![]() |
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Selam Bu kuruma şeklini ilk zamanlarda kısmen bende yaşadım. Şöyle yorum getirmiştim. Filiz halindeyken yeterli kök gelişimi olmadan geç dikimden dolayı sizi bilmiyorum ama benim sellukam öğleden sonraki kızgın güneşi görüyor artı balkonda ve duvara yanaşık olduğu için sıcaklığa daha çok maruz kalıyor bu yüzden aşırı sıcaklıkdan dolayı kurumalar olduğuna fikir yürütmüştüm. Bu sonuca nerden vardım selluka 1 metre civarlarında ayvalığa giderken annemin balkonuna koydum orası öğlen sonrası güneş almıyor ve benim balkondan daha serin 10 gün sonra geldiğimde yapraklar çok daha yeşil ve büyükdü, kuruma da yoktu. Denilirki yeterli güneş almazsa bu şekilde yaprak yapabilir ama benim balkonda resim pek aydınlatıcı değil büyüyen yapraklar daha çok sarıya çalıyordu ve yer yer yapraklarda çil şeklinde kuruma, yaprak kenarlarındada kısmen bu kurumalar oluştu. Tüm bunlara rağmen yinede büyümeyi sürdürüyor mümkün olsa annemin balkonuna götürürdüm ama taşımak imkansız epey büyüdü şu anda balkonda en az güneş alacak şekilde duruyor artı saksıyıda folyo kapladım. ****** tüm bunlar benim kendi çıkarımlarım tamamen yanlış olabilir **** sizinkiler farklı şeyler olabilir. Mine hanım kırmızı örümceği gözle tespit edebilir miyiz? Birde bir geç dikimde yeterli kök gelişimi olmadan ve/veya özellikle balkon ve duvar dibi gibi kızgın güneşe maruz bırakmak sellukanın bu tarz kurumasına sebeb olur mu? Daha önce hiç selluka deneyimim olmadı, oldukca narin bir bitkiymiş. Hiç susuz bırakmadığım halde, sizin sellukalarınızda yapraklar daima sanki suya muhtaçmış gibi sünük bir vaziyette mi? bu normal mi? arsakay resim yanıltıcı olabilir ama saksın biraz bana küçük gibi geldi artı saksı kenarları toprak kuruluğundan ayrılmış gibi. ![]() ![]() Düzenleyen malina : 10-08-2006 saat 09:27 Neden: fotoğraflar görünür yapıldı |
|
|
|
|
|