agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)




Beğeni Düzeni187Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-03-2009, 19:57   #1
Ağaç Dostu
 
TuruncuHis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-12-2008
Şehir: İzmir
Mesajlar: 459
Bunca üstat başaramamışken ben niçin ısrar edip aldım acaba Vilmorin'den bu tohumu? Sanki okyanusta tutunacak dal bulmuş gibi birden nefesim düzeliyor aradığım bir tohumu bulunca
Sayın Ferda Ülkümen'in bilgilendirmesi çok yerinde olmuş. Anadolu tohumculuk paket üzerine çok sıradan ve standart olduğunu düşündüğüm bir bilgilendirme etiketi yapıştırıyor. Çiçeğin İngilizce, Türkçe ve Latince isimleri, fide boyu, gibi bilgiler zayıf ve orjinal bilginin üzerini kendi yapıştırdıkları etiket kapatıyor. Satın almada bunlar olumsuz argümanlar. Burayı okuyacaklarsa bu geribildirimler kendileri için yararlı olacaktır.

Johnsons marka beyazlardan geç de olsa ikisi çimlendi. Son kullanma tarihi 2009 idi. Biri suda beklettiğim tohum, diğeri direkt ektiğim; demek ki bir faidesi yok suda bekletmenin. Vilmorin marka somonların son kullanma tarihi 2011 diye daha güvenmiştim ama şimdi şüpheliyim. Sayın Adalet Yağcıoğlu yeter ki çimlensin, hayrat gibi dağıtacağım fideleri Daha önceki mesajlarınızı okuduğumda zaten size sürpriz yapmayı düşünmüştüm.

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2009, 15:51   #2
Ağaç Dostu
 
Orhan Özbilgiç's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,928
Galeri: 83
Bende Samsun-Çarşamba' daki bahçeme ekmek için birkaç gün önce Merter' deki Tekzen Yapı Market'e bakmıştım. Yoktu. Bugün Bayrampaşa Bauhaus' a gittim. Orada Vilmorin'in oldukça fazla çeşidi var.
Paket üzerinde Thunbergia Alata(Türkçe etiketinde de 1.kalite TUMBERGYA Çiçeği) yazıyor.
Paketin ön yüzünde(orjinal ambalajında) 1,5 m boylanabildiği, dikey bir ok işaretinin yanına yazılmış.
Türkçe etiketinde;
1- Tohumları örtü altına şubat ayından itibaren ekin.
2-Fideleri 10 cm' lik aralarla yerleştirin.(Şaşırtın).
3-Mayıs ayından itibaren nihai yerlerine dikiniz.
4- Haziran ayından itibaren çiçek açacaktır. Deniliyor.

Orjinal paket üzerinde 06/2012 tarihide son kullanma tarihi olsa gerek.

Şimdi tüm bunları niye yazdım?
Birincisi; acaba benim aldığım tohum da bodur cinsi mi?( Bu verilerle hocalarımız bir öngörüde bulunabilirler belki diye.)
İkincisi; kasiyerin (Normal koşullarda son derece olağan bulduğum),''Fişinizi saklayın, değiştirmeniz gerekirse ibraz etmeniz için!''demesi. Hani tohumla ilgili yaşanmış bir değişme olduda mı? Uyarıldım, diye aklıma geldi.
Üstelik ben tohumlarımı doğrudan yerlerine ekip, İstanbul'a geri döneceğim. Yani, şaşırtma yapma şansım yok.
Bir daha mayıs sonunda tekrar gider, yazı orada geçiririm. Diye düşünüyordum.
Üçüncüsü de;
''Her şeye rağmen bende şansımı deneyeyim.'' Diye düşünen ve bu tohumdan edinmek isteyen, Bayrampaşa Bauhaus'a bir şekilde gidebilirim diyen dostlar olabilir.
Sevgiyle kalın.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025