![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Feneradası şu anda alacağınız bir çeliği köklendirerek veya hazır fide alarak balkonda yetiştirebilirsiniz.Benim tavsiyem fide veya köklü çelikten yetiştirmeniz.Ben iki yıl önce büyük bir hanımelinin kök kısmından köklü küçük bir çelik alıp saksıya dikmiştim bu yılda büyük bir saksıya geçirdim balkonumda gayet güzel büyüyor yakında çiçek açacak.Tabi bu söylediğim sadece benim deneyimim tamamen amatör bir fikir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2008
|
Cevabınız için çok teşekkür ederim sevgili tubaykaradağ. Siz ne büyüklükte bir saksıya ektiniz hanımelini, bir de onu sorsam? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
İlk etapta 10 lt bir saksıdaydı şu anda 30 lt bir saksıda.Hatta ben saksı dibine papatya gibi çiçeklerde dikiyorum şu ana kadar gelişmesinde bir sıkıntı yok.Bahar başında yanmış hayvan gübresi takviyesi yapıyorum.Bi ara fotoğrafta eklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2007
|
Çelikleri kum - torf karışımında sürekli nemli bir ortamda köklendirebilirsiniz. Çabuk kökleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Soğuk uygulama için yaklaşık 2.5 aydır cocopeat içerisinde buzdalabında bulunan tatar hanımeli tohumlarına tesadüfen baktım. çünkü daha 1 aylık süreleri vardı. sonuç : nasıl olduğunu anlamadım ama 6 adet tohum çimlenmiş ve 3-4 cm. olmuşlar.Bunları saşırtmaya aldım ama olacaklarını zannetmiyorum.Upuzun bembeyaz bir gövde ve saçak kök yok.Diğer kalan 10 tohumuda ufak saksılara ektim. yaklaşık 25 tohum çürümüş.Buzdolabında bu tohumlar nasıl çimlendi anlayamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhaba arkadaşlar, Hanımeli ve küçük alaca yapraklı Hedera, birbirleriyle uyumlu bitkiler midir fikrinizi almak isterim.. Yarı gölge ön pergolama sardırma düşüncesindeyim, yaprak döken hanımeli'yi hedera ile kamufle etmeyi planlıyorum, sizce sağlıklı gelişirler mi? Teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili Nurcan hanım "nurcanaybay" hanımeli sarmaşığını bu hale nasıl getirdiğinizi çok merak ediyorum? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Alıntı:
Sudenur hanım merhaba , hanımelim neredeyse 10 yıllık , 3-4 metre uzunlukta idi .Uygun yere dikmediğim için büyüdükçe geçişimi engellemeye başlamıştı.Ya söküp atacaktım ya da bu şekilde korumaya alacaktım. Toprak üzerinden 1 metre kadar bırakıp üzerini kestim.İlk kestiğimde üzerinde yaprak bile yoktu.Üstten çıkan dalları bırakıp alttan çıkan sürgünleri sürekli aldım.Zamanla şemsiye formunu aldı , taç genişliğini de isteğime göre ayarlayıp dalları ona göre kesmeye devam ediyorum. Ben yanlış yönlendirmek istemediğim için bonsai ile ilgili arkadaşlara danışmak doğru olur demiştim ![]() Sizin hanımelinin fotoğrafını paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım ama yeni bir bitki ise yıllar geçtikçe ve siz budamaya devam ettikçe gövde kalınlaşacak . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Dün fideciden iki adet hanımeli kökü aldım, Konya'da sokak araları bu çiçeğin baygın kokusuyla dolardı baharda, bu yüzden dikmek için ihtiyaç hissetmemiştim, ama Van'da bu çiçeğe bahçelerde hiç rastlamadım ben de balkonda saksıda yetiştirmeye karar verdim, hanımelisiz geçmiyor baharlar ![]() inşallah saksıdayken bahçe toprağını aramaz, solar kurursa çok üzülürüm. Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 09-05-2008 saat 14:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili M.Sema, hanımeliniz çok şirin görünüyor, hele o boyuna bakmadan çiçeklerini de açmış nazlı nazlı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2009
|
eğer saksıdaki ufaklıklar tutarsa bir tanesini gönderebilirim
Çocukluğumun geçtiği evin merdiveninde hanımeli vardı.. Hanımeli kokusuyla yaşamak bambaşka birşeydi.. Daha sonraki evlerimizin bahçesi olmadığı için bu kokudan mahrum kalmış, bir sitenin bahçesindeki hanımelini, her yakınlardan geçerken ziyaret etmiştim.. imrenerek bakmıştım. şuan odamın terasa bakan penceresinin yanında bir hanımelim var. ![]() ![]() Yazdığınız cevabı görünce daha önce yaşadığım duyguları anımsadım. ![]() Dilerim başarılı bir şekilde yeni ufaklıklara kavuşur, sizlerle paylaşırız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Caretta, ben de saksıya iki kök diktim ve çok şükür tutturdum, fideciğimin tepesinde bir öbek tomurcuk vardı, bunlardan üç tanesi açtı ben de gelip gidip burnumu dayıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili caretta, hanımelilerime yanlış bir şey yapmak istemiyorum, fotoğraf makinesi yarın gelecek fotoğraflasam siz bana ordan gösterebilir misiniz? Yanlış anlamadıysam üstten çıkan filizleri kesin yanlardan da çıksın ve kökü kalınlaşsın diyorsunuz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Belki de arkadaşlar başka önerilerde de bulunabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2008
|
Daha önce sorulmuş ama tam olarak anlamadığımdan bir de ben soracağım. Hanımeli ve benzeri olan yasemini saksıya diksek verim alabilir miyiz? Belli bir boydan sonra mutlaka bahçeye mi geçirmek gerekir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2008
|
22 nolu mesajdaki kırmızılı hanımeli ile,bildiğimiz sarı-beyaz çiçek açan hanımeli arasında yetiştirme anlamında fark var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bende bu gün tarif ettiğiniz gibi yeşil ama tam odunsu olmayan kırmızı hanımeli çelikleri saksıya dikip poşet bağladım.Gölgeye koydum. Tuttuğunu nasıl anlarım. Üzerinde çiçekleri vardı. Bir mahsuru olur mu? Tutarsa eğer onlarda açarmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Resimleri gördüm ama yalnız bitkilerde insanların saçı gibidir,kesmeye karar verilir ama sonradan pişman olunur..Sorumluluk almak istemiyorum ![]() ![]() Eğer kesmeye karar verirseniz de ilk resimdeki soldaki sırada yukarıdan aşağıya 5.yaprak olan büyük yaprağın üstünden kesin..Yani ben olsam öyle yapardım ![]() Yine de diğer arkadaşlar fikrini söylerse kendimi rahat hissedeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-01-2008
|
hanımeli
suz-i dilara hanımeli bir sarmaşık olduğundan sürekli boy vermesi gerekir bu yüzden boyuna dokunmayın. Ben hep alt dallarını keserim ki tek kökten uzasın. Duvar boyuna gelene kadar hep alt dalları keserim, duvar boyundan sonrakilere dokunmam. Kökü hep tek dal olur böylece daha kuvvetli olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|