![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Güzel kokusu, güzel çiçekleri.... dayanamadım tohumlar bugün geliyor ama nasıl dayanırım hemen ekmeden bilemiyorum. Bu buzdolabında bekletme süreci nasıl geçer ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Miktar fazlaysa farklı yöntemler denenebilir , sn . bari bir gece giberelik asitlı suda bekletip kilitli poşette bekletiyor (nemli peçete içinde ). Aynı yöntemi kahve filtre kağıdı içinde deneyen biri başarılı olmuş ![]() Ben 3 tohumu 1 gece beklettim giberelinli suda ve doğruca vermikulite ektim . Kalanları vermikulit içinde , 2 ay dolsun diye bekliyorum- buzdolabı sebzeliğinde . 2 ay dolsun bu yukarda bahsettiklerimi denemeyi planlıyorum benim tohum sayısı 12 . ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba , benim de artık çikolata sarmaşığım var . Sayın bari' nin sözlerine bakılırsa çiçeklerimiz açacak , ama belki de tonton sosis meyvelerimiz olmuyacak . Tabi sn.bari Akebia trifoliata ' yı tohumdan üretmişse o başka ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
50 trifoliata tohum ektim, bu sefer her yöntemi deniyorum... Ben baharda bahçeye dikmeyi düşünüyorum quinatayı, -20 dereceye dayanıklı.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Akebia
Bu sarmaşık Türkiyede farklı bir gelişim mi gösteriyor, yoksa bu fark İzmire mi mahsus bilmiyorum . Yapraklar , yeni sürgünler ve tomurcuklar görüyorum ![]() Lütfen bakın ve hayal görmediğimi söyleyin. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili jezebel, ben daha öncede tohumdan denedim çimlendiremedim. Yine tohum aldım sorma istiyorum siz nasıl bir işlem yaptınız aceba ekmeden . |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili sevim 4 , ben bitki olarak satın almıştım , 5 adet . İkisini kıymet verdiğim iki arkadaşıma gönderdim , diğerlerini de bahçeme diktim . İkisi saksıda , biri de direkt olarak toprağa dikildi . Tüm kış boyunca eve almadım . Yakında sürpriz yapıp açacaklar sanırım . İzmiri sevdiler . |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben çok denedim tohumdan bir türlü başaramadım orda satılıyormu çanlı olarak almak isterdim . |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu siteden satın aldım http://introduction.dir.bg/adress.html Türkiyede satıldığı konusunda bir bilgim yok . |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Jezebel, Çok güzel bir sarmaşıkmış. Yılda 50-150 cm büyüyebildiğine göre kış uykusundan sonra en hızlı büyümeye giriyor olmalı. Çiçeklerini görmek için sabırsızlanıyorum. Fotograflarınızı takip edeceğim. Ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili jazebel, benim yabancı dilim yok malesef fiyatı nedir nasıl getittirilir bilemem şansımıza işallah çimlenir tohumlar. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili sevim4 , sipariş telefonla veriliyor , fiyatı çok ucuz , kargosu biraz pahalı . Gümrükten geçirirken oğluma " bu kenevir mi " diye soru sorulmuş . Bu sebeple " Çikolata sarmaşığı " ile ilgili herhangi bir organizasyon yapmamaya tövbe ettim. Umarım tohumların çimlenir . |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2009
|
sarmaşık
arkadaşlar geçen yılda bu sarmaşıktan yetiştirmek istedim tohumu gittigidiyordan almıştım çimlenme di ((akıllanmadım yine aldım nasıl çimlendireceğim lütfen yardımcı olun (ki lotus bile çimlendirdim hatta selluka bahçemde 2 yıldır çiçek açıyor tek tutmayan bu sarmaşık. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu bitki Türkiye şartlarında çok kaprisli. Bunun nazı çekilir gibi değil, şikayetciğim, hatta davacıyım ![]() Mevcut iki bitkimle cebelleşip duruyorum, yer beğendiremiyorum, şimdilik yarı gölgede karar kıldık ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Konu epeydir hareketsiz kalmis. Bugun arka bahcemdeki duvara dikmek icin sarmasik arastirmasi yaparken Sayin Yarenimex bu sarmasiklari (Akebia quinata ve akebia trifoliata) onerdi. Ben de internetten arastirma yaptim biraz ama satisinin yapildigini goremedim. Tohum cok uzun ve mesakkatli bir surec, ben de fazla heyecanli ve sabirsizim galiba Bu yuzden fidelerini almak istedim. Acaba fidelerinin satildigi bir sera bilen var mi? Ayrica buradaki bitkilerin de (hem tohumdan yetisen hem de fide olarak getirtilen) son hallerini merak ettim ? Arkadaslar son hallerini fotograflasalar ne guzel olur degil mi ? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Çikolata sarmaşığı (Akebia quinata) Fidanlığımızda satışta var. Adres Bilgilerimiz: Osmanlı Bahçesi Fidanlığı Üçpınar cad. no: 6 Acıbadem K. çamlıca. 216 545 92 46 Müge Karaali |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Begonvil-71, bakın İstanbulda satılıyormuş, tükenmeden alabilirsiniz. |
|