![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
yılmaz bey bende son bir haftadır buradaki arkadaşlardan cesaretle yıldız çadırımı direk güneşin altına koyuyorum sabah gün doğumundan itibaren ortalama 14:30 a kadar güneşi direk alıyor. haşlanıyor gibi geliyor bana biraz ama olabildiğince hergün suluyorum... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
beyaz açtı sonunda mutluyum ![]() fırsat bulursam resimini çekip ekliyicem. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Sonunda yıldız çadırlarım tomurcuk vermiş Bahçemden 10 gündür ayrıydım bu sabah baktığımda 5-6 tane tomurcuk görünce çok sevindim![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seneye yeniden ekerim tohumunu![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sellukadan daha erkenci çıkarak beni şaşırttı Selluka da Ekim'de açar inşallah![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Sevgili Maki'den gelen pembe yıldızlar açtı sonunda. Beyaz yok görünürde ama bekliyorum. Beni şaşırtıp sevindirebilir. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Yıldız çadırlarım tohum oluşturdu ancak tohum oluşturduktan sonra hala tohum kurumadı ve nerdeyse 15 gündür tohum almak için bekliyorum.Kontrol için içini açtığımda tohumun alınacak kıvamda olmadığını hala yaş olduğunu anlıyorum.Bu kadar uzun mu sürüyor tohum alma evresi? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haklısınız..Aynı sorunu sabah sefalarında da yaşıyorum.Onlardan da kuruyup olgunlaşan tohum sayısı çok az..Endişem yere dökülmeleri çünkü döküldükleri yer beton..Amacım toplayıp toprak olan bölgeye ekmek. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bildiğim şey yıldız çadırı soğuklara çok hassas..İlk soğuk gecede yapraklar solmaya başlayacaktır..Benimki hala çiçek açıyor..İçeri aldığınızda cam kenarında güneşte açmaya devam edebilir.. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğru dediniz, kapalı mutfak balkonuna alayım. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
yılmaz bey sizin yıldız çadırınız ne renk açtı? benimki beyaz açmıştı yaklaşık 2 hafta içinde tohum kapsülleri kurudu ama henüz üstündeler birkaçtane daha taze kapsül var onlarda biraz kurusun toplıyacam.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimkiler kırmızı beyaz ve pembe açtılar..Ama hangisi kırmızıydı hangisi pembeydi seçemiyorum.O zamanlar ilgilenemedim yoğunluktan.Benimkilerin hala tohumları kurumadılar. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
saksıda yetiştirmek istesek nasıl bir saksı kullanmalıyız. kaç litrelik saksı uygun olur |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Arkadaşlar yıldız çadırı tohumu birinci resimdeki mi? yoksa ikinci resimdeki mi?2. resimdekileri bana yıldız çadırı diye göndermişlerdi, forumda birinci resimdekileri görünce emin olabilmek için size sorayım dedim. Resim 1 ![]() Resim 2 ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın SDurul demek ki benim yıldız çadırı tohumum yokmuş ![]() Ama araştırırken bu linkte 2.ci resimdeki tohumlarında Ipomoea pandurata aynı guruptan olduğunu öğrenmiş oldum. http://www.pacificbulbsociety.org/pb...ex.php/Ipomoea |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
ykolko bir anlamda daha şanslısınız sanırım.. 2. fotoğraftaki bitkiden pek fazla kişide yok.. Yıldız Çadırını her yerde bulabilirsiniz.. Benim merak ettiğim yılldız çadırı, sabah sefası gibi tohumları döküldüğü yerden seneye kendi kendine çıkıyor mu? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Belki haklısınız, sayın Selis, ama sahip olunmayan, daha çok istenendir belki ondandır ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
sn ykolko bukadar çok istiyorsanız özelden bana adresinizi yazın çok az kendim için ayırdığım yıldız çadırı tohumudan 3-4 tane artık çamsakızı çoban armağanı gönderiyim size bendekiler beyaz renkliydi diye hatırlıyorum.Hani maksat elimizdekini paylaşarak çeşitlerimizi arttırmak olsun gelecek seneye daha fazla tohumunuz olur ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim ince düşünceniz için sayın Arnavut biberi. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
sn ykolko bugün ptt den gönderdim tohumları birkaç güne elinizde olur ulaşınca haberdar edin. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler sayın Arnavut biberi geldiğinde bildiririm. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2010
|
Çok sevdiğim bir tür |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Elinde fazladan yıldız çadırı olan arkadaş varsa sabah sefası tohumu ile takas yapmak istiyorum? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|