![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2015
|
Yildiz cadirimin yeni surgunleri kuruyor.eskilerde ice dogru bukuluyo.lutfn yardim.bu foruma ne sorduysam cevap gelmiyor.uzuluyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2008
|
Bir foto 100 mesajdan daha fazlasını anlatabilir bize. Yardım edelim nasıl edeceğiz? Bahsettiğiniz durumun türlü nedeni olabilir. Bozulan yerlere özellikle yeni sürgünlere sabunlu su püstürtün. Camsil şişesine fındık kadar arap sabunu atın suyla doldurup bunu püskürtün. Sabah erken saat yapın, akşam güneş batınca tekrarlayın. Nedeni bir parazitse gidermiş olursunuz, değilse de zararı yoktur. Forumu dikkatlice incelemiş olsanız şu yazdıklarımı bulurdunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Zehirlenme ihtimali
İngilizce kaynaklara baktım. Bitkinin bütün kısımları -özellikle tohumları- zehirli deniyor. Yeğenim dere otu sanıp minik bir yaprak yemiş. Endişelenmeli miyiz? Yoğurt yedirip kusturduk. Şimdilik bir şey yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2015
|
Arkadaşlar fide **** tohumunu nerden bulabilirim şlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2020
|
Merhaba bir sorum olacak geçen yılki yıldız çadırımın tohumlarını 12 gün önce (27 martta) ektim ama halen bir belirti yok. İlk etkiğimde balkondaydı hava sıcaklıkları 10-13 derece aralasında seyrediyor bazen daha da düşüyordu. Soğuktan etkilenebileceğini düşündüm ve ektikten 1 hafta sonra içeriye aldım. Sizce tohumlarım filizlenir mi dersiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
Yıldız çadırı tohumlarımdan yalnızca bir tanesi çıkmayı başarabildi ama mutluyum (her ne kadar şu an yıldız çadırına benzemese de ) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
Alıntı:
![]() google da ipomea diye arttığınızda harika renk ve çeşitlilikte ipomealara rastlamak mümkün.bence deneyin ve görsel bir şölenle gönlünüzü şenlendirin derim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
|
Alıntı:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
bir iki küçük örnek verelim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
devam ![]() ![]() ![]() tabii burada ellerinde farklı ipomea türlei olanları da görmek isteriz. Mine Hanımın resmin gönderdiği dışında (ondan istemediğimiz kadar etrafta var) renk ve türlerin tohumlarını paylaşmak beni de çok mutlu eder. tabi isteyen olursa konunun asıl sahibinin tohumları da sizleri bekliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar, Bahçedeki tel örgüye sardırabilmek için Hisarönü'nden 2.5-YTL ye bir paket, 3 renkli, ipomea tohumu almıştım. Tohumları bir gece suda beklettim, 10-15 gün önce toprağın 2-3 santim altına 2 şer 3 er diktim. 1 hafta içinde çıkmaya başladılar. 10 günlük hallerinin fotoğrafını nihayet ekleyebiliyorum. Bu çiçekler yıldız şeklinde değil. Mor, beyaz, pembe vs açacak. Pekçok yerde sıklıkla görülebilecek tür ipomea. Tohum fotoğrafı yok elimde, ama koyulu açıklı, bulgur tanesi gibi olup, biraz daha yuvarlaktı tohumlar. Maktas61, eğer hangi türden istediğinizi net olarak belirtirseniz (hani mümkünse fotoğraflı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Maktas61 ve sonreis66, Bulabildiğim tohumlar bunlar. Eğer tamam diyorsanız adreslerinizi bekliyorum. Sonreis66 adresi gönderdim demişsiniz ama gelen bir bilgi yok. Bu arada bu sabah bahçemde bir mucizeyle karşılaştım. Kendiliğinden düşen ve yeşeren tohumlardan sözetmiştim. İlk çiçeği verdi bile. Buyrun.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Özelinize adresmi bırakıyorum. Sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Çok ama çok teşekkür ederim, ![]() Bende ilk eşimin yengesinin yazlığında görmüştüm sitemizdende adını öğrendim, hele o incecik yaprakları ve kırmızıyla yeşilin uyumu gerçekten çok şeker ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
var bakın burda tıklayın Ipomea quamoclit . Hala var . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2007
|
Alıntı:
Size de teşekkür ederim.Ben sayfanın soluna hiç bakmamışım.Sizin mesajınızı da Maki01'den geliyor sanmıştım.Şimdi farkettim.Canhıraş bir şekilde yıldız çadırı arıyorum ya;gözüm birşey görmüyor.İnşallah yarın tohumlar elimde olacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Benim iki kızım da hiç açayım demiyorlar , beni çok yordular ,şerbetler döktüm , 40 litre saksıya aldım , artık bekliyorum . Bir gün kızıp birilerine hibe edeceğim. Kara gözlü suzanım karşılarında çiçeklere bürünüyor , bundan azcık feyz almıyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sayın Adalet Yağcı, Yıldız çadırını uzun zamandır takip ediyorum ve artık benim de olsun istiyorum..Tohumlarını nerden temin edebilirim İstanbul'da?Ve şimdi bahçeme eksem olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|