Merhabalar
Ben ilk kez gecigimiz Agustos ayinda koyu pembe renkli bir Begonvil aldim. Aldigim yerden saksisini degistirmem gerektigini soylediler, koklerine zarar vermeden daha buyuk bir saksiya aldim. Ardindan hizla tum ciceklerini dokmeye basladi, bu siteden okudugum kadari ile sanirim saksi degisiminde yasadigi soktan oturu bu sekilde bir reaksiyon vermesi normalmis. Ardindan yapraklari uzerinde minik delikler olusmaya basladi. Yine arastirarak tirtillarin gece yapraklarini yedigini farkettim, gerekli ilaci alarak tirtil sorununu da cozdum. Ancak su anda ne yeni bir yaprak aciyor, ne de cicek veriyor. hic bir gelisme gostermedigi gibi bazi yapraklari da sarararak dokuluyor. Haftada sadece 2 kez su veriyorum. Bir kez de organic gubre verdim ancak hic bir ise yaramadi maalesef.
Yasadigim yer daima iliman bir iklime sahip bir yer, kisin bile 15 derecenin altina dusmez isi. Ancak yine de tum gun boyunca super gunes aldigini soyleyemeyecegim. Sizce umut var mi hala Begonvilim icin. olurse cok uzulecegim... Bir de tirtilin delikler actigi yapraklari oylece birakmali miyim dallarinda?
Bilgilerinizi paylasabilirseniz cok mutlu olurum.
|