![]() |
|
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2010
|
Benim mis kokulu hanımelim... Bu arada daldırma yöntemini basit bir şekilde açıklayabilir misiniz? Ne zaman ve hangi süre ile yapmak lazım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2011
|
Çocukluğumuzda çiçeğini koparıp ağzımıza alırdık. Şimdilerde ise yeniden kokusunu duymak büyüleyiciydi. Az önce eve gelirken evimin yakınlarında bulunan apartmanın köşesinden bir dal koparıp köklendirmeyi denemek istesemde.. utandım.. alamadım. Şimdi birde tesadüfen bu başlığı görünce içimde kaldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
2010 nisan ayında Bauhause' tan aldığım, hectorettii ''American Beauty''. Kokusuz olduğunu sanıyordum ama diğerleri kadar yoğun olmamakla birlikte son derece güzel kokuyor. Renk olarakta çok gösterişli. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2011
|
Orhan bey ne güzel renkte hanımelleri onlar öyle.. İlk defa mı gördüm diye düşünürken sanırım daaha önceden Erdekte de görmüştüm.. Hanımeli' ni ne zaman koklasam bana erdeği hatırlatır zaten. Oranın yol boyu hanımelleri meşhurdur hem yürürsünüz hem o mis kokuyu içine çekersiniz deniz kenarında.. Şimdi anlıyorum ki insanın bahçesinde olmalı bu çiçek ve birde yasemin tabii.. Bağ evimizde olması için ailemle konuşacağım dilerim kabul ederler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2011
|
Evet kullanım alanı açısından da sorun yok. Sanırım fiyat olarak da pahalı değildir. Bağlarda her zaman bu güzel kokulara ihtiyaç var.. Ev daha yapım aşamasında.. Bitince bahçe düzenlemesi de olunca yer ayarlamasını da yaparım. İnşallah ailem karşı çıkmaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2011
|
2 hafta kadar önce Sokuludaki çarşamba pazarından leylak ve hanımelini anneme 10 liraya almıştım. 1 metre civarındada boyu vardı sanırım. Oldukça ucuz yani.. Kendimede almadığıma bin pişman oldum şimdi. Ben gidip hanımeli çalayım en iyisi komşu apartmandan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Küçük fln demeyin ucuza alın 1 sene içinde gübresi fln verilirse kocaman oluyolar hemen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Hanımeli köklenmesi konusunda sıkıntılar olduğunu okuyunca şaşırdım çünkü neredeyse kırıp toprağa soktuğum ya da saksıya diktiğim her çelik köklendi. Bahçemdeki hanımelini çoğaltarak okula, annemin bahçesine ve isteyenlere verdim. Yaptığım yalnızca yarı gölge yerde tutmak ve nemsiz bırakmamaktı. Şimdi bende olmayan pembe beyaz çiçekli bir türünü buldum, hanımelinin kolay köklendiğine inandığım için dal kesmeye kıyamadım, çok küçük bir filiz alıp saksıya koydum. Saksıya koyarken hiç şüphem olmamasına karşılık okuduklarından sonra merak ediyorum acaba köklenecek mi? O kadar ki köklendirme tozu dahi koymamıştım. Acaba türlerine göre farklılaşıyor mu? Benimki lonicera japonica sanırım, yeni aldığım filiz lonicera tataricaya benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-07-2011
|
hanımeli, begonvil ve söğüt çeliklerini demet olarak diktim. begonvil pet şişede, hanımeli ve söğüt demetlerinin üstü açık. sormak istediğim henüz köklenmemiş çeliklere sıvı gübre vermem iyi mi kötü mü olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Henüz köklenmemiş bütün bitki çelikleri için, -sonradan verilecek gübrenin!- her türlüsü zararlıdır. Onların köklenmek için sadece, yeterli nem ve yeterli sıcaklığa ihtiyacı vardır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-07-2011
|
teşekkür ederim Orhan bey, ben de öyle tahmin ettim ve gübre koymadım ama yinede sorsam iyi olur diye düşündüm. bazı yazışmalarda aspirin kullanmanın iyi olduğu bazılarında da söğüt suyunun çeliklerin köklenmesine yararlı olduğunu okumuştum. belki bu iş için uygun bir gübre de vardır diye düşündüm. tekrar teşekkürler. selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Alıntı:
Sürgünler köklenecektir. Halımelinin toprağa sarkan ve toprakta sürünen sürgünleri de köklene bilmektedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler ligustrum yeni çıkan birkaç dalda deneyeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-11-2006
|
Bende bauhause tan lonicera serotina aldım bu gun, umarım benimde hanimelim bol çiçekli ve mis kuu olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2011
|
hanimeli sarmasigi
yine bahara dogru adim,adim yaklasiyoruz.hatta bazi yerler bahari yasiyor bile.bahceler ,baglar senlendi.kimisi terasini,kimisi balkonunu,kimiside bahcesini capalamak,gübrelemek pesinde.bahari en güzel yasatan,kokusuyla insani mest eden bitkilerden biriside hanimeli.özel bakim olmasa bile o kendince görevini hep yapar.nazlanmaz,eskiden her evin kapisinda olurmus,ama simdi herhalde onunda bakicisi olmadigindan unutulmaya yüz tutmus.yine teraslarimiza,bahcelerimize dikelim,mis gibi koksun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2012
|
arkadaşlar ben yaklaşık iki hafta önce hanımeli fidanı alıp sivasa getirdim genişce bir saksıya diktim ve artık kendi haline bıraktım benim sorum şu kış mevsimi geldiğinde hanımeli balkonda kalsa olurmu? bunu sivas soğuğu için soruyorum ****** ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2011
|
hanimeli soguga dayanikli bir bitkidir.sivasin cok soguk oldugunu duyuyoruz.hanimeli ise sarmasik türü,dis mekan biktisi.insallah zarar görmez.her sey gönlünüzce olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Alıntı:
Ama siz saksıda yetiştirdiğinizi söylüyorsunuz, çok soğuklarda biraz korursanız zannediyorum kışı sorunsuz atlatır. Yine de daha iyi bilen arkadaşlar cevap verecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Yeni Üye
|
cevaplar için teşekkürler, biraz erken soru oldu ama şimdiden ona göre yer ayarlamak lazım diye düşündüm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Sn. sonemzosman, 2 yıldır balkonda hanımeli yetiştiriyoruz. Bu sene aldığım haberlere göre korkulan olmamış. Bizim hanımeli bu seneki soğukları atlatmış, hayat belirtisi göstermiş ![]() Soğuklarda saksıyı korursanız bitkinizi yaşatabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Yeni Üye
|
bu durumda balkondaki demirleri saracak bir hanımeli gözüyle bakabilirim hanımelime umarım seneye çiçek açacak hale gelir cevabınız için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Dün festivalde bindallı aradım durdum.. Adam ne bilsin bu ismi sizin koyduğunuzu ''Öyle bir bitki yok'' dedi ![]() Ben de Amerikan Hanımelisi aldım..Kokusuz olduğu için pek rağbet görmüyormuş.. Bir tane vardı, o da benim oldu ![]() Bahçede uygun bir yer arıyorum şimdilik.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Tanrımm! Hanımeli saksıda yetiştirilebiliyormuş! Yazıklar olsun bana, yollarda kokusuyla meditasyon yapabilecek kadar hayranıyım ama yeni öğreniyorum evde beraber yaşayabileceğimizi! Tamam. Bu haftasonu listemdeki ilk iş budur. Kaybettiğim bir menekşemin yerini kimler alır derken ne öğrendim, tüm mesajları da okumuş olup herkese çok teşekkür ediyorum, çook çok mutlu oldum ya! ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
En sevdiğim çiçeklerdendir. Kokusuna bayılırım. Beş sene önce hanımeli almış ancak bitki yetiştirme konusunda çok çok acemi olduğum için küllemeden kaybetmiştim. Ondan sonra bir daha cesaret edip alamamıştım. Bu yıl balkonda kartopunu ikinci seneye çıkarınca ve dahi diğer tohum çimlendirme işlerini başarınca seradan dayanamayıp iki tane hanımeli aldım. 12 TL'ye. İki adım ötedeki serada hanımelinin 7,5 TL satıldığını öğrenince pişman da olmadım değil ama olan oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
bende dun pazaran hanımeli aldım ebruli mis gibi kokuyor komşulardan alamadım (çalamadımda) ama artık benımde bir hanımelim var aldıgım kişi 1 ay saksıyı degıstırme dedı balkonda güzelim çiçekleriyle duruyor okuduklarımdan anladıgım kadarıyla çelikleme yapmaya çalısıcam tutarsa ılk işim buraya yazmak çok mutluyum mis kokusu artık balkonumda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|