![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Merhaba ,begonvilim kışı serada geçirdi.Mayıs ayında seradan aldığımda bol çiçekli az yapraklıydı ama şimdi çiçekler dökülüyor yaprak desen yok problemi var gibi görünüyor ne yapabilirim.teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Ortam değişikliğinden oluyor. Yeni yerine alışıncaya kadar böyle şeyler olabiliyor. Bir problem olduğunu sanmıyorum.. Her bitkide böyle değişiklikler olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2011
|
Pembe bir begonvil sahibi olmak istiyorum.Ancak Bursa'da oturmam nedeniyle bulmak oldukça zor ya da ben bulamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-06-2011
|
Begonvil
Balkonumda bütün güzelliğini gösterdi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2011
|
sayım saim erguvan ben de begonvilinizi çok beğendim tebrik ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-02-2010
|
begonvilim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2009
|
Begonvil edinmek istiyorum
İyi günler istanbuldayım ve begoncil edinmek istiyorum bahceye dikmek icin yardımcı olabilirmisiniz nerden bulabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Sevgili zenon Baumax te bulabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
mersinde değişik begonvillerden çelik alıp saksıya ektim bakalım başarılı olabilecek miyim,umarım çelikler tutar çünkü renkleri çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
begonvillerin uçlarından aldığım çelikler hemen kurudular ama daha kalın gövdeli çelikler duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-09-2009
|
görünürde çok sağlıklı bir begonvilim var.ama bir türlü açmadı.aldığımda çiçekliydi.ama yeşil düşmanı bir komşumun gazabına uğradı geçen yıl.bahçeye dikmiştim.gözünün içine bakıyordum derler ya aynen öyle hergün işten gelir gelmez bakıyordum.bir akşam işten geldiğimde köküyle birlikte yerinden sökülüp ağustos sıcağında duvara dayalı buldum onu.o kadar üzüldüm ki.o sıcakta saatlerce o şeklide kalmıştı ama bir ümit dedim belki.hemen saksıya aldım bolca suladım.gece yatmadan tekrar suladım.geçen yıldan bu yana sıvı gübre verdim.kışın da içeri aldım.kurtardım güzelimi.bu yıl çiçeklerini bekliyordum.belki teşekküğr eder bana güzelliğiyle diyordum ama bir türlü açmadı.tavsiyeleriniz doğrultusunda suyunu azalttım.ama halen yemyeşil.başka nerde yanlış yapıyor olabilirim.biri bana yardım etsin lütfen.bu güzellikten bende mahrum kalmayayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2011
|
merhabalar herkese, 2 hafta önce iki adet begonvil aldım çeşmeden..istanbulda yetiştirmek için niyetlendim bayağı..begonvillerden biri bodur cinsi, diğeri ise dikenli sarkaç şeklinde. forumlarda yazılanları okuyarak çok dikkatli bir şekilde köklerine zarar vermeden diktim.. aydınlık bir yere yerleştirdim, 1 haftadır takip ediyorum.. hiçbir değişiklik yok (sadece bodur olanda minik yapraklar çıktı) ikisinin de yaprakları sararmaya başladı.. şuana kadar birkez suladım çünkü toprağına bir iki parmak kalınlığında bastırdığımda halen nemli.. tecrübeli olan, begonvili istanbul iklim şartlarında yetiştirmeye çalışan ve başarılı olan herkesin bilgisine ihtiyacım var, yaprakların sararması normal midir? haftada kaç kez sulamalıyım? acil bilgi lütfen.. begonvillerimi kabetmek istemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Begonvil iklim değişikliğinden çok çabuk etkileniyor ve yaprak döküyor. Ortamına alışınca tekrar canlanacaktır ama yine de gözünüz üzerinde olsun, keyifsiz gördüğünüzde fotoğrafını paylaşın ve yapraklarının altına zararlı var mı diye bakın. Besin isteği biraz fazla oluyor, sizinki torfa dikiliyse zamanla besin gereksinimi olabilir. Ben toprağını sürekli nemli bırakmıyorum ama çok susuz da kalmıyor. Zaten susuz kalınca yaprakları aşağı sarkıyor. Bahçede bu mevsimde haftada bir suluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2011
|
şuanda yaprakları çok solgun görünüyor.. ve yeni yaprakları çıkmıyor.. resmini en kısa sürede paylaşacağım. toprağını değiştirmeden direkt diktim saksıya. şuanda ne yapmalıyım? güneş alan bir yerde mi olmalı? vitamin takviyesi yapmalımıyım ve hangi vitamin olmalı;? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2011
|
Begonvilin çelikle üretilmesi.
Bir süredir begonvilin çelikleme yöntemi ile üretilmesini inceliyor ve değişik yollar deniyordum.Sanırım sonunda tam ve doğru koşulları kafamda netleştirebildim.Bunları paylaşmak isterim.1 1. sağlıklı ve canlı bir begonvili alın. 2. günün serin saatlerinde 3.ana gövdeden ayrılan yan dalları seçin.tepelerinde birkaç yaprak olsun sadece 4.yarı odunlaşmış2-5 mm kalınlığındaki dalları gözünüze kestirin. 5.ökçeli çelik için uygun kesim hatlarını önceden kafanızda belirleyin(bkz ökçeli çelik araştırın) 4çelik kesimini çok keskin bir aletle hızlıca yapın. 5. Hiç beklemeden önceden hazırladığınız ıba( indolbutırık asit) içeren köklendirme hormonuna bir kere bulayın. (1.5-2cm) 6.Piyasada köklendirme hormonu clonex diye bulunur. 7.daha önceden hazırlanmış saksı içinde dip ksma 2 cm kalınlığında temiz çakıl taşı dizin üstüne özel toprak karışımı olmalı. 8. özel karışım: dere yatağı kumu+torf+perlit eşit ölçüde. 9.köklendirme hormonuna buladığınız çeliği toprağa parmağınızla açtığınız boşluğa nazikçe oturtun kalan boşluğu perlitle doldurun. 10.derhal bolsu ilave edin (topragın üstüne su birikmiyecek kadar) 11.saksının üstünü saksı ile aynı boyutta şeffaf bir saksıyı ters çevirip (kapak) gibi) kapatıp.yanlardan bantlayın. 12.nem ve ısı bu sayede içerde kalacaktır.( kapak üstünde 4-5 delik olması gerekli 2-3 mm lık) 13.kapalı saksı sistemimiz 1 ay hiç açılamayacak ve sulanmayacak. 14.ilk küçük yaprakların gelişimini desteklemek için beyaz fluoresan ışığı **** bitki ampullerinden metal halıde lamba kullanıalbilir. 15 **** çok aydınlık ama direk öğlen güneşini görmeyen bir yer seçin. 16.seçtiğiniz yer gece dahi 20 derece altına düşmesin. 17.begonvil çelikleriniz bu hassas kurallar uygulandığında her iklim koşulunda ,%100 e yakın bir oranda kökleniyor. ve 1 ay içinde çiçek veriyor. 18. ilk çiçeğini döktükten sonra kapalı saksı sistemini açabilirsiniz 19.Açık halde iken ev içi nemli ve sıcak bir halde tutulmalı.20-35c. nem en az %45 olamalı 20.gunde 3 kez yapraklar sprey ile ıslatılmalı. 21 mümkün olduğunca direk güneş almalı. 22 toprağı ve1 cm toprak derinliği kısmı tam kurudukça ancak su vermeli. veya: 23.toprak içi nem ve ph ölçen ucuz analog göstergeler var onlardan alıp topragın merkezindeki nem oranının orta düzeyde olduğunu takıp edin 23.güneşte yaprakları biraz büzüşebilir panik yapmayın . 24.haftada bir defa sadece yapraklarına serin saatlerde sıvı yaprak gübresi püskürtün. 25 toprak ph 6 dan düşük olmasın. 26 çiçeğini döken veya uzun gövdesi boyunca yaprak vermeyen dalları budamaktan çekinmeyin. 27 Çiçeklenme döneminde bulutlu günlere denk gelirse yuksek basınçlı sodyum ampulleri ((hps) 200-400 watt yeter) 50 cm mesafeden max gunde 10 saat aydınlatılabilir. 28.çiçek için 3 şey gerekli bol güneş+az su+fosforlu gübre. Ben bu şekilde 1 begonvilden 20 çelik ürettim ve hepsi köklendi büyüyor.Eşe dosta hediye ediyorum bayılıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Begonvil
Sera sıçaklığını seviyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, önceki yazılara gözattım sanırım cevap bulamadım... acaba İstanbul ikliminde kış aylarında açık balkonda begonvil zarar görürmi, en düşük dayanabildigi sıcaklık ne dir bilen var mı acaba? saygılarle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Begonvil
Bahçeniz yoksa balkonda mükemmel olabiliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Kış begonvili
İstanbulu sevdi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
bu yıl karadeniz gezimde vakfıkebire girişte ve giresun görele'de begonvil görmüştüm, o kadar büyük ki adeta ağaç olmuştu. belli ki kışa dayanıklı bir türdü. onlardan çelik almak istedim ama maalesef sahipleri de geziye çıkmış , bunun için iki gün gelgit yaptım. ama inşallah bu sene alacağım. alttaki resim görele'de çekmiştim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
Yaz sonu seradan aldığım begonvili saksıya diktim önceleri hiç bir değişiklik yoktu ama on beş gündür üzerinde en az yirmibeş otuz tane çiçeği oldu bunların bazıları oldukca iyi açıldı bazıları henüz çok büyük değil iyice büyüyenlerin içinde boru gibi üç tane açmasını beklediğim minik çiçekleri var ama açmıyor neden olabilir kapalı balkonda peteğin yanındalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2009
|
benim begonvilim bir kökte bir dalı beyaz bir dalı eflatun açıyor.benim sorum begonvilime daha fazla nasıl çiçek açtırabilirim arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2009
|
Sevgili Omar. Benim begonvilimde sizinkiyle aynı renk, tek kökte iki renk var ama sadece yaprakları yeşil sarı karışımı.Benim sorunum çok fazla çiçek açmıyor.Her yıl bahar aylarında toprağını havalandırıp gübresini koyuyorum ama nafile sadece boya gidiyor.Ben bol çiçek açsın istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|