![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Sındırgılı, Maşallah güzel görünüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
/
Giriş Tarihi: 08-06-2010
|
arkadaşlar zehirli olan türleride mevcut mı acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene tohumdan yetiştirdiğim edulisin (diye tahin ediyorum incarnarta da olabilir) üzerinde biber şeklinde tomurcuklar var.Sanırım daha ilk senede çiçek açacak.Ancak yaprakları bana hiç sert gelmedi.İnternetteki fotolarda kalın ve parlak yapraklı olarak gözüküyor.Üstelik dört gün evde yoktum alt yaprakları biraz sararmış.O dört gün boyunca çok sık yağmur yağdı.Çiçeğim se saksıda acaba bir şey olur mu? çok korkuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
Mono amonyum fosfat "MAP" bulabilirseniz 20 litre suya 50 gram kadar sulandırarak verebilirsiniz. 25 kglık çuvaldadır ve azotlu gübre hava ile temas edince kaybolur (nitrifikasyon). Bunu bulamazsanız amonyum nitrattan bir çay kaşığını birkaç litrede sulandırıp verebilirsiniz. Azot ve fosfor içeriği olan 1 kg lık kompoze gübrelerden dozajınca verebilirsiniz. Azot- yeşil aksam, fotosentez, meyvede hücre bölünmesi, büyümesi Fosfor- kök gelişimi, çiçeklenme Potasyum- meyve oluşumu, nişasta üretimi ve gövdenin odunsulaşması için gereklidir. Bunun yanında yeşil bir bitkinin (çiçek veya meyve üretmeyen) tükettiği oran 3 azot + 1 fosfor + 2 potasyumdur. Eğer çiçekli bir bitkiyse fosfor oranını, meyve yapan bir bitkiyse potasyum oranını arttırınız. 15+40+15+Me gibi 1 kg lık bir gübre almak ve bir kısmını kullanmak size uygun olabilir. Aynı zamanda şelatlı olacağı için bitkiniz daha kolay alacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2010
|
Tohumlar tahmin ettiğim gibi çimlenmedi. Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
Emeğinize sağlık sayın Zafer İnandıklı, pek lezzetli duruyor ![]() Benim passiflora edülis henüz 1 yaşında bile değil, ancak çok hızla gelişti , balkon tavanını kaplamaya çalışıyor. Bu sürgün ilk kez dikkatimi çekti, çiçek mi diye merak ediyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hazan-z 4-5 ay önce hediye ettiğinde bir karıştı boyu sevgili Sebahattin, edulis olduğunu söylemişti. Sarmaşık türü çok yıllık bitkileri saksıda yetiştirmeye çalışmama kararıma rağmen hediye edilince dayanamayıp, büyütmeye çalışıyorum. Büyük toprak saksısı bugün yeterli geliyor , seneye ne yapacağımı bilmiyorum. Fotodan anlaşılmıyor , yaprak damarları bordo... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
Evet P.edulis değil P.cerulea . Edulisin yaprakları 3 loblu , yanılmıyorsam , yaprakların yüzeyi de parlak sanki yağ sürülmüşcesine -http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=659546&postcount=265 Edulis biraz daha yavaş gelişiyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Benim çarkıfeleğim sanırım meyvesi yenilen bir tür değil ,ben P.Edilus olduğunu sanıyordum.Meyvesinin tadı çok kötüydü ![]() Ne dersiniz arkadaşlar ,sizce hangi türe mensup ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
P.cerulea Meyveleri yenmez.Süs amaçlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Teşekkür ederim ,ben de seyretmekle yetinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2010
|
Herkese selamlar, iki hafta önce Ayvalık - Cunda adasından kopardığım meyveyi rengi sarıya döndükten sonra içini açarak tohumlarını çıkarttım. Bir kısmını daha kurumadan toprağa ektim. Bir kısmını kuruması için peçetenin üzerine bıraktım ve şu anda kurular bir kısmınıda ıslak pamuğun içinde. Elimdeki tohumları nasıl değerlendirmeliyim elimde ki bu tohumlardan birşey olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
pasiflora caerulea
Buradasınız: Ana Sayfa » Özel çeşitleri " Passiflora ' Passiflora caerulea Passiflora caerulea Passiflora caerulea Passionsblume, Passionflower Passion Flower, Passion Flower immergrüner, mehrjähriger Ranker mit wechselständig angeordneten, bis zu 16 cm langen, 5 bis 7-gelappten, tiefgrünen Blättern und bis zu 9 cm großen weißen Blüten mit 4-reihigem purpur-weiß-blauem Strahlenkranz, gefolgt von eßbaren, goldgelben Früchten dökmeyen, çok yıllık erbaş alternatif olan, 16 cm uzunluğunda, 5-7 loblu, koyu yeşil yaprakları ve en fazla 9 cm dört sıra büyük beyaz çiçekler mor, beyaz ve mavi halo, ardından düzenlenen yenilebilir, altın sarısı meyve Düzenleyen Zafer İnandıklı : 13-07-2010 saat 21:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
|
pasiflora
Benim bahçemdiki pasifloranın edulis olduğunu tahmin ediyorum.Bütün bahçeyi sardı.Sabahtan akşama kadar güneş görüyor.Meyvaları portakal renginde yumurta biçimi çiçekleri ise akşamları açıyor.Ben fazla bir bakımda yapamıyorum.Kendi kendine yetişiyor. Bu sezon sonu çeliklerini alıp paylaşım yapmayı düşünüyorum.Tohumlar içinde aynı Buyrun resimleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|