![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Altın Trompet (Allamanda cathartica)
ALLAMANDA Familya: Apocynaceae Anavatanı: Brezilya Allamanda çok hızlı gelişen bir bitkidir. Sarıdan turuncuya renkli çeçek açan türleri vardır. Çiçeklenme zamanı: Mayısdan eylüle kadar çiçek açabilirler. Yer seçimi: Yıl boyunca direk güneşe konmalı sıcaklık 18 derecenin altına düşmemelidir.kışınsa dinlenme döneminde 15 -18 derece arasında tutulmalıdır. Su ve besin ihtiyacı: İlkbahar ve yaz aylarında bolca sulayıp yapraklarına su püskürtmeli,daha sonra sulama azaltılmalıdır.yazın her hafta besin verilmelidir. Bakım: İlkbaharda saksı değiştirmelidir. Çiçeklenme dönemi sonunda budanabilir. Üretim: İlkbaharda ya da sonbaharda uç dallarından kesilerek nemli ve 25 derece sıcaklıktaki ortamda köklendirilebilir. Hastalık ve zararlılar: Besin azlığı yaprak sararmasına yol açar nadiren böceklenme olur. KAYNAK ![]() ![]() ![]() ![]() Resimler internetten alıntıdır. Ankara üniversitesi yayınları 1956 basımlı bir kitap vardı elimde onu karıştırırken buldum ismini, biraz araştırınca bunları buldum. Sevgiler ![]() Düzenleyen Sebahattin Sargın : 07-03-2011 saat 23:47 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|