agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni2855Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-12-2013, 08:55   #1
Ağaç Dostu

yigit666's Avatar

Giriş Tarihi: 28-06-2009
Bu yaz kınalı adada çektiğim begonvil.

Name:  IMG_0252.jpg
Views: 1520
Size:  75.7 KB

yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2013, 13:23   #2
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Havalar iyice soğumaya başladı. Daldırma yaptığım dal umarım köklenir, gelişmeleri paylaşacağım

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2013, 17:05   #3
Ağaç Dostu

keopstr's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
Begonvillerim içeri alınca açmaya başladı...

Merhaba Arkadaşlar begonvillerim yaklaşık 2 haftadır içerde...Denizli'de gece artık sıfırın altına düşüyor...Ancak Bepngillerim önce biraz yapraklarını döktü sonra tekrar tomurcuk vermeye ve yeniden çiçeklenmeye başladı...Hatta kırmızı olan begonvilim yazın çiçek açmamıştı şimdi açıyor ...Sorum şu Begonvillerimi dinlendirmek istiyorum çiçek açmasını istemiyorum...Ne yapayım tamamen budasam ne olur? yaza enerjisini depolasın istiyorum...Sağlam bir budama işlemi yapsam acaba sıkıntı olurmu? veya budamasam yazın çiçek açmazmı? bitkinin dengesi bozulurmu ?
saygılar...

Eklenen Resimler

keopstr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2014, 16:03   #4
Ağaç Dostu

can17can's Avatar

Giriş Tarihi: 27-01-2008
begonviller yıl boyu çiçekli kalabilirler yaprak dökmesi yer değişikliğinden olabilir. çiçeğini döktükten sonra o işini bilir tekrar çiçeklenir güneş besin ve su ihtiyacı karşılandığı sürece dinlenmeye ihtiyacı olduğunu sanmıyorum veya o ihtiyacı olduğu zaman dinleniyor diye düşünüyorum. form olarak beğenmediğiniz dalları istediğiniz zaman budaya bilirsiniz . hatta derin budamaya bile tahammülü vardır. bence gerisini ona bırakın en çok istediği bol güneş

can17can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2014, 18:21   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi can17can Mesajı Göster
begonviller yıl boyu çiçekli kalabilirler yaprak dökmesi yer değişikliğinden olabilir. çiçeğini döktükten sonra o işini bilir tekrar çiçeklenir güneş besin ve su ihtiyacı karşılandığı sürece dinlenmeye ihtiyacı olduğunu sanmıyorum veya o ihtiyacı olduğu zaman dinleniyor diye düşünüyorum. form olarak beğenmediğiniz dalları istediğiniz zaman budaya bilirsiniz . hatta derin budamaya bile tahammülü vardır. bence gerisini ona bırakın en çok istediği bol güneş
Şu sıralar derin budamaya uygun mudur?

cicek2000 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2014, 01:16   #6
Ağaç Dostu

gurbik67's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
kış şartlarına dayanıklı begonvilim.

Eklenen Resimler

gurbik67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2014, 01:02   #7
Yeni Üye

mercanmavi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2014
ocak ayında şişe yöntemi ile begonvil ekimi yapmak kulağa çılgınlık gibi geliyor biliyorum ama ne yapayım burada okuyunca dayanamadım denemek istedim
oradan buradan çelik, komşulardan da bir hayli şişe toplayarak işe giriştim

Adana şu günlerde yağmurlu da olsa yine de hava kış şartları denilemeyecek kadar ılık gidiyor
Ne dersiniz acaba minik begonvillerimin bir şansı olur mu??

mercanmavi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2014, 00:58   #8
Ağaç Dostu

gurbik67's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2008
ben de kasım ayında 3 adet kola şişesine diktim aynen canlı duruyor.köklenecek gibi.

gurbik67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2014, 00:54   #9
Yeni Üye

mercanmavi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2014
Kök vermeleri kaç gün sürer acaba??
hava şartları bugünlerde iyi gidiyor şişelerini de hiç açmadım
bebek begonvillerim 1 haftalarını dolduracaklar. Minik minik filizler beliriyor...
şimdilik azimliler

mercanmavi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2014, 07:37   #10
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mercanmavi Mesajı Göster
Kök vermeleri kaç gün sürer acaba??
hava şartları bugünlerde iyi gidiyor şişelerini de hiç açmadım
bebek begonvillerim 1 haftalarını dolduracaklar. Minik minik filizler beliriyor...
şimdilik azimliler
1.5 - 2 ay dokunmayın. Köklenince zaten şişe altından baktığınızda köklerini görürsünüz. filizler 3-4 yaprak olunca kapağı açık bırakın artık.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2014, 16:13   #11
Ağaç Dostu

hanımeli's Avatar

Giriş Tarihi: 07-03-2013
Bayılıyorum bu çiçeğe ama her sene alıp bahçemin her köşesinde kenarında ekip denedim ama bir türlü kurumasını engelleyemedim,izmir de oturuyorum herkesin bahçesi,balkonu begonvil dolu,ben neden yetiştiremedim anlamıyorum,bu sene saksıda deneyeceğim,ve son baharda içeri alacağım,birde komşulardan Çelik isteyim bari

hanımeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2014, 16:14   #12
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanımeli Mesajı Göster
Bayılıyorum bu çiçeğe ama her sene alıp bahçemin her köşesinde kenarında ekip denedim ama bir türlü kurumasını engelleyemedim,izmir de oturuyorum herkesin bahçesi,balkonu begonvil dolu,ben neden yetiştiremedim anlamıyorum,bu sene saksıda deneyeceğim,ve son baharda içeri alacağım,birde komşulardan Çelik isteyim bari
İzmir'de rahatlıkla yetiştirmeniz lazım. Ben Ayvalık'ta ilk başarısız denememden sonra daha ciddi bir çalışmayla ve biraz da ilk kışın ılık geçmesiyle başarıya ulaştım.

Öncelikle ekeceğim yeri hakim rüzgardan korunaklı bir bölge olarak seçtim, malum Edremit körfezinin poyrazı bitmez. Güneye bakan cehpemiz yok o yüzden güneybatı yönüne bakacak şekilde ektik.

İkincisi dikim çukurunu 50x50x50cm açtım ve çıkan toprağı kum, törf, mil ve yanmış keçi gübresiyle harmanladım.

Yaz sonunda ekmeme rağmen iyi bir gelişim gösterdi.

kolay gelsin

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2014, 15:25   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-05-2007
Arkadaşlar begonvillerin birçok renkleri mevcut farklı renkleri birbirinin üzerine aşılayarak bir begonvil üzerinde farklı renkler elde etme imkanı olabilir mi..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2014, 00:16   #14
Ağaç Dostu

hanımeli's Avatar

Giriş Tarihi: 07-03-2013
Sayın tiryaki bende anlam veremedim güneyde en sıcak,en rüzgarısız alana bile diktim kurudu.belki toprak yapısındandır,bu sene büyük bir saksıda deneyeceğim ve kışın içeri alacağım,Ayvalığı biliyorum siz çok zor birşeyi başarmışsınız tebrik ederim doğrusu.

hanımeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2014, 17:07   #15
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-09-2012
çanakkale merkezde evimin balkonunda yetiştirdiğim begonvillerin 3 saat kadar önce çektiğim fotoğrafları .3 ay önce satın aldığım peyaz/pembe ve kırmızı olan tamamen yapraksızdı ve çok cılızdı aldığımda. şuan peyaz/pembe ilk çiçeklerini açtı kırmızı olanda ilk çiçeklerini açmaya başladı. 9 ay önce satın aldığım sarı renk olan şuanki boyutunun yarısı kadardı . aldığımda üzeri bu şekilde çiçek doluydu . bu 4. çiçek açışı. çiçeklerini döker dökmez tekrar yeni çiçekleri çıkıyor.

Eklenen Resimler

Düzenleyen ahmet emre : 24-02-2014 saat 17:12 Neden: fotofları çektiğim zamanı ekledim
ahmet emre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2014, 12:28   #16
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
adalarda oturan forun üyemiz yok mudur?
ada begonvili arıyorum...

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2014, 13:46   #17
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-06-2011
Bütün sayfaları inceleme fırsatım olmadı.Okuyabilseydim mutlaka cevap bulurdum.O nedenle soruyorum arkadaşlar begonvilimin saksısı çok küçük ne zaman değiştireyim.

Düzenleyen ayseldeniz : 25-02-2014 saat 13:47 Neden: imla
ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2014, 14:10   #18
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Sn ayseldeniz, begonvil bitkisinin kök kısmı çok hassas malumunuz. Şimdilerde saksı değiştirmek bence uygun, ancak kökleri zedelemeden saksıdan çıkarmak lazım. Aksi halde bitkinizi kaybedersiniz. Ben bir kaç begonvil kaybettikten sonra şöyle çözüm buldum. Küçük plastik saksıda olan bitkiyi saksıdan çıkarmadan altındaki delikleri makas ile büyütüp , büyük saksının içerisine küçük saksıyla beraber dikiyorum.

Yok saksınız plastik değil de toprak veya seramik saksı ise bir süre bitki toprağını sulamayın, susuz kalan toprak saksı kenarlarından kendini bırakıp kalıp halinde çıkabiliyor. Kolay gelsin.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2014, 13:05   #19
Ağaçsever

glorya's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Sn ayseldeniz, begonvil bitkisinin kök kısmı çok hassas malumunuz. Şimdilerde saksı değiştirmek bence uygun, ancak kökleri zedelemeden saksıdan çıkarmak lazım. Aksi halde bitkinizi kaybedersiniz. Ben bir kaç begonvil kaybettikten sonra şöyle çözüm buldum. Küçük plastik saksıda olan bitkiyi saksıdan çıkarmadan altındaki delikleri makas ile büyütüp , büyük saksının içerisine küçük saksıyla beraber dikiyorum.

Yok saksınız plastik değil de toprak veya seramik saksı ise bir süre bitki toprağını sulamayın, susuz kalan toprak saksı kenarlarından kendini bırakıp kalıp halinde çıkabiliyor. Kolay gelsin.
bu kış bitkim çok yaprak verdi. Şuan da hala yeni yeni yapraklar çıkarıyor. Saksı değişimi yapsam yapraklar zarar görür mü acaba?

glorya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2014, 07:40   #20
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Sayın Lonicera begonvili saksım plastik.Önemli olan saksıdan kalıp halinde çıkarıp geniş saksıya almak mı?Kök kısmındaki toprağı dağıtmadan çıkarıp geniş saksıya almayı başarırsam birşey olmaz o zaman. Teşekkürler

Eski 26-02-2014, 13:02   #21
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Evet kök kısmındaki toprak kesinlikle dağılmamalı. Kalıp halinde çıkarabilirseniz çok iyi olur. Yok çıkmayacak gibiyse bahsettiğim yöntemi deneyebilirsiniz. Bu arada kalıp şeklinde çıkarabilirseniz alt kısmına bakın, eğer sarmal şekilde kök yumağı varsa keskin bir bıçakla kökü sarsmadan yüzeyden kesmeye çalışın. Kök uçları kesilen bitki uyarıldığı için kök gelişimi daha hızlı ve güçlü olacaktır.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2014, 13:44   #22
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Lonicera çok teşekkürler. Söylediklerinizi uygulayacağım.Çok dikkatliyimdir.İnşallah başarırım. Sağolun.

Eski 17-03-2014, 10:22   #23
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Ben Lonicera'nın tavsiyelerine uyarak ancak cumartesi değişirebildim.Plastik saksıdan dağıtmadan çıkarmayı başardım .Uç kökleri traşladım.İki gündür iyi.Yalnız benim çiçeğimde yaprak yoktu hala yok ne olur bilmem.Dökülse bile kendini toparlar diye düşünüyorum.

Eski 20-03-2014, 12:12   #24
Ağaçsever

glorya's Avatar

açıkcası benim de bitkimden pek ümidim yoktu. Bir hevesle alıp geldiğim çiçek önce bütün çiçeklerini sonra da tüm yeşil yapraklarını döktü. Sivas'ta olduğum için herkes boşuna çabaladığımı söyledi.. Disiplinli bir çalışmayla begonvilimi kutardım. Gün aşırı ortalama 2 su bardağı su verdim ve hergün kuru bedenine spreyle su sıktım.. Derdi buymuş meğer diyorum.. Yapraklandı ve gelişimi hızlandı.. Hatta Aynı çiçekten annemin evinde de vardı, aynı yöntemlerle onun begonvili çiçek bile açtı hem de bu mevsimde Begonvil aşırı sabır ve itina disiplin isteyen bir kız sabredin

Eklenen Resimler

Düzenleyen glorya : 20-03-2014 saat 14:59
Eski 24-03-2014, 11:37   #25
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Minik minik kızararak yaprak vermeye başladı.Umarım böyle devam eder.Sayın glorya sizinki de iyi görünüyor.

Eski 24-03-2014, 22:17   #26
Ağaçsever

glorya's Avatar

Teşekkür ederim ancak ne zaman çiçek açar bilemiyorum.. Hala yaprak büyütmeye devam ediyor..

Eski 25-03-2014, 11:26   #27
Yeni Üye

şubat's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2013
Dün pazarda çiçekçide begonvil görünce alsam mı, almasam mı diye tereddüt ettim ama,
annemin katkılarıyla 10 tl ye bir tane aldım.
Aslında saksıda daha büyük olanı vardı ve sadece 5 tl farkla ama
eve götürmek sıkıntı olacaktı malesef alamadım onu.

Poşette olduğunda büyük bir saksıya alamak kolay olur sanırım,
çünkü saksı değiştirmek sıkıntılıymış...

Bu kadar çiçekle tekrar ev değiştirmek nasıl olacak bilmiyorum,
Malesef sonsuza kadar burada oturamayız...
kiracı olmak zor iş

şubat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2014, 10:03   #28
Ağaç Dostu

Muallim's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi glorya Mesajı Göster
Teşekkür ederim ancak ne zaman çiçek açar bilemiyorum.. Hala yaprak büyütmeye devam ediyor..
Sayın glorya,

Büyümeğe başladıysa yakında çiçek verir,

Esenlikler dilerim.

Muallim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2014, 13:14   #29
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Bu mevsimde çelik tutar mı?Elimde 2 tane çelik var.Tutarsa ne yapmalıyım?

Eski 04-04-2014, 21:44   #30
Yeni Üye

fatih_ts61's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2011
İstanbul'da bu çiçeğin olduğu park veya bahçe var mı acaba...

fatih_ts61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025