![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Tadı konusunda yapılacak yorum gerçekçi olmaz. Almanyadan Güngör hanıma, oradan da bana... Bu mevsimde haliyle biraz bozulma olmuştu. Tohumlara zarar geldiğini sanmıyorum. Olgunlaşmadan toplandıysa çimlenmeyebilir. Yaşayıp göreceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2015
|
Benim balkonumda bhut jolokia biberim var dunyanin en aci biberi bu ciceklendi ilk cicegini acti. Aradan 2 gun gecti sabah uyandigimda baktim cicek dusmus neden acaba moralim bozuldu yardimci olun lutfen . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2014
|
Sayın jezebel tohum paylaşımı yaptığınızda sizin için de uygun olursa talip olmak isterim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Ne yazık ki bu Passiflora İzmire dayanamadı. Elimdeki tüm bitkiler temmuzda öldü. Şu an dağıttığıma seviniyorum, belki bir yerde canlı Passiflora mollisima vardır. Arkadaşlardan ses çıkmıyor ama, umudum var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sayın jezebel, size kimleri göstereceğim bakın ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2015
|
Alıntı:
![]() Başarınızın sırrını anlatır mısınız ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sayın jezebel hiç özletir miyim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Molissima ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Çok hızlı büyüyorlar sanki diğer passifloralara göre hemen yapraklarını çıkardılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sayın jezebel vahşi mi bilmiyorum zaten yabancı kaynakları okuyamıyorum yabancı dilim olmadığı için. Yerli kaynaklarda da malesef pek bilgi bulamadım ben. Sanırım pek yetiştiren yok. Ama çok hızlı büyüdükleri kesin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Maşallah ne güzel büyüyorlar darısı bizlerin başına. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bu soğuktan çok etkilenmezmiş. -9 C dayanırmış. Bu linkten bakarsanız çok basit bir ingilizce yeterli. Banana Passion Flower, Banana Poke Passiflora tripartita var. mollissima Anlaşılan baya istilacı bir türmüş. Havai adalarında binlerce hektar ormanlık araziyi istila etmiş. Tropik iklimde kontrol edilmesi zormuş. Bizim ülkemizde don var, sanmam o kadar yayılacağını ama kim bilebilir. https://en.wikipedia.org/wiki/Passiflora_tarminiana |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sumeyra47 teşekkür ederim. Sayın jezebel verdiğiniz linki inceleyeceğim. İstilacı bir türse belki saksıda yetiştirmek daha mantıklı olabilir. Tüm bahçeyi ele geçirmesini istemem ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
Alıntı:
SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
İnternet ile ilgili sıkıntım vardı. SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Neyse başka zamana diyelim. Yinede teşekkür ederim. SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Benim kızların dünkü hali ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-10-2016
|
Merhaba, Passiflora mollissimaları büyüyen varmı acaba? resim paylaşabilimisiniz lütfen, Teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2012
|
Daha önce internetten Passiflora tohumu almış arkadaşlar; hangi site güvenilir ve Bursa bölgesi için bahçede büyüteceğim hangi türü önerirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2016
|
5 loplu passiflora caerulea cinsi çarkıfelek bizim marmara bölgeleri için daha uygun soğuk havalara karşı dayanıklı ve sıcak ve güneş alan bölgelerde de uygun olması hızlı büyümesi açısından çok önemli.Tohumla uğraşmanıza hiç gerek yok çelikle yetiştirmek daha kolay bence çelikle köklendirmeyi deneyiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Malesef sevgili jezebel sizden aldıklarım öldü. Kendi çimlendirdiğim alataların da bir kısmı öldü. Ama kalanlar iyi gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|