![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2013
|
herkese selam, begonvili saksıda yetiştirenleri okuyorum da burda. begonvil saksıda yetiştirilmesi için uygun bir bitki değil. bodur türleri mevcut belki onlar büyükçe bir saksıda yetiştirilebilir. begonvil bahçe bitkisidir. metrelerce büyür. yıl boyu renkli kalan çok iyi bir sarmaşıktır. eğer bahçeniz yoksa ya hiç uğraşmayın **** bodur türünü bulmaya çalışın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-09-2012
|
Alıntı:
sayın aydindeniz bu konuda size katılmadığımı belirtmek istiyorum.saksıda çam ağacı bile yetiştiriliyorsa begonvil hayde hayde yetişir ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2013
|
ahmet emre bey size begonvillerinizle mutluluklar dilerim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Begonvilimdeki yapraklar büyümeye başladı.Sanırım saksı değiştirme işlemim başarılı oldu.Teşekkürler Lonicera. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2014
|
Merhabalar, Begonvil çiçeğini bu sene ilk kez gördüğümü ve bu kadar renginide ilk kez duyduğumu söylersem beni ayıplamayın lütfen. Yaşadığım il bazında bu tip çiçek hiç yoktur, forumu okuyunca neden görmediğimi tanımadığımı anladım. Soğukta donan ve ölen hassas bir bitki türü ![]() En başından beri okuyorum bu konuyu ve bugün 2 farklı yerden kendimce çelik aldım ve pet şişede köklendirme çalışması denedim ![]() Tüm renkleri hayranlık uyandıran bir bitki ve insanın her rengine sahip olası geliyor. Okuduklarımdan öğrendiğim çelişkili bilgilerden anladığım ise çok nazlı ama çok dayanıklı mutlaka kurusada büyük badere atlatsada yaşayabiliyor olması. Somon rengine, beyaz rengine , mor, pembe renklerine sahip olmak ilk hedeflerimde bakalım hayırlısı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Merhaba arkadaşlar, buradan okuduklarımla bende pet şişede köklendirme çalışması denedim. Sormak istediğim şey ben 0,25 Lt. lik su şişelerie dikim yaptım acaba çokmu ufak bilemedim elimde onlar vardı o an kullandım. Ne dersiniz olur mu yoksa sakıncası var mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Birde geçen gün bisiklet binerken yol kenarında turuncu renk ağırlıklı ama pembemsi yapraklarıda olan bir begonvil gördüm ve hemen durup köklendirmek için çelik aldım onlarıda diktim bakalım ya tutarsa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Eklemeyi unutmuşum birde yeşil olan yaprakları ilginçti sizlerin resimlerindeki gibi değil, yani normal yaprak formundan farklı olarak tam uc kısmı sivrilmiyor aksine içe kesik gibi duruyordu bunun nedenini bilen varmı acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
Arkadaşlar benim beş yıldır kırmızı açan begonvilim var bol güneşli balkonda yaz kış yaşıyor bir süre güneşli kapalı balkona aldığımda oldu sorun şu ki bendeki begonvil ne yaptıysam hep kışları açıyor. Kasım aralık hatta ocak ayında sebebini merak ediyorum bu konuda yardımcı olurmusunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
Çok büyük bir begonvil değil, çiçekleri döküldükten sonra boyu 60 cm kalıcak kadar buduyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2014
|
Merhaba Adım Aşkın yeni üye oldum.Antalya da güney doğu cephesi olan balkonumda begonvilim var.Öğlen saat 13 e kadar güneş gören bir yerde begonvilim var.7 günlük bir seyahatimiz oldu.Geldiğimde begonvilimin çiçekleri kurumuş,buruşmuş ve yaprakları dökülmeye başlamıştı.Özellikle yeni çıkan yaprakları dökülüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
|
Merhaba Aşkın hanım, Forumumuza hoş geldiniz..Begonvilinizin çiçeklerinin kurumuş olmasının hiçbir önemi yok, aksine daha çok çiçek açmasını sağlamak için çiçeklenmeyen begonvilleri yapraklarının pörsüyene kadar susuz bırakarak bitkiye şok yaratıp daha sonra sulayarak bitkinin bolca çiçek açmasını sağlarlar. Bu yöntem bir çok çiçekli bitki için böyle olup, çicekli bitkilerin bolca sulanması onların boy ve sürgün yaprak vermeye teşvik eder, susuzluk ise bitkide stres yaratıp üreme hormanlarını harekete geçirerek çiçek acmasını ve tohum yapıp soyunu sürdürmesine teşvik eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2014
|
Balkonuma buyuk bir saksi ve sarmasik begonvil diktim. Sikintim su yaprak biti sanirim cicegin gonca kisimlarinda siyah ve sivri ayakli bitler türedi ne yapabilirim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2014
|
Bu yaprak bitlerine ne yapmak gerek ya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-09-2012
|
sayın aydindeniz içten ve samimi temenniniz için teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
geleneksel begonvil yetişrime hevesimde busefer çığır aştım. İlkbaşta kaşta aradım istediğim renkdeki begonvilleri bulamadım. oradan tarif edildiği üzere kalkan ile kınık arasında yol kenarındaki bir seraya uğrayıp 5 farklı begonvil aldım dün. farklı renklerde ve boyutlarda. Özelliklle istanbuldaki arkadaşlara önereceğim, Delibegonvil diye bir cinsden bahsettiler, çiçekleri ve yaprakların diğerlerine nazaran daha küçük ve sık. Söylenildiği üzere soğuğa karşı daha dayanıklı bir türmüş. Şimdi hepsini farklı yerlelere yerleştirdim. Dilerim daha önceki senelerdeki gibi kurutmam ve büyütmeyi başarırım. Birde söylenildiği üzere budama çok önemliymiş. Bu başlıkta bilgilendirildiği gibi dikkat etmek gerekiyor. kök ve gövde gelişimini sağladıktan sonrasında zaten boya gidecektir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
İzmir Güzelbahçe' de bir evin bahçesinde böyle yakaladık kendilerini. İçine acem borusunu da almış, tüm ihtişamıyla gelin gibi süzülüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2009
|
Bu güzel begonviller Güzelbahçede bir evin bahçesinden.Daha önce bu rengi görmemiştim.Çok hoşuma gitti.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Gitti gidiyor sitesinden 2 adet begonvil aldım, Satan arkadaş ada begonvili olduğunu soğuğa akdeniz begonvillerinden daha dayanıklı olduğunu belirtti, farklı renkli katmerli 2 adet diye satın aldığım begonvil katmersiz ve ikisi de aynı renk çıktı. Geldiğinde üzerlerin de çiçekleri yoktu daha yeni açıyorlar, çiçekler güzel acık mor cinsi, ama 2 yerine bir tane alırdım, dün de aynı siteden farklı bir satıcı arkadaştan 8 farklı çeşidini içeren resimlerden 2 farklı renk katmerli acık pembe ve çok renkli alaca yapraklı siparişi verdim bakalım nasıl ve ne gelecek.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2013
|
Merhaba Elinde alaca yapraklı (beyaz-yeşil) ve kırmızı-beyaz açan Begolvil'i olup çelik paylaşabilecek kimse var mı? : ) Bu çeşidinden çok istiyorum ama bulamadım. İstanbul'daki fidancılar anlaşmışlar gibi hepsi aynı ürünleri satıyorlar.. : ( |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Arkadaşlar ebay da 20 çeşit begonvil tohumu satıyorlar...Acaba bu işlerden anlayan var mı yurt dışından tohum getirtsek...Çeşit çeşit begonviller eğer doğruysa gerçekten Türkiye'de ki begonviller şenlenir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Reflargon arkadaşım gitti gidiyor sitesinde begonvil diye tarattığınızda 9 farklı çeşit şeklinde ilandan 2 farklı begonvil temin ettim, Hem sizin aradığınız alacalı yapraklı çok renkli türde mevcut, hemde nadir bulunan katmetli çeşitlerde var, gelen ürünler boylu ve çok dallı gösterişli gelişkin bence hiç uğraşmayın derim. Tanesi 23 tl. 2 farklı çeşit aldım Ankara merkeze kargo 16 tl tuttu,satan firmada ciddi bir firma hasar görmeyecek şekilde güzel bir ambalaj yapmışlar ilgilenen arkadaşlara tavsiye ederim..Kargo ile biraz pahalıya geliyor gibi görünmekle birlikte başka yerden almak için yapacağınız ulaşım gideri ve nakliye sıkıntısını düşündüğünüzde aynı fiyata geliyor üstelik aradığınız ürünü de bulamıyorsunuz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2014
|
Kış şartları için 1100 metre rakımlı yerde yetiştirebilirmiyiz kışları soğuk geçiyor (Çerkeş) yaşama şansı olur mu acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Begonvil denize yakın yerlerde sıcak iklimi seven bitki olup sıcaklığın eksiye düştüğü yerlerde yaşama sansı olmuyor. Bununla birlikte İstanbul yöresinin Ada begonvilleri soğuğa karşı biraz daha dayanıklılar, bunlardan alıp 3-5 sene dalları kartlaşana kadar iç ortamda bakıp sonrada dış ortamda sarıp korumalı olarak bakarsanız belki yaşama sansı bulabilir.Bodur cins begonvil alıp saksıda, kışın ev ortamında da bakabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2014
|
Begonvil evet denildiği gibi sıcağı sever diğer koşullarda pek yaşama şansı olmaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|