![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Nerede kışı atlatamadı? Afyon ise bildiğim kadarıyla çok soğuk oluyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
|
Benim bulduğum kaynaklarda -10 derece (Zone 8) olarak görünüyor. Ama dediğiniz gibi -20 dereceye dayanıyorsa Lutea cinsi kadar dayanıklı demektir. Peki meyvelerinin tadları nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Ağaç Dostu
|
Bilgiler için teşekkürler. Ben siz meyvelerinden yedinizmi manasında sordum. Çünkü yoruma açık bir konu oluyor biraz. Herkes farklı düşünebiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yardımlarınız için teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2019
|
Merhaba iyi günler dostlar. Siteye yeni üye oldum ama bayadır takipteyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-09-2006
|
Merhabalar eğer fide paylaşan varsa bende rica edeceğim ücretli olarak,meyva veren olmasını tercih ediyorum sadece❤️ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaçsever
|
Merhabalar acaba bu çeşitleri nereden alabiliriz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaçsever
|
Merhabalar iki ayrı tür pasiflora yan yana dikilebilir mi acaba?tozlaşma cinsleri etkiler mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
Arkadaşlar çarkıfelek çiçeği balkonda bakıyorum ilk aldığımda 2 aya yakın çiçek açtı soldu açtı soldu sonradan çıkan tomurcaklar daha küçükken kuruyor açmadan sebebi nedir. Çiçek çok yeşil ama tomurcak hem azaldı hemde açmadan dökülüyor suyumu az MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Ağaçsever
|
Bunlar hangi tür bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
Bizdede iki kök vardı biri tamamen kurudu diğeri ise yeşil ama keyifsiz oda kuruyacak heralda nedeni hakkında bir fikriniz varmı ![]() MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2014
|
Uzaktan gördüğüm kadarıyla toprağı çok sert bir toprak. Passiflora daha hafif havadar toprakları seviyor. Nedenlerden biri bu olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2019
|
arkadaslar merhaba ben de bu pasifloranın sverywerts marka tohumunu aldım internette yaygın. ama türü cinsini bilmeden aldım diyebilirim. fotoğraftaki sw gran. türüne benziyor. yardım edebilecek var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2019
|
sn jezebel tesekkürler cıkınca paylasayım cok ilgimi cekti bu konu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2015
|
Sadece bir tek gün açık kalan ama hergün açacak kadar bol tomurcuk yapan passiflora, kac kez tozlastırma yaptığım halde meyve tutmadı taa ki bugüne kadar, tabi o da benim değil doğanın işi son çiçek meyveye durmuş şu an yeşil zeytin boyutunda, fotoğraf eklerdim ama Ah şu tembellik yok mu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çevredeki birçok Passiflora çok çiçekli hiç meyve vermeyen türden. Benimkinin tohumunu üzerinde çok meyve gördüğüm bir bitkiden aldım. İzmir’de olanlar için konum veriyorum Buca 23 Nisan İÖO ‘ nun arka giriş kapıdının yanında. Hala üzerinde çok meyve var. 10 ‘a yakın tohum çimlendirip ormana dikeceğim. Sonucu merak ediyorum. Passiflora cerulea. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2015
|
Sayın:Jezebel aldığınız passifloranın ilkokul yakınında olması beni düşündürdü, ya çocuklar toplayıp yerlerse diye endişe duydum. Bende ki de aynı türden forumdan Sayın:Kader hanımın dağıtımından edinmiştim , kargonun hoyratlığın dan kurtulup bu günlere geldi, çok güçlü bir bitki. Çalışmalarınızı takipteyim umarım güzel sonuçlar alırsınız. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ParlakYıldızlar, bu günün çocukları annelerinin soyup, kesip önüne koyduğu elmayı zor yiyorlar. Bilmedikleri bir şeyi merak edip yerler mi bilmem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |