agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni959Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-05-2018, 21:19   #1
Ağaçsever

viyol's Avatar

Giriş Tarihi: 27-11-2012
Çarkı Felek Bitkisi

Arkadaşlar merhaba,
Aktardan çarkıfelek istedim bana bir torba bundan verdi. Çiçeğin taç kısmı galiba biraz şüphelendim pekte tanımıyorum bu bitkiyi. Bu çarkı felek mi bunu kaynatıp çay olarak içebilirmiyim? Bir de bunun göbek kısmından resimdeki tohumlar çıkıyor. Meyvesinin tohumu ayrı çiçek kısmının tohumu ayrımı. Bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...

Eklenen Resimler

viyol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2018, 19:10   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-11-2013
Edulisim sararıyor

Merhaba. Bu edulisimi 2ay önce zengardendan aldım. Geldiğinde yeşildi. Sonra sararmaya başladı. Saksı harcını değiştirdim. Demir ilave ettim.bol güneş alan yerde. 2aydır ne yaptıysam bu kızımın yüzünü güldüremedim.yardım edebilir misiniz?

Eklenen Resimler

ecznecla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2018, 16:01   #3
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi viyol Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba,
Aktardan çarkıfelek istedim bana bir torba bundan verdi. Çiçeğin taç kısmı galiba biraz şüphelendim pekte tanımıyorum bu bitkiyi. Bu çarkı felek mi bunu kaynatıp çay olarak içebilirmiyim? Bir de bunun göbek kısmından resimdeki tohumlar çıkıyor. Meyvesinin tohumu ayrı çiçek kısmının tohumu ayrımı. Bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...
Bu bitki passiflora( çarkıfelek ) bitkisinin tohumu değil.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2018, 21:35   #4
Ağaçsever

viyol's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Bu bitki passiflora( çarkıfelek ) bitkisinin tohumu değil.
Bu tohumlar zaten meyvesinden değil resimde görülen taç kısmının içerisinden çıktı... O kısımda zeytin çekirdeği büyüklüğünde yuvarlak bir yer var onu kırınca içinden çıkıyor...

Eski 13-05-2018, 06:07   #5
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Alıntı:
Bu tohumlar zaten meyvesinden değil resimde görülen taç kısmının içerisinden çıktı... O kısımda zeytin çekirdeği büyüklüğünde yuvarlak bir yer var onu kırınca içinden çıkıyor...
Siz elinizdeki tohumların çarkıfelek bitkisine ait olup olmadığını merak edip sormuşsunuz. Eğer elinizdeki tohumun hangi bitkiye ait olduğunu soruyorsanız bu başlık doğru yer değil, buradan yanıt almanız zor. Ne tohumu olduğunu öğrenmek istiyorsanız şu başlıkta sorarsanız arkadaşlar yardımcı olabilirler.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2018, 18:56   #6
Ağaçsever

viyol's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Siz elinizdeki tohumların çarkıfelek bitkisine ait olup olmadığını merak edip sormuşsunuz. Eğer elinizdeki tohumun hangi bitkiye ait olduğunu soruyorsanız bu başlık doğru yer değil, buradan yanıt almanız zor. Ne tohumu olduğunu öğrenmek istiyorsanız şu başlıkta sorarsanız arkadaşlar yardımcı olabilirler.
Tamam teşekkürler.

Eski 23-09-2018, 17:25   #7
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,
Bu meyvelerin passiflora ile hiç ilgisi yok, bunlar karaçalı bitkisinin (paliurus aculeatus / paliurus spina-christi) meyveleri... Onların da şifalı kabul edilip içildiğini biliyorum, isminden bir araştırın isterseniz...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025