agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni2855Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-01-2008, 00:23   #1
Ağaç Dostu

Oyaman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 12
Kutlarım sizi sayın Filturko , Begonvilden çıkmış Morsalkıma benzemiş , ne güzel bakmışsınız , o da yerini çok sevmiş anlaşılan .
Hiç budama yapıyormusunuz ? ve 7 sene içinde mutlaka don olayı yaşamıştır .
Korumak için herhangi bir yöntem kulandınız mı ? yoksa kendi halinde mi bırakıyorsunuz ?
Kusuruma bakmayın çok şey sordum ama bir soru daha soracağım . Gövde yapısı çok dikenlimi ? Tekrar kutlarım sizi .Allah nazardan korusun !

Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2008, 14:07   #2
Ağaçsever

kiwici77's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Sn. kiwici77,

Ben de bu yaz Datça'dan saksıda yetiştirmek üzere iki renkli (aynı dalda ve çiçekte pembe-beyaz renk var) begonvil aldım. Bursa'da yaşatabileceğimden şüpheliyim. Sabahtan öğlene kadar güneş ve rüzgar alan ön balkona koydum. Arka balkon öğleden sonra güneş alıyor acaba arka balkona mı alsam? Siz Yalova'da nasıl bir bakım uyguluyorsunuz? Aynı iklimde olunca tecrübenizden yararlanmak isterim. Nelere dikkat etmeliyim? Sulamayı nasıl yapmalıyım? Kışın içeri almayı düşünüyorum. Getireli iki hafta oldu, yerini sevdi galiba ki yeni sürgünler vermeye başladı. Çok özenerek aldığım çiçeğimi kaybetmek istemiyorum. Boyu yaklaşık 90 cm., saksısı 25 cm yüksekliğinde ve 20cm. çapında.
Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba sayın Uzman16,

Datçadan muhtemelen aynı yerden aldık çiçeği çünkü pek çiçekçi göremedim. Öncelikle, çiçek için uygun yer daha az rüzgar alan taraf, arka balkon için rüzgarlı veya değil dememişsiniz, eğer daha az rüzgar alıyorsa arka balkon daha uygun olur ( Tüh konu komşu görüp iç geçiremeyecekler)

Eğer Bursanın kışını az buçuk biliyorsam, bence çiçeğini 2 kat örterekte kurtaramassın, onun için içeri almak şart.

Çok sularsan, çok çiçek tutmaz, sadece boya gider ki buda begonvilin asıl görüntüsü değildir. Toprağın işallah süzektir, benimki pek değildi. Yeni sürgünler vermeye başladıysa form tutmaya başlamış demektir.

İleride saksısını değiştirirken dikkat etmen geren 1-2 detay var, zamanı gelince konuşuruz...

Saygılrımla.

kiwici77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2008, 10:21   #3
Ağaç Dostu

omar's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Sn. Omar,
Tüm kışı içeride mi geçiriyor?
Eğer öyleyse sürekli içeride ve sıcakta olmak çiçeğe zarar vermiyor mu?
Yoksa biraz içerde biraz dışarda mı kalıyor?
Bakımını nasıl yapıyorsunuz ?
Sn. uzman16,
Ankara kışı begonvil için çok sert. Kış aylarında iş yerimde, koridorda bakıyorum. #140 da koridorda 2 çeşit begonvilimin resmi var. Kış aylarında çiçek açtılar yazın dinlendiler.. 15-18 derece ve aydınlık bir ortam olduğu için sera gibi kışı geçirip yazın evimde balkonda bakıyorum. 5 ayrı renk begonvilim var. Sıvı besin ve sulamaya dikkat ederek büyütüyorum, boyları 2 metreye yaklaştı. Şimdilik bir sorun ile karşılaşmadım.

omar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2008, 00:21   #4
Ağaç Dostu

ahmeter's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Begonvile aşık olmak

Evet aşık olunuyor bir sevda bir tutku .bu hafta Hürriyet gazetesinin ilavesınde siçilya adasında çekilmiş bir begonvil resmi vardı görmenizi tavsiye ederim .Ancak İstanbulda yalnız ada begonvili dışarda olabiliyor diğerleri muhakkak 10 derece sıcaklık istiyor size uzun senelerin tecrübesi begonvil için kuzey Avrupa ülkelerinden bilhassa İtalyaya turlar düzenleniyor .inanmadım sonra bir vesile oldu gördüm salonunu begonvil için seraya cevirmiş .seneler evvel İtalyadan otobüsde kucağımda getirdim Hepinize iyi bayramlar

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2008, 13:54   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2006
Bir ay kadar önce Marmaris'ten gelen begonvili genişçe bir saksıya ektim. Ekerken kendi toprağında solucanlar görmüştüm, sulayınca yüzeye çıkanları ayıklayıp attım ama kalanlar oldu sanırım.

Şimdi de yaprakların bazılarında kuruma bazılarındada sarı sarı kurumuş görünümlü lekeler ve delikler oluşmaya başladı.

Camekanlı ve öğleden sonra güneş alan balkonda yaşıyor. Acaba yerindemi bi sorun var **** yanlış bişeylermi yaptık. Kurtarmak için ne yapabilirim?

Eklenen Resimler

yasemin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2008, 10:07   #6
Ağaç Dostu

Gurtunca's Avatar

Giriş Tarihi: 03-09-2008
Bu arada http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3548 de Sn.Mine Pakkaner yasemin çeliklerinin ne zaman alınması gerekltiği ile ilgili bir soruya " Mart ayı " şeklinde bir cevap yazmış..İlginizi çekeceğini sanırım...

Düzenleyen Gurtunca : 10-11-2008 saat 11:10
Gurtunca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 16:12   #7
Ağaçsever

Michiganensis's Avatar

Giriş Tarihi: 18-11-2006
Galeri: 6
Birde böyle var

Üstteki çeşit spektabilis(yaprağı daha geniş ve koyudur) alttaki çeşit glabra daha satışa gelmedi... bu yüzden glabranın formu tam yerinde değil... en son resim ise pramit glabra

Eklenen Resimler

begoonville beğendi.

Düzenleyen Michiganensis : 11-02-2009 saat 16:48
Michiganensis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2018, 16:02   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-05-2018
Galeri: 1
ürün sorgulması

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Michiganensis Mesajı Göster
Birde böyle var

Üstteki çeşit spektabilis(yaprağı daha geniş ve koyudur) alttaki çeşit glabra daha satışa gelmedi... bu yüzden glabranın formu tam yerinde değil... en son resim ise pramit glabra
sizde katlı katmerli turuncu begonvil varmı? örnek atıyorum bu rengi bulamıyorum

Eklenen Resimler

arif ilkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 09:27   #9
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Benim alaca yapraklı begonvilim yeni açmaya başladı. Geçen yıldan tecrübem var. Daha geç açıyor. Rengi tam olarak çingene pembesi.

Eklenen Resimler

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2010, 21:00   #10
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Bonsai yapmak için aldığım ama, çiçeklendiği için bu yazı seyretmekle geçireceğim bodur begonvil.

Eklenen Resimler

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025