![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Fsuzen. Şimdi tam zamanı. Gönül rahatlığıyla dikebilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Teşekkürler. O zaman fazla sertleşmemiş dallardan 15-20 cm çelik alıyorum. Yapraklarını yarıdan kesiyorum.Perlite dikiyorum.Herhalde doğrusu bu? Saygılarımla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ben direk torfa dikmiştim. Bir sorun yaşamadım. Perlitte de sorun olacağını sanmam. İnşallah tutturursun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Biraz önce ben de hanımelimden çelik aldım ve diktim..Çelik alırken siyah siyah kuş üzümüne benzeyen tohumları olduğunu gördüm (sayın susam'ın 115 numaralı mesajındaki gibi). Bir tanesini ezdim içi sulu ve bu suyun içinde siyah susam tanesi gibi tohumlar var.Çelik diktiğim saksının içine ektim..Bakalım ne olacak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
ben 9. ayda bahçedeki hanımelinden iki çelik aldım içinisu doldurduğum büyük bir kola şişesine koyarak balkona bıraktım suyun içinde uzadıbirsürü tomurcuk bile verdi ama kök vermedi birkaç gün önce korktum van kış memleketigecelr oldukça soğuk don olur diye şienin ağzını 5 6 parmak alttan kestim içine hazır toprakdoldurdum altınada 2 3 delik açtım fazla suyunu aldım içeride yarı gölge biryere koydum bakalım üzerindeki tomurcuklar açacakmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Şu anda yapabilirsiniz. Ama şubatda yaparsanız daha iyi olur. İstanbulda sahil kesme yakınsanız don tehlikesi olmayan yerlerde bu aylarda da olabilir. Siz en iyisi ikisinide deneyin çelik bulma şansınız çoksa tabii. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-12-2008
|
Hanımeli çeliklerini bu ayda toprağa mı yoksa suya mı koyayım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
Vanda çok bahçede hanımeli var hanımeli olan yerde yaseminde olurmuş yukarılarda okudum -15 derecelerde yasemin yetiştiren varmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşım yasemin olur ama binaların güney yönüne dikilirse fazla rüzgar almamalı güney cepe nispeten sıcak olurdikebilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sonbaharın sonlarına doğru hanımelimin yaşlı dallarını orta halli budamıştım. Birkaç ay sonra böyle sürgünler verdiğini görmek çok güzel. Baharın yaklaştığını bunları görünce anlıyorum. Bir çok yerinden sürgün fışkırmış. Açsalarda mis gibi kokular yaysalar diye özlemle bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
Haberi duyunca gerçekten sevindim beyaz gece . Umarım yaza açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
hanımeli çeliklerini şimdi alsam köklenirmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
2 gün önce çelikleri aldım sudalar inşallah köklenirler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Doğasever
Giriş Tarihi: 24-05-2007
|
Bahçenin çitine sardırmak için 20 kök aldım. Dikerken özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
saksıdamı aldın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Doğasever
Giriş Tarihi: 24-05-2007
|
50 cm yüksekliğinde bitkiler. 3 metre arayla çitin yanına ektim. Tüm çiti sarmasını umuyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2006
|
çok denedi ama daha hanımeli köklendiremedim diğer çalılarda başarılı sonuçlar aldım ama hanımeli olmadı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nariel ne kadar harika görünüyor değil mi? Benim için zerafetin simgesi bu bitkinin çiçekleri ![]() ![]() ![]() Tohumundan da aldım iki değişik çeşitte havaların iyice ısınmasını bekliyorum ki tohumlarımı dikeyim ziyan olsun istemiyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ, elim yeşil mi bilmem ama bizim oraların iklimi yeşil ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2009
|
selam geçen sene çiçekleri üzerinde 2 tane hanımeli almıştım çiçekleri çok uzun dayanmadı bidaha açmadı ama sağlıklı yaprakları da gayet canlı bu sene baya büyüdü ve yapraklandı inşallah açar çiçeklerini sizce bi sorun var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Az önce, ağaçsevdalısından satın aldığım iki çeşit hanımeli tohumlarımı ektim (Lonicera ve honey suckle). İnşallah çimlendirmeyi ve büyütmeyi başarırım. Allahım sen bu hanımeli delisi kulunun emeklerini zayi etme (amin). Gelişmeleri buradan hanımeliseverlere duyururum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
merhabalar, acaba diyorum komusumuzun bahcesınden bir dal kessem, ondan yetistirebilir miyim acaba ? bu arada ben sadece hanımelinin kokusunu cok severım ve bahceme ekmek ıstıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hanımeli sevenler, Burada yazdıklarınızdan feyz alarak, balkonumda saksıda hanımeli yetiştirebileceğime kanaat getirdim. Ve oturduğum sitenin bahçesinde bulunan, bugüne kadar sadece rüzgarla gelen kokusunun zevkini çıkarttığım hanımelinden (bir kaç tane var) dallar keserek, kendimce çelik hazırlayıp diktim. Umarım bir kaç tanesi tutar ![]() Düzenleyen DefneD. : 16-05-2009 saat 21:12 Neden: harf hatası:) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|