![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2017
|
Çelik ya da kök verebilecek olan varsa karşılığında kaktüs ya da sukulent verebilirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-10-2020
|
Ben çok aradım bulamadım veren olursa bende talibim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-12-2020
|
Bende dikili de ektim 4 metre boy attı pergalenin üstünde. Eksi 7 gördü ve hayatta kedi. Dininden tekrar yeşillendi. Ediliş cinsi uzakdoğu seyahatinden meyve alıp çekirdeklerini almıştım birçok tropik meyve çekirdekleri de getirmiştim. Soguk direnci iyi ızmirde 10 yılda bir eksi 7 oluyor. Akdenizde rahat yetisir. Tek sorunum bir türlü çiçek açmadı. Bu yılda açmazsa erkek filan mi çıktı acaba **** faklı turlerden de mi döllenme için ekmek lazım yaprakları resimlerde gördüklerimden büyük. Yaprak boyutu kafam kadar ama meyve yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2021
|
Bende Passiflora quadrangularis tohumu veya fide farketmez arıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Merhaba Kayseri’de yetiştirilebilecek dona dayanıklı çarkıfelek türleri var mı? Düzenleyen kılıçh : 03-04-2021 saat 15:05 Neden: Daha anlaşılır yazma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
çarkıfelek bitkisi isteyenler isterseniz size çelik olarak verebilirim ister siz köklendirirsiniz ister köklendirip de verebilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Çarkıfeleği Ankara da dışarıda mı evde mi yetiştiriyorsunuz? Bir de fidelerin resmini atarmısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Geçen sene Antalya'da bir evin bahçesinde görmüştüm bitki o kadar uzamıştı ki kaldırımlara kadar büyümüştü ben de onlardan birkaç dal aldım sonra çelikleri yaşatabildim sonra üzerinde çok durmadığım , ilgilenmediğim için öldü ama bir dahaki sefer bulursam iyi yetiştireceğim bu arada o bitki yazın çok sorun olmaz fısfıslayabilirz ama kışın muşambalı serada dursa daha iyi olur tropikaşl bitki olduğu için Ankara şartlarında |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Uygarb çok mutlu olurum kendi adıma. İsterseniz adresimi hemen yazayım özelden. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Afyon da birkaç çeşit alıp yetiştirmek istedim. (Passiflora Granadilla, Passiflora Caerulea Passiflora İncarnata, Passiflora Ligularis, Passiflora Lavender Lady, Passiflora white mirror) Bazılarını kışa girerken bahçeye toprağa diktim.(Passiflora Caerulea -10, Passiflora İncarnata -20) kışı atlatamadılar. Bazılarını eve aldım. Evde çiçek açan bile oldu,Bazıları 2. sene bazıları o sene öldü. Yılmadım yine aldım. Passiflora Caerulea ve Passiflora İncarnata yı bahçede yetiştirmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Benim de nepenthes seram var aralarına Passiflora karwinskii fena olmaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Pasiflora fideciklerimin son durumları. Çimlenenlerin hepsi iyi durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2018
|
![]() Merhaba bende geçen yıl internetten aldığım passiflora edulis tohumlarını önce zımparalayıp ardından portakal suyunda beklemiştim. 6 tohumdan 2 tanesi çimlenmişti, boyları bir karış kadar olmuştu ta ki kuşlar saksıyı devirene kadar. Kökleri açıkta kalmış ve ikisi de kurumuştu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2018
|
Bu yıl tohum paylaşım etkinliğinden tohum alabilirsem tekrar denemek istiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2018
|
İncarnata lar....meyvesinin tadına bakamadık...ama çiçekleri harika |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sebo bu sıcak iklim bitkisi biliyorsun .Tam tersine güneşe bayılıyor . Benim Passifloranın resmi var , oradan da anlayabilirsin sanırım , tüm gün güneş altında .Bir web sayfasında okumuştum anavatanında bir sezonda 100 metreye kadar uzuyormuş .Bu da sana bir fikir verir sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada kışı donmadan atladan P. actinia ve P. mollissima tele sarılmaya başladı, hatta actinia olanında çiçek bile belirmiş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Passiflora costance elliott
Oğlumun sayesinde birkaç gün önce Passiflora caerulea contance elliott isimli bembeyaz kirpikleri olan bir kız sahibi oldum..Karne hediyesi olarak istedi benden.. ![]() Caerulea türü kışa dayanıklı diye biliyorum..İstanbul'da görüyorum bahçe duvarlarına sarılmış olarak..Güneşin alnına yerleştirdim.Tele de bağladım yer yer.Acaba farklı birşeyler yapmam gerekiyor mu?Ve kışı dışarıda geçirebilir mi? Oğlum adına herkese selamlar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
passiflora
Selam daha önceden aldığım passiflora sp. nin üç tohumdan biri filizlendi. Ancak yeni yaprak çıkarmıyor şu aralar. Gelişimini hızlandırmak için öneriniz var mı ![]() İkinci sorum dün aldığım passiflora alata tohumlarını (6 adet) sıcak suya koydum 1 gün bekledi. Ancak hiç yumuşama olmadı. Tohumları suda kaç gün bekletmemi önerirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2008
|
Alıntı:
Ama doğrudan bu bitkiyi yetiştirmeniz gerekmez, passiflora isimli ilaç zaten bu bitkiden yapılır ve tüm eczanelerde vardır, hem ucuz hem de güvenli bir ilaçtır. Yine de yetiştirmek isterseniz Bauhaus'a bakın, ben geçen sene passifloramı ordan almıştım benimki caeurela cinsi, hem meyve veriyor hem de çiçekleri var. Çok iyi çıktı aldığım bitki kısa sürede büyüdü. Tekirdağda Bauhaus yoksa ben size Eylülde çeliklerinden köklendirip gönderebilirim. Tohumlarını da bulabilirsiniz ama çimlenmeleri görece daha kolay olsa bile sonradan bir şekilde ölüyorlar, ben bir paket tohumu heba ettim yine de yetiştiremedim. Geçmiş olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2008
|
Bu bitki ile ilgili bulduğum kaynaklardan birinde en çok potasyuma ihtiyaç duyduğu yazıyordu. Kaynak şurda; http://www.passionflow.co.uk/passion...fertilizer.htm Benim 3-4 metreye ulaşmış olan passifloramın üzerinde en fazla 1 ya da 2 çiçek oluyordu, bunu okuduktan sonra bitkime potasyum açısından zengin olan humik asit verdim, ertesi gün 5 çiçeği vardı. Passiflora toprak saksıda daha iyi yetişiyormuş, toprak saksı olmasa bile saksının dibine kırılmış toprak konulmasını öneriyorlar. Yalnız bunu daha denemedim, saksı değiştirme zamanı deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Sayin member, bitkinize mantar musallat olmus.Acilen fungisit ile ilaclamanizi tavsiye ederim.Kusura bakmayin internete girdigim aletin Türkce destegi olmadigindan ´member´den sonrasi kelimenin basi kutu görünüyor.Ondan dolayi sadece ´member´yazdim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Direkt olarak bahçeye ekerseniz maalesef olmaz . Torfa ekip aylarca beklemek gerekiyor . Sn . sebnem 34 sakın pes etmeyin , bazen çimlenmesi aylar sürüyor . Bakın ekip de vazgeçtiğim Passiflora kaktüse komşu oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Acele etmeyin, yazdığınızı okuyun. Noktasını virgülünü koyun, imla hatalarını düzeltin. Ne siz üzülün, ne de bizi üzün... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|