![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Son halini de ekledim.Ama hiç çiçek yok neden olabilir acaba ? Bunun güzel yanı çiçeği cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Füsun hanım , Çicek verilir de ben istemezmiyim , hem pembe beyaz kristal begonvil !? Tabi ki istiyorum . Meselenin aslı- balık yemek degil , balık tutmasını becermek . Yani begonvil köklendirmek ![]() Başarırsak paylaşımlar cok keyifli olur . Benim bir çokkatlı fuşya rengi begonvilim var , kavunici/portakal rengi gibi olan (şu an 3 cm boyu ama, cicek acmis durumda), aşısız pembe , aşılı pembe (son ikisi bonsai askına , budana budana acma şansları olmadı ) Fuşya rengi olanın durumu musait , ondan celik alıp denememi bu gun yapacagım. Düzenleyen Volare : 24-09-2009 saat 22:12 Neden: türkçe karakterler |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Sn. Firuzan, Çiçek açamasının sebepi yeterince güneş göremiyor ve bulunduğu yer +30 derece üzeri değil galiba. Sulamasınıda yapraklar susuzluktan aşağıya eğildiğinde sulama yapılmalı. Çiçek açması için gerekli faktörler bol güneş, yüksek ısı ve az su olarak sıralanabilir. Budamasını çatallandığı noktadan her yan dalı ve ana dalı 10 cm kalacak şekilde kesilmeli. Taçlanma boyu çok aşağıda kalıyorsa istenilen boyda en tepe sürgün kesilir, çok aşaıda kalan yan sürgünlerin gövde birleşim yerlerinden kesilip temizlenmesi gerekir. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Birol Bey güle güle büyütün. çok güzel görünüyor gerçekten.. tebrikler.. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-06-2007
|
Alıntı:
Turuncu olan renk değiştirip gül kurusuna döndü. Mor olan çiçeklerini dökmüştü şu sıralar tekrar çiçek açmaya başlıyor. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Arkadaşlar bende de bir adet pembe begonvil var. Boyu yaklaşık 2 metre, üzerinde az miktarda çiçeği var ama hiç sürgünü ve doğrudürüst yaprağı yok. Olan yapraklarıda kenarları kahverengileşmiş, kurumuş durumda. Ama çiçek açmaya devam ediyor. Kışı içerde geçirdi sabit ısıda, havaların ısınması ile balkona çıkarıldı. Baharda toprak değişimi yapılmadı ama saksısına yanmış gübre konuldu. Kışın ara sıra susuz kaldı ama şimdi sulanma problemi yok. Balkonumun konumu itibariyle öğle saatlerinden gün batana kadar sürekli güneş görüyor. Yapraklanması , sürgün çıkarması vetabi ki daha çok çiçeklenmesi için ne önerirsiniz? Acaba çiçeğim ölüyor mu? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|