![]() |
|
![]() |
#302 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn tturt, resimlerini eklemiş olduğunuz gündüz sefalarından ( 289 no 'lu mesaj içerisindeki) mor- beyaz çizgili olan tohum bağlıyor mu? Aynısı bende de var ama bir türlü tohum vermedi. Küçük fırça ile tozlamayı da denedim ama nafile. Sizdeki de vermiyorsa o zaman tohumları ile oynanmış olabilir diye düşüneceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gördüğüm kadarı ile tohum bağladı diğer cinsler daha erken tohuma duruyor bu ve japon sabah sefaları hem tohum kesesi daha iri hemde daha geç olgunlaşıyor. Keseciğin etrafı henüz yeşil olduğu için bakamadım hafta sonu Sapancaya gittiğimde tekrar kontrol edeceğim, gelişmelerden sizi haberdar ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
276 no'lu mesajdaki ilk resimde görülen sabah sefalarından bu hafta sonu beş'er adet tohum aldım. Şu anda tohuma durmuş olan en 7-8 tane daha kese mevcut daha fazlada olabilir 15-20 gün içinde aralıklarlarla tohumlarını alabileceğimi düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Ağaç Dostu
|
Ekteki sabah sefası ilk olarak bu pazar açtı çukulata renginde sanıyorum ismi "Chocolate Rose Silk morning glory" farklı isimleride olabilir. İnşallah tohum bağlar ve tohumların olgunlaşması kısa sürer. Ek olarak mavi renkli sabah sefası. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok güzel hepiside tohumları olmuyormu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Ağaç Dostu
|
Sn tturt, ilginize çok teşekkürler. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum tohumları. İnşallah birer tane bile olsa verirler de seneye de yetiştirmek nasip olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Sayın tturt, ektiğim tohumlarda "tık" yok. Hava çok sıcak ama güneş yön değiştirdi bizim eve uğramıyor. Kalan tohumları mevsiminde ekeceğim. Tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence filizlenecekler biraz süresi uzayabilir. Gözlemlerim direk toprağa ekilen tohumların çok çabuk geliştiği, dal sayısının fazla olduğu ve de daha bol ççek verdiği yönündedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Ne kadar güzelmiş sabah sefaları ben bu hızla büyüdüklerini bilmiyordum!bahçenin tel örgüsüne sardırabilirim baharda ekip ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Ağaç Dostu
|
Bu kadar değişik ve güzel bir gündüz sefası hiç görmedim. Elinde olan var mı acaba? Veya dışarıdan tohumunu getirtebilecek bir arkadaşımız? ( Picotee Blue Morning Glory) Kaynak:http://www.amazon.com/Picotee-Blue-M.../dp/B0012YMHO0 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi görünüyor sevgili hozat ![]() ![]() Düzenleyen ankara : 31-05-2010 saat 12:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Ağaçsever
|
Benim gördüklerim bu resimdeki gibi çiçek düştükten sonra çıkan çenek içinde oluyor, önce yeşil sonra siyaha dönüyor ve kuruyunca rüzgardan yere düşüyor. Gerçi bu bir akşam sefası (mirabilis jalapa) tohumu, ama nette tohumu açıkça gösteren resim bulamadım sabah sefasının, sabah sefasının tohumu da sanıyorum bu resme benzer şekilde olsa gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Ağaçsever
|
Haklısın Selis. Akşam sefası bir kapsülde 1 adet iken sabah sefası birkaç adet imiş. Ama en azından kapsülde her ikisi de ![]() Ben bu yakınlarda sabah sefası görmemişim demek; sokakta gördüklerim sabahları da çiçekleri açmış durumda olduklarından çok benzerler diye düşünmüştüm, oysa sabah sefası daha sarılıcı ve uzayan bir bitki. Sabah sefasının tohum kapsülü şuna benziyor imiş: Düzenleyen senor : 01-10-2009 saat 16:25 Neden: Daha anlaşılır resim yüklemek için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili senor ve selis fotoğraflar için teşekkürler bugün geçerken yakındaki binanın önündeki sabah sefalarına baktım tohuma benzer birşey yoktu daha oluşmadılar sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sabahseverler, Ben şimdiye kadar sabah sefasını hiç tohumdan üretmedim ,çelikle yani uzun sarılıcı kollarını elinize sarıp torağa gömün asla fire vermeden tutuyor. tohum çimlendirme derdiniz de olmuyor. Sonuç kesinlikle başarı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Ağaç Dostu
|
sevgili hozat bunu hangi mevsimde yapmak gerekiyor?şimdi yapsak olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|