Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16
Sn. kiwici77,
Ben de bu yaz Datça'dan saksıda yetiştirmek üzere iki renkli (aynı dalda ve çiçekte pembe-beyaz renk var) begonvil aldım. Bursa'da yaşatabileceğimden şüpheliyim. Sabahtan öğlene kadar güneş ve rüzgar alan ön balkona koydum. Arka balkon öğleden sonra güneş alıyor acaba arka balkona mı alsam? Siz Yalova'da nasıl bir bakım uyguluyorsunuz? Aynı iklimde olunca tecrübenizden yararlanmak isterim. Nelere dikkat etmeliyim? Sulamayı nasıl yapmalıyım? Kışın içeri almayı düşünüyorum. Getireli iki hafta oldu, yerini sevdi galiba ki yeni sürgünler vermeye başladı. Çok özenerek aldığım çiçeğimi kaybetmek istemiyorum. Boyu yaklaşık 90 cm., saksısı 25 cm yüksekliğinde ve 20cm. çapında.
Şimdiden teşekkür ederim.
|
Merhaba sayın Uzman16,
Datçadan muhtemelen aynı yerden aldık çiçeği çünkü pek çiçekçi göremedim. Öncelikle, çiçek için uygun yer daha az rüzgar alan taraf, arka balkon için rüzgarlı veya değil dememişsiniz, eğer daha az rüzgar alıyorsa arka balkon daha uygun olur ( Tüh konu komşu görüp iç geçiremeyecekler)
Eğer Bursanın kışını az buçuk biliyorsam, bence çiçeğini 2 kat örterekte kurtaramassın, onun için içeri almak şart.
Çok sularsan, çok çiçek tutmaz, sadece boya gider ki buda begonvilin asıl görüntüsü değildir. Toprağın işallah süzektir, benimki pek değildi. Yeni sürgünler vermeye başladıysa form tutmaya başlamış demektir.
İleride saksısını değiştirirken dikkat etmen geren 1-2 detay var, zamanı gelince konuşuruz...
Saygılrımla.