![]() |
|
![]() |
#722 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Kışı İstanbulda geçirebilir mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Aslında başarılı bir görünümü yok.Sıradan birkaç çiçek var üstünde. Sıradan olmayan yanı kokusu elbette!! Yine de paylaşmak istedim. İyi çekememişim kusura bakmayın! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fizban, Çiçeklerinin kokusu oldukça hoş oluyor fulyaseminin..Benim 1,5 yıl önce Mutlu Bey'den aldığım fulyasemin kışın donmuştu ancak şimdi tekrar 1 metre boyunda sürgün verdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
Alıntı:
yeni çekemedim ama eski fotoğrafı var yardımcı olursanız çok sevinirim neden açmıyor imrendim sizinkilere gördüğünüz o filizler çok uzadı heryandan da filiz verdi ama açma olayı yok hiç |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fmerry, yasemininizin resmi çok net değil ama kışın (ocak-şubat) çiçeklenen pembe yasemine ( Jasminum polyanthum ) benziyor sanki. Şu sıra tam büyüme zamani, bence ondan devamlı sürgün veriyor. Benim de bahçemde iki tane vardı bu cinsten, Istanbul'da bu sene yaşanan çok kuvvetli kış nedeniyle her ikisi de dondu. Ben tam öldüler diye üzülürken tekrar sürdüler şimdi ![]() Çiçeklerinin çok yoğun, muhteşem bir kokusu oluyor açınca. Güle güle büyütün .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaç Dostu
|
iel77 Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için açsında güzel kokusunu duyayımda ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
merhaba yeni bir yasemin aldım .Çalı formunda ve dikenleri var cinsi nedir ? Kokusu oldukca yoğun saksı büyüklüğü sizce yeterli mi?Ana gövdeyi kalınlaştırmak için ne yapmalıyım? Bakımı nasıldır kışa dayanır mı ? teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Resimdeki yasemin natal plum. İnka eriği gibi isimleride var. Kışa donlara dayanıklı değildir, fazla büyük saksı istemez. Resimde fazlaca çiçeklenmiş, galiba extra besinler kullanılmış. Normalde bu kadar fazlaca çiçeklenmez, meyveleri kızarınca yenilebilir. Direk güneş gören yerleri sever. Form olarak gayet güzel, epeyce pahalıya almış olmalısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Ağaç Dostu
|
Peki yeterince güneş alıyor mu?Ya da kaç saat güneş görüyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba Yılmaz Bey, Aslında yeterince alıyor terasta duruyor sabah güneşi alıyor.Öğlen gölge üzeri evimiz sadece sabah güneşi ama açık yerde birde buralar çok sıcak...Yaseminin cinsi kış yasemini mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Batı Çin kökenlidir, boylu (6 metre) ve kışa (-9°C)dayanıklıdır. Sürgünleri sarılıcı ve çok hızlı gelişen sarmaşık türüdür. İlkbaharda ya da yaz başında açan çiçekleri beyaz, tomurcukları koyu-pembe ya da koyu-kırmızı renklidir. Çiçekleri çok güzel kokar ve bol çiçeklidir. Tüysü yaprakları 7 yaprakçıktan oluşur. Ilıman iklimlerde çiçekleri ve kokusu için yetiştirilir. Sıcak bölgelerde ve açık alanlarda, sıcak duvar önlerinde kullanılır. Çiçeklenme sonrası özellikle seralarda budanması gerekir. Eğer Manisa'da bulunduğunuz bölgede kışın sıcaklık -5 derecenin altına düşmüyorsa size tavsiyem bol çiçek görmeniz için Akdeniz Yasemini yetiştirmeniz.Bahsettiğiniz güneşlenme zamanı yasemininiz için yeterlidir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Ağaç Dostu
|
Yılmaz Bey Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Manisa da sıcaklık -2 nin altına düşmez yazlarıda inanılmaz sıcak olur yanıyoruz resmen. Çiçekçiye akdeniz yaseminin desem anlar inşallah yine aynısından vermez ![]() Yaseminimin kokusunu kışın duyacağım demek ki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Ağaç Dostu
|
Mutlu bey fazla pahalı almadım açıkcası , serada en köşede unutulmuş bir yerde gördüm de aldım .Ben şeklini beğendim bazıları boya gitmişti çünkü ,bunu budayıp saksıda bodur olsun istiyorum Meyvalarını yiyebilirsiniz derken meyva yaprak kurusumu zira meyvası nasıl oluyor bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Ağaç Dostu
|
Mutlu bey baktım internetten meyvalarına ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1.ve 2. resimdeki yasemini arap yasemini(grand dukeyi) daha büyük saksılara dikerseniz 20 litrelik mesela ve dibine keçi gübresi koyarsanız bir avuç ozaman daha çok büyürler..3.resimdeki fulyasemini ise güneş alan bahçeye dikmenizi öneririm kışı İstanbul'da rahatça çıkarıyor..Hem de bahçede epey büyür ve bol çiçek açar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Sn firuzan, Ful (grand duke) yapı itibarıyla odunsu gövdeli bir yasemin. Ful yasemininizde demir ve mangan eksikliği var bu yüzden yaprakları sarımsı açık yeşil. Besin konusunda bizim ürettiğimiz ve kullandığımız besini öneririm. Keçi gübresi elbette çok yararlı ama, bitkinin tüm ihtiyaçlarını karşıladığıda söylenemez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Ağaç Dostu
|
Yılmaz Bey teşekkürler, Yasemini burdan bir bakayım bulamazsam Mutlu Bey'e ulaşırım bizim buralarda çiçek çok oluyor semt pazarları hele çok ucuz oluyor.Amacım doğru yasemini tutturmak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Çok sevdiğim mavi yaseminm çiçek açtı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Ağaç Dostu
|
İki tane yeni yasemin aldım.Birinin fulyasemin olduğunu düşünüyorum.Yaprakları ikili olarak karşılıklı dizili.Çok kalın yaprakları yok.Geniş yaprakları var.Tek tek yıldız şekilli beyaz ve hoş kokulu çiçekler açıyor.İkincisinin ise normal yasemin sanıyorum ama biraz kafam karıştı beyaz yasemin,normal y. ve yıldız y. jasminum officinale değil mi?Bendeki yaseminnin yaprakları akasya gibi bir dal üzerinde dizili birkaç yapraktan oluşuyor ama bir dalda 3 bazılarında ise alttaki iki yapraktan çıkma iki yaprak daha var beyaz,kokulu ve tek tek çiçek açıyor.Fotolarını ancak yarın ekleyebilirim Düzenleyen siniroluyorum : 06-08-2010 saat 18:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2010
|
maşallah,maşallah harika bir bitki..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
arkadaşlar Jasminum polyanthum yaz aylarında yani şu aralar hiç çiçek açmıyormu?eğer çiçeklenebiliyorsa onun kokusunu biliyorum çok yoğun bir ara bende vardı artık yok eğer yazında çiçeklenebiliyorsa gene ondan almayı düşünüyorum yoksa pervane şeklinde çiçekleri olan yasemin (ismi ne oluyordu tam olarak unuttum) almayı düşünüyorum? şu ara yaseminleriniz ne durumda ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Uzman1, Tebrikler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Benimkinin bu sabahki hali. 2 tanesi açtı, üzerinde 5-6 tane daha tomurcuk var. Bunlar pembe kırçıllı, Mutlu Kutlu'dan aldıklarım beyazdı. İkisi de hoş. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |