![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Umarım başarabilirim.... Çok teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Şişede begonvil köklendirme de ilk 2 çalışmamda başarısız olmuştum. Sanırım şimdiki çalışmam başarılı olacak. Tabii ki kararı Sn. Ahmeter hocam verecek. Begonvil çeliklerini yaklaşık 1 ay önce şişeye diktim. 1 hafta sonra kapağını açtım. Kapağını açmadan evvel yeni yapraklar çıkarmaya başlamıştı. Şimdi ise sürgünler vermeye başladı. Dün ise şişenin altından bir tane kök gördüm. Sn. Ahmeter hocam sizce çelikleri ne zaman saksıya almalıyım? Bilgi verirseniz çok sevinirim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta Büyükada seyahatinde gezinirken, budanmış ve çöpün kenarına bırakılmış begonvilleri görünce hemen birkaç çelik aldım. Biraz yaprakları solmuşlardı ama olsun elim boş gezene kadar tutsa da tutmasa da denemek istedim. Çeliklerin solmuş yapraklarını temizledim ve 1 hafta önce şişeye diktiğim durumları. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın Sevgi hanım
Güzel bir çalışma evvela çekimler güzel ,en önemli suale cevap çeliklerin tutup tutmadığı ve şişeden çıkarma işi mart ayını bulur Yeni filizler vermeye başlıyaçak Bençe bir şişeye 1 çelik perlit torf karışımı daha uygun Kışı ılık bir yerde 10 aşağı olmıyaçak Köklenip köklenmediği en erken 2 ay sonra belli olur Şişeden çıktıktan sonra ancak sevdiği bir ortamda ise saksıya intibak eder İyi akşamlar |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yer sıkıntısı olduğu için çeliklerin hepsini bir şişeye diktim. Umarım daha sonra sıkıntı olmaz. Iyi akşamlar. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
benim begonvil
begonvilimin çiçeklerinde siyah böcekler var.Ne yapmalıyım? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2013
|
Yaprak biti olabilir genelde bu mevsimde meydana çıkıyorlar begonviller için. Siz en iyisi bir yaprak biti ilacı uygulayın ama tam emin değilim çünkü böcekleri göremiyorum ama tarif ettiğiniz siyah renkte yaprak bitleri vardır.... Saygılarımla .... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|