![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-01-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2014
|
Fuşya renkli begonvil ile sarı begonvil takas yapmak istiyorum elimde fuşyadan 3adet var arkadaslarım |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
bir hevesle alıp burada resmini paylaştığım hergün gözüm gibi baktığım begonvilim sanırım hastalandı . ilk aldığım zamanlarda yaprak üzerlerinde toprak kalıntıları ve beyazımsı toz şeklinde birşeyler vardı .ilk gün hepsini su ile hiç üşenmeden teker teker temizledim 3 gün sonra tekrar dikkat ettim yapraklarına ve beyazımsı şeyler duruyordu heralde temizleyemedim dedim tekrar uğraştım .fakat bugün malesef yaprak altında çok minik bir böcek buldum kıpırdayıp kıpırdamadığına dikkat ettim ve malesef kıpırdadı forumda okuduğum sürekli bahsettiğiniz bit mi acaba ? nasıl sağlığına kavuşturabilirim sizce ? yardımlarınızı bekliyorum |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
telaştan resim eklemeyi unutmuşum özür diliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
acil yardımlarınızı bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Mantar enfeksiyonuna benziyor ustadlar ne der bakalim? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
Bende bilemiyorum ki bu konularda malesef ki bilgim yok kaç gündür araştırıyorum resimlere bakıp eşleştirmeye çalışıyorum acaba nedir neyi vardır diye ama işte bu kadar bilgiylede anlaşılmıyor.hasta olan çiçeği diğerlerinden ayırmak gerekli diye okumuştum burada daha önce .ayırdım diğerlerinden. Tek başına duruyor kaç gündür .bir an önce iyleşse keşke ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2015
|
Bilmiyorum
Herkese Merhaba İlk mesajım olduğu için tüm doğa severlere selam öncelikle. Geçen hafta Perşembe günü yaklaşık 2 mt lik bir Begonvil aldım.Ama saksısını beğenmediğim için değiştirmek istedim.Lakin Bu değişiklik esnasında Toprak Çok yumuşak olduğundan Komple alıp diğer saksıya ekerken Kökü hava aldı.2-3 dakika içinde yeni saksısına koyup hemen bolca su verdim.(Gübre vs.de)Tabi yapraklar hemen buruştu.Çiçekleride büzüştü.Bugün pazartesi Yapraklar hala buruşuk ama çiçekleri hafif toparlanır gibi lakin emin değilim.Çok severek aldığım bu çiçeği nasıl kurtarabilirim **** kurtulurmu.Nasıl ne kadar zamanda nekadar su vermek lazım(Normal zamanda az su onu biliyorum) YArdımlarınız için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
|
Alibeykoy fidanlığından almıştım sizce oraya götürsem yardımcı olurlar mı **** eminonu çiçekçilere? Aslında forumumuzda çok bilgili ablalarım abilerim var ama yardımcı olmadılar .uzuldum açıkçası sizede çok teşekkür ederim samur hanım. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Fazla birşey yapmanıza gerek yok.Hastalıklı yaprakları kopartın.Güneşli bir yere alıp çokta sulamadan devam edin.Yerini de bol güneş alan bir olarak ayarlayın.Yaza doğru kendini toparlar. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu.
|
kartal 124'ün dediği gibi hastalıklı yaprakları uzaklaştırın, gerekirse sıkıntılı yerlerden geriye doğru budayın, gelin duvağı budanmaktan hiç rahatsız olmaz. Güneşli yerde dursun, havalar ısınıyor, sizi şaşırtacak derecede hızlı toparlayacak merak etmeyin. En güçlü, en sorunsuz bitkilerdendir, merak etmeyin ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
Bugün yaprakları yarım litre suya bir tatlı kaşığı oksijenli su karıştırarak sildim. Sanki o beyaz lekelerde azalma oldu gibi.dedikleriniz gibi yaprakları kopartırsam sanırım 10 yaprağı falan kalıcak yerim çok kısıtlı bir alan olduğundan güneşli yere koyarsam eğer diğer çiçeklerin yanına koymam gerek hastalık bulaşır mı?Son olarak budama konusunda 0 tecrubem var . Malesef daha çok acemiyim |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprakları aldıktan sonra çıplak kalan dalları üstünde bir göz kalacak şekilde kesin.Ben sadece ana gövde kalacak şekilde tüm yan dallarını buduyorum.Yazın yeniden dal doluyor. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim begonviller ada begonvili dışında yapraksız çubuk gibiler. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
Diğerlerine bulaşacağını sanmam, açıkçası ben hastalık olduğundan bile şüpheliyim, gelin duvağı kolay kolay mantara yakalanmaz. Az yaprak da kalsa önemli değil, çok sorunlu görünen yaprakları kesin, kalanı güneşli bir yere koyun. Hızla toparlar merak etmeyin, yeter ki güneş görsün ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
güneş alan biryere koyup yapraklarını da temizledim .çok ama çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için ![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-02-2013
|
begonvil
Merhaba, yaklaşık 4 ay önce begonvil almıştım tüm çiçekler zamanla döküldü, sonra dalları baya uzadı fakat şimdi ne çiçek açıyor nede dalları uzuyor yeni yapraklar da çıkmıyor ve bazı yaprakları uçlarından kuruyor acaba niçin böyle oldu? Evde pencerenin önünde tutuyorum sabah güneş alıyor sadece ve nem sağlasın diye altına bir kaba su koydum. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Begonvil açık hava bitkisidir ve bol güneş ister.Oda içinde yaşayabileceğini hiç sanmıyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-02-2013
|
Ankara'da yaşıyorum dışarı soğuk diye içeride tuttum kışın, havalarda bir sıcak bir soğuk olduğu için henüz çıkarmadım dışarı |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
2015 begonviller |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2015
|
Sayın Ahmeter Hocam, Ben yeni üyeyim,emekliyim ve bahçe ile uğraşmaktan zevk alıyorum.Sizin bahçeye hayranım.Size bir sorum var eski mesajlarınızın birinde koyu mor renkli bir begonvil var çiçekleri de koyu renk bu ada begonvili midir? bir de adaya nezaman gitmemi tavsiye edersiniz? şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2012
|
Hoşgelmişsiniz. Begonvil fevkaledenin fevkinde olmuş. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Pençeremde begonvil |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2015
|
Bence biraz bekleyin, baktiniz filiz vermiyor yeşil kısmını bulana dek yukardan aşağıya doğru budayın. Ben olsam öyle yapardım. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Soğuktan donan 5 yaşında 7 adet begonvilden sonra bu ilaç niyetine vallahi. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-04-2015
|
Merhaba, begonvilimin en alt kısmında ufak bir dalı var. muhtemelen yukarı gidecek gücünü birazda olsa alıyordur. Aklımdan geçen bu ufak dalını budamak. Fakat begonvilime zarar vermek istemiyorum. ufak dalda yaprak var sadece, çiçek olmuyor. ortalama 20-30 cm arası var alt dalın uzunluğu. Hatta çelikleme yapabilirmiyim acaba diyorum. Bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
Çelikten begonvil yetiştirmeyi başardım...
İkisi de bir yılda bu hale geldi çok mutluyum... |
|
|
|
![]() |
|
|