![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Baharda aldığımız epey büyükçe dikenli mor begonvili, bulunduğu zeytin tenekesinden çıkarıp daha büyük saksıya dikmek istemiştim. Zamk gibi toprağıyla beraber çıkarmaya çalışırken biraz fazla çekmiş olmalıyım ki gövde elimde kaldı, havuç büyüklüğündeki kazık kök ise tenekede.. Gövdede sallanan üç beş saçak kökle birlikte yeni saksıya dikip gölgeye koymuştum, salkım salkım çiçeklerini kesmiştim güç harcamasın diye, sonra da kendisi tüm yeşil yapraklarını döküp kel kaldı. Fakat az zaman sonra tüm dalları yeşillenmeye başladı, şimdi ise kocaman oldu ama çiçek açmıyor.. Olsun, ölümden döndü güzel begonvilim, varsın yemyeşil büyüsün.. ![]() Düzenleyen Nariel : 18-07-2008 saat 00:56 Neden: kelime hatası |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
benim çiçeğim hala kupkuru saksısında kıyamıyorum çıkarmaya belki canlanır diye.ümit işte |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-07-2008
|
Bende begonvil aldım bodrumdan boyu 1 metre koyu pembe çiçekleri vardı ama 2 günde döktü manisada oturuyoruz terasa koydum güneşi çok sever dediler ama niye iki günde döktü çiçeklerini anlamadım havası çok sıcak manisanın ondanmı acaba ![]() ![]() Düzenleyen ohrid65 : 22-07-2008 saat 23:21 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sizin begonvilinizin orijinal rengi o renk ilerde kırmızı olmaz kırmızı begonvil ayrı begonvilin takriben 10 rengi var bitkiyi alırken çicekli olarak alın rengini görün sevdiği iklim akdeniz iklimi selamlar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunun bir turuncu begonvil olduğunu düşünüyorum, altın sarısı-turuncu arasıdır rengi. Bizim buralarda yazlıkların bahçesinde sık rastlanır. Eğer daha önce rengi kırmızı idiyse bu tezim çürüyecekti, onun için sordum sorularımı Fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla rengi kırmızıya dönemez gibi, çünkü kırmızı begonviller renk almaya başlarken bu tonla başlamıyor, yeşil-bordo karışık tonda başlıyor. Yakın zamanda gidip görebilirsem fotoğraflarını çekip buraya koyarım. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Rica ederim, elinizdeki de çok güzel ve bu renk; klasik renklerden daha az bulunuyor. Oralardan bulamazsanız ben buradan istediğiniz renkten yollamaya çalışırım. (Beyaz, mor, fuşya, kırmızı, turuncu.) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
Bu günde yapraklarını döktü ölecek diye çok korkuyorum balkona indirdim sıcaktanmı diye inşallah tekrar düzelir manisa çok sıcak büyütebilrmiyim her sabah ve akşam su veriyorum acaba fazlamı veriyorum daha saksıya almadım zarar görmesin diye çok hasas bir bitki olduğunu anladım |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
teşekkürler ayşe hanım bende işimdi suyunu az vereceğim belki zamanla düzelir sabırla düzelmesini bekliyeceğim sevgiyle kalın |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Ohrid65, lütfen "Yeni Gelen Arkadaşlar Kendinizi Tanıtır Mısınız" adlı başlığı ziyaret edin ve kendinizi tanıtın. Bu şekilde daha hızlı cevaplar alabileceksiniz, yoksa gözardı edilebilirsiniz. Begonvilinizin kökünün zarar gördüğünü düşünüyorum, bu bitkinin kökleri çok hassastır, uzun yolculuk yaptıysa hırpalanmış olabilir, çiçeklerini ve yapraklarını döktüğüne göre kökteki hasar ciddi. Tavsiyem, derhal bitkiyi gölgeye alın ki aşırı su kaybetmesin ve toprağını asla kuru bırakmayın. Bu şekilde sabırla bekleyin, büyük ihtimalle geç de olsa yeşillenir. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Arzu Kasapoğlu, Sizdeki altın sarısı begonvilden bende de var. Orjinal rengi ile farklı bir duruşu var. Bana hediye olarak gelmişti, daha sonra çiçeklenince hoşuma gitti. #140 'da resmi var. Kış aylarında çok güzel çiçek salkımları oluşturdu, şimdi dinleniyor. ![]() Bu rengide seveceğinizden eminim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
Nariel çok teşekkür ederim açıklamarın için yolculuk 5 saat sürdü saksıya alacağım ama bir hafta bekliyeyim dedim manisanın iklimi çok sıcak acıba burda büyetebilirmiyim ya özür yeni gelen arkadaşlar başlığını göremiyorum bu sayfadamı |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Omar, şimdi begonvilin rengi daha da belirginleşti, altın sarısı-turuncu karışımı çok hoş bir renk oldu. Kırmızı olmadığı için üzülmüştüm ama sevgili Narielinde dediği gibi çok orjinal bir renk. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
ayşe hanım merhaba, ankara'da oturuyorum ve begonvil yetiştirmeyi çok istiyorum. karşıyaka mezarlığının oradaki çiçekçilerde fujya rengi buldum ve aldı 150 cm uzunluğunda cılız gelişimli ve çiçekleri vardı üzerinde. Çiçekleri üzerindeyken saksını değiştirme çalıştık ve bitkinin kurumasına neden oldum. Kuruyan dalları budadım ve saksıyı merdiven boşluğumuza aldım. Tepeden ışık alan sera etkisi yaratan bir ortam. 1 aydan fazla oldu sanıyorum yeni yeni filiz vermeye başladı. Sanırım bitkiyi kurtardım. Çiçeklerini ne zaman göreceğim merakla bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Geçen hafta nar çiçeği renginde begongil aldım Eyüp'teki bir fidanlıktan,gövdesi kalındı epey en az 3 yaşında olduğunu söyledi satan arkadaş ve fiyat olarakta sanırım ucuza aldım 20 TL verdim.. Aldığım bu begonvili yaz aylarında 13.00-16.30 arası güneş gören bahçemdeki bir yere diktim. Kafama takılan bu begonvil az,seyrek çiçeklenen begonvil mi?Şu aylarda nasıl bir bakım yapabilirim,çelik alsam zamanı mı? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Pardon seyrek çiçeklenen derken yanlış anlaşılmasın yani yoğun olmayan çiçeklenmesi mi var? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, 2 hafta önce saksısından çıkarıp bahçemin güney cephesinde rüzgar görmeyen,korunaklı bir yerine diktiğim begonvilimi ekteki dosyada görebilirsiniz.Kışı çıkarır mı,bu türün çüçekleri yoğun olur mu? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
sonunda başardım. ankara'da kasım ayında çiçek açan begonvillerim var. Yaz boyunca yemyeşil yaprakları vardı devamlı boyları uzuyordu. Cam balkon içinde şimdi yaprak dökmeye başladı ama çılgın gibi çiçek açıyor. resimlerini ekledim. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Arzu Hanım, ayrıca begonviliniz tam çiçeklenince fotoğrafını bekliyorum. Rengini ben de merak ediyorum.. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Yarın resim eklerim Ayşe Hanım. Çiçeklenme sadece uç kısımda var. Budama yapmadığım için begonvilim dallanmadı. Evimiz kışın hiç güneş almıyor, yazın da saat üçten sonra balkonun ancak bir kenarı güneş görüyor. Begonvilimi mümkün olduğunca güneşten yararlandırmaya çalışıyorum. Tam gün güneş gören bir yerde rengi herhalde çok daha güzel olurdu. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Arzu Kasapoğlu;261947]Yarın resim eklerim Ayşe Hanım. Çiçeklenme sadece uç kısımda var... Çİçeklenecek kısımlar sandığınızdan fazla olabilir. Uçlarda önce yaprak zannettiğiniz kısımlar , bir anda bakıyorsunuz çiçeğe dönüşmüş... Ankara da begonvili evinin içinde yetiştiren birkaç kişi tanıyorum.. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
İnşallah bolca çiçek verir Ayşe Hanım. Çiçekler çoğaldıkça rengi de daha hoş görünmeye başladı. Bende kışın begonvilimi içeri alacağım. Mor begonvilin dışındakiler soğuğa karşı çok hassas diye biliyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|