![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Benim begonvilimin ilk ve son halini göstermek istedim, koca kökü kırılan ama sonradan yaşama tutunan begonvilim ilk aldığımızda böyleydi: ![]() Şu an epey gelişmiş vaziyette, keyfi yerinde ama çiçeklenme yeteneğinin olduğunu unutmuş gibi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
Sayın Mihriban, Begonvillerle ben de çok sevdiğim için 15 yıldır zaman zaman uğraşıyorum. Zaman zaman diyorum çünkü 1-2 mt boyunda 6-7 adetini soğuklara kurban verdim. Üretimi: mayıs- haziran aylarında alınan 1 yıllık 15 cm lik sürgünler suda veya toprakta yaklaşık 1 ayda kökleniyor(başarı oranı yüzde seksen... tecrübelerimizle sabittir ) Çiçekli çelikler bile aynı şekilde köklenebiliyor . Bu ayda da deneyebilirsiniz. İnşallah başarırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
Sayın sinaninci1, Zaten ben köklenmesi için suda bekletiyorum. Ağaçsı gövde zor fakat ağaçsı gövdeden çıkan 15 cm lik sürgünlerde kolay |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu mesajı okur okumaz, geçen kış öldü zannedip, yaz başı sürgünler veren begonvilden iki çelik aldım, 15 gün kadar suda beklettikten sonra torfa diktim ve üzerine kapak yeri açık pet sişe geçirdim. Bir tanesi kısa zamanda öldü, diğeri gayet iyi durumda, yeni yapraklar da verdi. Havaların ani değişikliğinden içeri aldım ama pet şişeyi çıkarma konusunda terreddüt ettim, şimdi çıkardım. Umarım yaşatırım, uzun süre pet şişede sağlıkla gelişen clematis çeliğim, şişeyi çıkarır çıkarmaz solmuştu. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-07-2008
|
Bozulan beganvilim yapraklanmaya başladı inşallah çiçekte açar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
Nasıl resim koyuyorsunuz isminizin altına banada açıklayabilirmisiniz? Altaki resmi üye adımın altına koymak istiyorum Düzenleyen ohrid65 : 12-08-2008 saat 20:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
Budama ne zaman yapılıyor belli bir zamanı varmı uzman 16 begonvilinizin rengi çok güzel nilay 2002 begonviller pazarlarda satılıyor fiyatlarıda çok uygun 1 metre begonvili 4 ytl aldım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
merhaba uzman 16 ben eski büyük bir küpe ektim begonvillerimi terasta duruyorlar içeri nasıl alırım bilmiyorum yerinden bile kıpırdamıyor üzerini örterim çok soğuklarda yazlıklarda hep dışarıda görüyorum onlara nasıl birşey olmuyor manisa çok soğuk olmuyor inşallah sardırırım duvara kasımda bende budayayım o zaman sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Begonvilim Gidici...
Merhaba, Bundan yaklaşık 20 gün önce sera ortamından bu begonvili çok severek aldık. O zaman çok sağlıklıydı. Sonra bahçemizde uygun olduğunu düşündüğümüz bir yere (duvar dibi, uzun süre güneş alan, rüzgarsız) büyük bir saksının içine diktik. Üzeri çiçekli olduğundan çok su vermedik, iyice kurudukça su verdik. Fotoğrafları bundan 10 gün önce çektim, eve ilk getirdiğimizde çok sağlıklı olan çiçeğimiz 10 günde bu hale geldi. Şimdi ise daha da beter. Kurumayan tek bir çiçeği kalmadı diyebilirim. Yeşil yaprakları da bayağı bir pörsüdü. Ne önerirsiniz, yerini mi , sulama sistemini mi değiştireyim? Ya da çaresiz kökten budayım mı? Teşekkürler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Alıntı:
![]() yaklasik 11 gun onceki durumu buydu yapraklari porsumustu ![]() yer degistiricegi icin direk gunese cikarmadim ve suyunu normal gerekenden biraz daha fazla verdim iste 11 gun sonra bizim bego iyilesti ve boyle oldu ![]() Düzenleyen akoman : 21-06-2009 saat 11:44 Neden: eksik bilgi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2020
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu.
|
Ben makası elime aldım mı gelin duvaklarını budamadan yerine kaldırmıyorum ![]() Doğru bir zamanı var mı bilmiyorum ama ne zaman budarsam budayayım hemen yeni sürgünler verip büyümeye devam ediyor, öyle dayanıklı, dertsiz bir bitki ki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
çıçeklerini dökünce budayayım bende budadıklarımı suya koyacağım belki tutarlar teşekkürler m saygın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu.
|
Arzu Hanım, boyuna uzadığı zaman bonsaici arkadaşların yaptığı gibi telle değişik bir şekil vermek mümkün oluyor, ana dalı hafif yuvarlatıp, sonra kesip ucundan taçlandırabilirsiniz.Yalnız gelin duvağı kırılmaya çok hassas şekil vermeye çalışırken dikkatli olun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Arzu Hanım, size bir tavsiyem var, gözlemlerime göre begonvil ve hanımelinin yatay pozisyonda duran dallarının gözlerinden, yukarı doğru birçok sürgün çıkıyor. Dikey durumda büyüyen dallarda ise sürgün çıkmıyor, dümdüz uzuyor. Sizin begonviliniz bir desteğe dikey durumda bağlıysa bence çözün, dalı kırmadan yatay durdurmaya çalışın. Yatay olarak başka bir desteğe bağlayabilirsiniz. Benim hanımeli ve begonvilimde böyle oluyor, dalların yere paralel olduğu durumda hemen yaprak diplerinden sürgün vermeye başlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Mesajı şimdi farkettim Nariel. Benimki uzun bir çubuğa dikey olarak bağlı. Tel arama fırsatım olmadığı için Mehmet Beyin tavsiyesini uygulayamamıştım. Yarın ilk fırsatta dediğin gibi begonvilden destek çubuğunu çıkaracağım. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun Sayın uzman16, ah bir çiçeklense.. Kaç kez çiçekli bitkiler için çiçekcoşturan verdim ama nafile.. Suyunu da çok vermiyorum, toprağı kupkuru oluyor sulamadan önce ve yapraklarla dalları pörsümüş, aşağı düşmüş oluyor ve sonra suya doyuruyorum, ama yine çiçek yok.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Zavallı begonvilim hâlâ çiçek açamadı. Dikkat ettim de, çiçekler, yaprak diplerinden çıkan dikenlerin yerine çıkıyor.Sanki bitki çiçek açarken diken dönüşüm geçiriyor ve çiçeğe dönüşüyor. Çiçeğin sapı önce sert başlıyor (tıpkı diken gibi), sonra yumuşuyor, renkli yapraklar oluşuyor ve ortasunda 3 küçük çiçek açıyor. Benim begonvilin tüm yapraklarının dibinde diken var, yani hiç çiçek açacak gibi gözükmüyor.. Bahardaki kök kırılmasından sonra, kök geliştirebilmek için kendini yaprağa vermiş olabilir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|