![]() |
|
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
sevgili Volare, Maki haklı,güneşle ilgisi yok renklerinin. Balkonum hiç güneş görmüyor ama çiçekler kırmızı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=tiya;509906]sevgili Volare, Maki haklı,güneşle ilgisi yok renklerinin. Balkonum hiç güneş görmüyor ama çiçekler kırmızı. Genetik mutasyon olabilir , ayni kökte hem fuşya hem pembe ![]() Hiç şikayetçi değilim . Gerçi artık hepsi dökülüp tohuma yattı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili Satı Uğurtan, Yıldız çadırı ile tanışmam yaz ortasını buldu. Tohum siparişi ve ekilmesi sanırım Temmuz ortasını gibiydi. Mart-Nisan gibi ekilebilse çok daha güzel gelişiyor. Yaprakları neredeyse kuşkanmaz kadar narin ve ince, zararlılardan çok çabuk etkileniyor. Kırmızı örümceğe rağmen çiçeklerini görebildim. Oğuz Bey'e ve ROA'ya teşekkür etmeliyim... Seneye sizin bahçeye de çok yakışacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn selis, bahsettiğiniz ipomea cardinal climber sanırım. Bu ipomea türü üzerinde olgunlaşmayı bekleyen tohumlarıyla bende mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Yıldızım mevsimi bitirdi "öldü artık" diyordum ama inatla çiçek ve tohum vermeye devam ediyor. Olgunlaşmadan kopardığım birkaç tohumu çöpe değil, saksı dibine atmıştım. İki tanesi gelişmiş ve dantel yapraklarını gün yüzüne çıkarmış. Çok üzüldüm. Kışı sağ salim geçireceğini sanmıyorum. Bakalım ne olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, yıldız çadırı 10C° in altında yaşamıyor, soğuğa karşı çok hasas bir bitki. Toprakta kendiliğinden çıkan iki fideyi küçük bir saksıya dikip Mersin'e getirmiştim, üç-dört santimcik ancak vardı, hemen tomurcuk vermiş, sıcak hava bol ışık istiyor çiçeklenmek için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2007
|
Adalet Hanım, Sizin önerinizle ağustosta yıldız çadırı ekmiştim.(Aydın sıcak olduğu için geç kalmış sayılmazsınız demiştiniz).Sayenizde bu güzelliği yaşadım.Şimdi bir sürü tohumum var. Saklama koşulları için özel bir şey yapmam gerekiyor mu? Buzdolabı,karanlık,metal kap vs.?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
yolumun üstünde gördüm ve tohumlarını henüz yeşil olmalarına rağmen kopardım. mesela akşamsefası çiçeğinin tohumları kurumdan alınınca çimlenme ihtimali oldukça düşüyor. bu bitkiye yabancı olduğum için bilemedim size sorayım dedim. tohumlar olgun fakkat yaş. sizce tutabilir mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nalan, çok sevindim, güle güle büyütün yıldızlarınızı. Özel bir uygulama yapmanıza gerek yok, tohumlar iyice kuru ise küflenmedilerse sorunsuz çimlenecektir. Nisan Mayıs gibi ekin, sonra şaşırtırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
bir hafta önce ektiğim tohumlarda henüz çimlenme yok arkadaşlar uzman16 arkadaşım siz erkencisiniz, umarım güzel çiçeklerini de görürüsünüz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sayın Adalet Yağcı, Yıldız çadırını uzun zamandır takip ediyorum ve artık benim de olsun istiyorum..Tohumlarını nerden temin edebilirim İstanbul'da?Ve şimdi bahçeme eksem olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, yıldız çadırının yan tarafında görünen yaprak da sizden gelen karagözlü suzana ait. Yıldız çadırı ile aynı zamanda ekmiştim. Çok sağlıklı, iyice uzadı, henüz çiçek oluşumu yok. Bol bol yapraklanıyor. Yakında o da çiçeklenince fotoğrafını yüklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
benim ektiğim yıldız çadırı tohumlarındanhareket yok henüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Alıntı:
Tohumları 24 saat ılık (oksijenli) suda beklettim. Sabaha birçoğu o kadar şişmişti ki çürüdüklerini sandım! Meğer suyun içinde çimlenmeye başlamışlar. 10litrelik su şişesinin dibini kestim, içine ıslak torf ve perlit koyup karıştırdım. Sıkarak suyunu çıkardım ve döktüm, sadece nemli olarak bıraktım. Tohumları oraya ektim. Üstünü streç filmle kapadım. Yarı aydınlık bir yere aldım... Sonuç, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|