzan tohumlarım geldi ve 1-2 güne kadar çimlendirme çalışmalarına başlayacağım.

Sorum şu: Bu her iki sarmaşık türü, birbirleriyle aynı yerde yaşar'mı? Yoksa suzanları ayrı bir yere'mi ekeğim?

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2010, 18:45   #358
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Suzan'lar sabah sefalarına göre çok narin ve çok daha kısa, sabah sefalarının arasında boğulup gidebilirler. Sabah sefalarının 30 cm kadar önüne bir destek yaparak, suzanları ön tarafa dikebilirsiniz.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2010, 20:56   #359
Ağaç Dostu

aygün's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2009
Mavi de açtığını bilmiyordum. Çocukken baçemizde diğer renklerinden bolca vardı. Yapraklarından sarma yapardık, ben çok severdim. tavsiye ederim

aygün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2010, 22:12   #360
Ağaç Dostu

Gülbeşeker's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2008
sabah sefalarının yaprakları yenebiliyormu sonra zehirlenmiyelim

Gülbeşeker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025