![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Kutlarım sizi sayın Filturko , Begonvilden çıkmış Morsalkıma benzemiş , ne güzel bakmışsınız , o da yerini çok sevmiş anlaşılan . Hiç budama yapıyormusunuz ? ve 7 sene içinde mutlaka don olayı yaşamıştır . Korumak için herhangi bir yöntem kulandınız mı ? yoksa kendi halinde mi bırakıyorsunuz ? Kusuruma bakmayın çok şey sordum ama bir soru daha soracağım . Gövde yapısı çok dikenlimi ? Tekrar kutlarım sizi .Allah nazardan korusun ! |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2008
|
Alıntı:
Datçadan muhtemelen aynı yerden aldık çiçeği çünkü pek çiçekçi göremedim. Öncelikle, çiçek için uygun yer daha az rüzgar alan taraf, arka balkon için rüzgarlı veya değil dememişsiniz, eğer daha az rüzgar alıyorsa arka balkon daha uygun olur ( Tüh konu komşu görüp iç geçiremeyecekler) Eğer Bursanın kışını az buçuk biliyorsam, bence çiçeğini 2 kat örterekte kurtaramassın, onun için içeri almak şart. Çok sularsan, çok çiçek tutmaz, sadece boya gider ki buda begonvilin asıl görüntüsü değildir. Toprağın işallah süzektir, benimki pek değildi. Yeni sürgünler vermeye başladıysa form tutmaya başlamış demektir. İleride saksısını değiştirirken dikkat etmen geren 1-2 detay var, zamanı gelince konuşuruz... Saygılrımla. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ankara kışı begonvil için çok sert. Kış aylarında iş yerimde, koridorda bakıyorum. #140 da koridorda 2 çeşit begonvilimin resmi var. Kış aylarında çiçek açtılar yazın dinlendiler.. 15-18 derece ve aydınlık bir ortam olduğu için sera gibi kışı geçirip yazın evimde balkonda bakıyorum. 5 ayrı renk begonvilim var. Sıvı besin ve sulamaya dikkat ederek büyütüyorum, boyları 2 metreye yaklaştı. Şimdilik bir sorun ile karşılaşmadım. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Begonvile aşık olmak
Evet aşık olunuyor bir sevda bir tutku .bu hafta Hürriyet gazetesinin ilavesınde siçilya adasında çekilmiş bir begonvil resmi vardı görmenizi tavsiye ederim .Ancak İstanbulda yalnız ada begonvili dışarda olabiliyor diğerleri muhakkak 10 derece sıcaklık istiyor size uzun senelerin tecrübesi begonvil için kuzey Avrupa ülkelerinden bilhassa İtalyaya turlar düzenleniyor .inanmadım sonra bir vesile oldu gördüm salonunu begonvil için seraya cevirmiş .seneler evvel İtalyadan otobüsde kucağımda getirdim Hepinize iyi bayramlar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2006
|
Bir ay kadar önce Marmaris'ten gelen begonvili genişçe bir saksıya ektim. Ekerken kendi toprağında solucanlar görmüştüm, sulayınca yüzeye çıkanları ayıklayıp attım ama kalanlar oldu sanırım. Şimdi de yaprakların bazılarında kuruma bazılarındada sarı sarı kurumuş görünümlü lekeler ve delikler oluşmaya başladı. Camekanlı ve öğleden sonra güneş alan balkonda yaşıyor. Acaba yerindemi bi sorun var **** yanlış bişeylermi yaptık. Kurtarmak için ne yapabilirim? ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2008
|
Bu arada http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3548 de Sn.Mine Pakkaner yasemin çeliklerinin ne zaman alınması gerekltiği ile ilgili bir soruya " Mart ayı " şeklinde bir cevap yazmış..İlginizi çekeceğini sanırım... Düzenleyen Gurtunca : 10-11-2008 saat 11:10 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Birde böyle var ![]() Üstteki çeşit spektabilis(yaprağı daha geniş ve koyudur) alttaki çeşit glabra daha satışa gelmedi... bu yüzden glabranın formu tam yerinde değil... en son resim ise pramit glabra ![]() Düzenleyen Michiganensis : 11-02-2009 saat 16:48 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
|
ürün sorgulması
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Benim alaca yapraklı begonvilim yeni açmaya başladı. Geçen yıldan tecrübem var. Daha geç açıyor. Rengi tam olarak çingene pembesi. |
|
|
|
![]() |
|
|