![]() |
|
![]() |
#2312 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yalçın kışın kaybolmasına rağmen baharda sürgünleyen arkadaşlar var. Ama yinede dibine iyice bol malç atmak gerek diye düşünüyorum. Toprak altında yumrumsu bir doku oluşturduğu için kuvvetli bir çiçek diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul Göztepe'deyim. Sellukam tüm kış boyunca minicik kahverengi bir saksıda, sürekli rüzgara maruz kalan, parmaklılı bir açık balkonun parmaklıklarına dayalı olarak yerde durdu. Karlar yağdı, saksı toprağının üstü karla örtüldü. Bir kez bile karları alıp temizlemedim saksının yüzeyinden. Saksıyı sarmadım, malçlamadım, bu kış naylon poşete de sarmadım. Öylece geçti kış. Sadece arada sırada suyunu verdim. 3 haafta kadar evvel, toprağın bir karış kadar üstünden gözler patladı. Yeniden başladı herşeye sellukam. Yalnız, yerden iki karış kadar yüksekten sonraki gövde ve dallar kurumuş, oralarda hareket yok. Belli bir yükseklikten sonra bitkinin gövdesinin içi boş. Toprağa yakın kısmından süren yeni dallar ve kollar sarmaya başladı balkonumun parmaklıklarını. ![]() Belki şanslıydım, belki de sellukanın genel direnci buydu, bilemiyorum. Saksıda böyle iken, bence toprağa dikilebilir bu nazlı nostaljik güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2314 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2008
|
sellukalarım
Sellukalarım çok nazlı çıktı, uzamamak için direniyorlar.Sonunda birisi artık yeter ben çiçek açmak istiyorum uzamam lazım dedi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Clematis İzmir'e uymak için çok istekli değil. Selluka da istanbul'a. Genellikle saksıda tutup kışın kapalı bir ortama almayı denediler arkadaşlar. Malç işe yarayabilir. Sonuçta toprakta soğanlar oluşturuyor o korunabilirse ilkbahara canlanaması mümkün olabilir. Tabi denemek gerek. Daha önce yapmadık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hayır kabul etmiyorum ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
|
Benim iş yerim yerel iklimii bakımdan biraz sert İzmir'e göre. Kışın sabahları işe geldiğimde derecenin eksi dördü gösterdiğini bir kaç kere gördüm. Kırağı öğleye kadar kalkmadı bir hafta boyunca. Toprak üstündeki gövde bütünyle çürüdü. Topraktaki soğanlar canlı kaldı. Denedim, sellukamı kaybetim diyenler için yeni selluka bulma adresi belli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Ağaç Dostu
|
Delil başlangıcı olur ancak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Ağaç Dostu
|
Ben de sellukayı tanımaya çalışıyorum; sağlıklı olduğunda çok hızlı gelişiyor ( 5 günde yaklaşık 70 cm uzadı), hastalanınca da görünür belirtilerden sonra bir kaç günde tüm yapraklarını dökebiliyor, tedavi edilince hızla yeni sürgün ve yapraklar veriyor. Bir de diğer bitkilerden daha çok besine ihtiyaç duyuyor, vitamin takviyesi yapılınca hızla sağlıklı yapraklar veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili berduray geçen yıl sellukama kırmızı örümcek istila etmişti, arkasından yeşil bit, uç sürgünleri kurumuştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Ağaç Dostu
|
Sellukanızı İstanbul'da hangi semtte ve saksıda mı bahçede mi muhafaza ettiniz?Saksıdaysa dışarıda mı kalmıştı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Sellukanı saksıda mı, yoksa yerde mi Orkun Bey? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
Resmini ekledim. Uzayan kısımları sarılmaya başladı desteğe. Kareye sığdıramadım. Geçen senenin kurumuş gövdesi de görülüyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
|
Arkadaşlar bir şey soracağım selluka soğanlı mı? demin saksıyı biraz kabartayım dedim .Bayağı büyük bir soğan var saksıda Demek ki İstanbulda bahçede donmayacak en azından bunu öğrendik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene sürgünleri görünce büyük saksıya aldım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Ağaç Dostu
|
Peki İstanbul'da çiçeklenme dönemi hangi aylar arası oluyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Ağaç Dostu
|
Ağustos sonunda açmıştı çiçekleri. Temmuz içinde tomurcuklanmıştı. Uzun süre büyütüyor tomurcuklarını. Ekim ayında da hala çiçek açıyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günüm, Benim bu yıl (Şubat ve Mart ayında) çimlendirilmiş 40 cm uzunluğunda fidelerim var.Sizce bu Ağustosta çiçeklenir mi ve kokusu etrafa yayılıyor mu melisa gibi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|