agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni4014Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-10-2010, 17:05   #2701
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Arkadaşlar,
Benim sellukamın çiçekleri dün gece dökülmüş nedenini anlamadım.Birkç gündür sellukamdan gerek dökülen gerekse kendi kopardığım çiçeklerini kokluyorum ama kokmuyorNeden kokmuyor olabilir?
Arkadaşlar,
Meğer selluka ne güzel kokuyormuşAdeta beni mahçup ettiYere düşen bir salkımı kokladığımda hiçbir çiçeği anımsatmayan müthiş bir koku sardı yüreğimiEşim bu kokuya bayıldı.

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2010, 21:08   #2702
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-09-2010
Ben Adana'da oturuyorum ve selluka(özellikle kokulu) bulmam imkansız gibi bir şey ama izmirde tanıdıklarım var,orada nerede bulabileceğimi söylerseniz veya bir yere yönlendirirseniz sevinirim.Bu bitkiyi yetiştirmeyi istiyorum.Yardım ederseniz sevinirim.

Androza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2010, 00:51   #2703
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Bu güzelliği Siz selluka seven ve değerini bilen Arkadaşlarımla paylaşmak istedim.
tohumdan ekip büyüttüğüm bu Senenin balkonuma en güzel kokuyu yayan çiçeğim kokusunun imkanı yok tarif edebileyim muhteşem ötesi birşey.

Eklenen Resimler

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2010, 12:36   #2704
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Sn.missmenas, bitkiniz susuz mu kalmış? Yaprakları pörsümüş görünüyor.

Sn.Tuta'nın göndermiş olduğu 10 adet tohumu ektim, üzerini şeffaf naylonla kapatıp en güneş alan yere yerleştirdim. (İstanbul'da sıcaklık epey düştü) Eğer çimlenirlerse bukışı içeride geçirecekler, gelecek bahara bahçedeki yerlerini alacaklar. Sn.Tuta, tekrar çok teşekkür ederim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2010, 13:44   #2705
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Bu mevsimde tohum çimlendirmeyin. Kışın uykuya dalacak bitkiyi büyümeye zorlayacaksınız. İlkbahara yorgun girmiş olacak.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2010, 13:59   #2706
nby
Ağaçsever

nby's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı Mesajı Göster
Sevgili Selluka seven arkadaşım, şubat ayında hatırlatırsanız size tohum gönderebilirim, parayla almanıza gerek yok.
sayın kalambaklı eğer mümkünse şubat ayında ben de talep edebilirim. geçen yıl diktiğim fide gelişemedi ve kurudu. balıklıovada bahçe çok rüzgar alıyor. önümüzdeki yıl tekrar yeşerir mi bilemiyorum. evin arkasında güneye bakan tarafa dikip tekrar denemek istiyorum.

nby Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2010, 14:47   #2707
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı Mesajı Göster
Sevgili Selluka seven arkadaşım, şubat ayında hatırlatırsanız size tohum gönderebilirim, parayla almanıza gerek yok.
Çok sevindim. Böyle çabuk cevap almak çok güzel,bu sıcak yaklaşım için ayrıca çok mutlu oldum,ilgilenen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.İnsan ,keşke yakın olabilsek, diye geçiriyor içinden.
sevgiyle..

Androza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2010, 18:04   #2708
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Sn.missmenas, bitkiniz susuz mu kalmış? Yaprakları pörsümüş görünüyor.

Sn.Tuta'nın göndermiş olduğu 10 adet tohumu ektim, üzerini şeffaf naylonla kapatıp en güneş alan yere yerleştirdim. (İstanbul'da sıcaklık epey düştü) Eğer çimlenirlerse bukışı içeride geçirecekler, gelecek bahara bahçedeki yerlerini alacaklar. Sn.Tuta, tekrar çok teşekkür ederim.
Sayın limon, susuz değilde saksı değişimi yaptım birde kendi haline heryere sarmıştı ordan aldım buraya aktardım kalıcı yeri burası.
Her ne kadar da dikkat ettiysemde olmadı yaprakları çok narin biraz pörsüdü evet Yeterki yaşasın canlandırırım ben onu yine.

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2010, 12:54   #2709
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2009
Galeri: 5
Sellukanın toprak altında bulunan bölgesinde, uygun olmayan iklimlerde bitkinin yaşamasını sağlayan ve tabakalar halinda soğanlar bulunur.
Bu demektir ki; Sellukanın mevsim gereği kuruyan dallarını toprak hisasından kesseniz bile baharda tekrar filizlenecek ve yıllar geçtikçe selluka daha da güçlenerek daha çok dallanacak ve çiçeklenecektir.

kalambaklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2010, 13:55   #2710

memet's Avatar

Neredeyse orta boy patates irilikte soğanlar, boyları uzunlamasına. Saksıdaki sellukalarımda soğan oluşmadı, ufak saksıda olduğu için sanıyorum kışın onları serada koruyacağım.

Eski 09-10-2010, 16:48   #2711
Ağaç Dostu

nazlı06's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2007
benim sellukam öldü soğanlarından seneye sürer mi acaba?

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2010, 17:42   #2712
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
İki sene önce yanlış hatırlamıyorsam sevgili İklimsiz bana 2 tane tohum yollamıştı. Yerini pek sevmediğinden olsa gerek (saksısı küçük) çok gelişemedi. Üstüne üstlük bu yaz boyunca kırmızı örümcekler onu yedi bitirdi, boyu 3-4 metreye ulaştı ama ilk 2 metresinde yaprak kalmadı, incecik ip gibi kalakaldı gövde. Sonra bir de o zavallı gövdeyi kabuklı bit sardı. İlgilenemedim, hava aşırı sıcaktı.

Ölüyor derken çiçek açmış ben yanından gidince Fotoğrafı henüz yok ama büyük bir salkımmış, bir salkım daha açmak üzere tomurcuk varmış. İnanılır gibi değil, kışın söker atarım diyordum oysa. Kokusu da çok güzelmiş (sandalyenin üstüne çıkıp koklayabilmiş ailem)

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2010, 17:50   #2713
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Ayrıca bu sene son 1000 yılın en soğuk kışı olacak diyorlar, bu durumda Akdeniz Bölgesi'ndeki sellukaları da korumaya almalıyız sanırım.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2010, 19:31   #2714

memet's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 Mesajı Göster
benim sellukam öldü soğanlarından seneye sürer mi acaba?

Öldü derken dallar mı kurudu?

Üç günden daha fazla meteorolojik tahminlerde hata oranı yüksek oluyor. Haberlerde tekrarlıyorlar bin yılın diye de, bin yıldır meteorolojik verileri mi takip etmişler. Çok ikna edici bulmuyorum sözleri.
Çok da soğuk olursa malç uygularız.

Eski 16-10-2010, 10:16   #2715
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
Saksıdaki sellukadaki oluşumlar.. Daha önce görmediğim için bilmiyorum bu yumrular daha da büyüyecek sanırım..Üretime katkısı olacağı bilgisine ulaşamadım ama.. Onu da deneyelim bakalım..

Eklenen Resimler

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2010, 10:18   #2716
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
Toplamda 3 çiçek açmıştı

Eklenen Resimler

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2010, 16:06   #2717
Yeni Üye

KORDELIA's Avatar

Giriş Tarihi: 04-01-2008
Sevgili forum dostları , sellukalarım yani birden fazla kök bir arada olduğu için böyle diyorum, birinci gruptaki ağaç sellukamın bir kökünün bedeni 7cm e ulaştı, sanki ağaç oldu, duvar sellukam ise yaklaşık 4cm çap duvarda dikey gitti ama yatay gitmeyi red ettiği için büyük bir kitle haline döndü. Şu anda inanılmaz çiçeklenme var , ancak herhalde çiçek olamayan tomurcuk sayısı ise yüzlerce, neden çiçek haline dönmüyorlar bilen biri varsa öğrenmek isterim. Bu arada herhalde İzmirdeki büyük sellukalardan biri oldu bu takım, üzerinde yaklaşık 200-300 büyük fasulye var ama fasulyeleri hep batı yönünde ve en yüksekte verdi.
Bu kadar büyük bir sellukayı budama tecrübesi olan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
Fotografları yükleyemedim

KORDELIA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2010, 16:37   #2718
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Sayın KORDELİA geçen hafta size komşu sayılırım, sellukanızı bahçe dışından gördüm ve her ne kadar sizin izninizi almadan yaptıysam da( nasılsa bu da bizim sellukamız, agaclar.net'in deyip) dışarıya taşmış dallardan çelik aldım. Bence de sellukanız İzmirdeki en görkemlilerinden biridir diye düşünüyorum. Sellukanızın yanlız çiçekleri hep tepelerde, ne yazık ki çiçeğe erişemedim Batıya bakan bahçe duvarından sarkmış tomurcuklar da vardı, yakında onlar açar, bir ziyaret daha yapar, çiçeğini koklayabilirim diye düşünüyordum

Aceba tepelerde çiçeklenmesi, batıya bakan taraftaki tomurcukların gelişememesi güneşle mi ilgili?

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2010, 19:27   #2719
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Çiçeklenme en çok güneş alana tarafta oluyor, benimkinin de bir cephesinde pek çiçek yoktu.
Batı güneşi en yakıcı güneş, belki böyle bir etkisi olmuştur.

Benim sellukamda yüzlerce çiçeğe rağmen pek tohum yok. Bir kaç cılız fasulye var ama gelişecek mi bilmiyorum.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 09:09   #2720
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2009
Galeri: 5
Dikmiş olduğum beş adet sellukadan sadece bahçenin güney kısmında fazlaca güneş göreninde oldukça çok tohum fasulyeleri bulunuyor.
Name:  selluka tohum.jpg
Views: 1624
Size:  42.7 KB

kalambaklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 22:53   #2721
Yeni Üye

KORDELIA's Avatar

Giriş Tarihi: 04-01-2008
Acemifüsun,
Aslında bahçe çitine sellukamı sardırmaya karar verdiğimde gelip geçen komşularım için hem bir estetik heme koku olarak moral versin diye düşünmüştüm. Çeltikten büyütme yerine tohum daha kolay değil mi diye düşünüyorum. İnşallah büyütürsünüz.
Name:  fasulyeler.jpg
Views: 1376
Size:  72.5 KB

Name:  sellukalar.jpg
Views: 1367
Size:  72.2 KB

KORDELIA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 00:16   #2722
Ağaç Dostu

almira's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Galeri: 4
Sayın Kalambaklı, Sayın Kordelıa; maşallah sellukalarınız ne kadar güzel büyümüş, gelişmiş. Hayran olmamak mümkün değil. İnşallah tohumlarınız olgunlaşır. Sizinkileri görüp te gıptayla seyreden ve yetiştirmek isteyen bir çok arkadaş var. Onlardan birisi de benim. Sizleri kıskançlıkla izliyorum.

almira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 13:11   #2723
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sn. KORDELIA sellukanız gibi fasulyeleri de muhteşem Ah fasulyeleri zamanı gelince toplayabilsek, değerlendirebilsek
Geçen kış sonu tohumdan iki selluka yetiştirdim, biri bende kaldı, diğerini arkadaşımın bahçesine yolladım. Bendeki saksıda balkonda aşırı sıcaklarda duraklamaya girdi, çiçek açmayacağını anlayınca hemen Çeşmeye arkadaşımın bahçesine yolladım, orada açtı. Memet beyin verdiği fideler vardı, onları da büyütünce yine arkadaşlarımın bahçelerine hediye ettim, orada çok güzel çiçeklendiler. Sellukayı gören, kokusunu duyan hayran oluyor, yine istekler var, onun için çelikten de deneyeyim dedim

Eski 19-10-2010, 13:23   #2724
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Sn. KORDELIA sellukanız gibi fasulyeleri de muhteşem Ah fasulyeleri zamanı gelince toplayabilsek, değerlendirebilsek
Geçen kış sonu tohumdan iki selluka yetiştirdim, biri bende kaldı, diğerini arkadaşımın bahçesine yolladım. Bendeki saksıda balkonda aşırı sıcaklarda duraklamaya girdi, çiçek açmayacağını anlayınca hemen Çeşmeye arkadaşımın bahçesine yolladım, orada açtı. Memet beyin verdiği fideler vardı, onları da büyütünce yine arkadaşlarımın bahçelerine hediye ettim, orada çok güzel çiçeklendiler. Sellukayı gören, kokusunu duyan hayran oluyor, yine istekler var, onun için çelikten de deneyeyim dedim
Onlardan birisi benim bahçeyi şenlendirdiYeniden çok teşekkürler bu muhteşem kokuyla tanıştırdın beniŞimdi çiçekler geçmeye başladı,her açan çiçeği kopartıp suya koyduk evdeAcaba çiçekleri kopartmakla fasulye oluşumunu mu engelledik?Ya da fasulyeler oluşur mu herşeye rağmen?

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 13:32   #2725
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Yılmazcığım bence çiçekleri koparmakla fasulye oluşumunu engellemişsin Sağlık olsun, seneye bol bol fasulye olur inşallah. Sağlıkla büyüt ablacığım

Eski 20-10-2010, 08:42   #2726
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 3
Bütün bitkiler önce çiçek açar sonra işte sizin o fasulye dediğiniz meyve yapısını oluşturur.Daha sonrada meyvenin içinden tohumlar çıkar.Yılmaz bey siz çiçekleri koparırken aslında tohumları kopardığınızın farkında değilmişsiniz anlaşılan.Sağlık olsun seneye inşaallah...

Düzenleyen sercan1969 : 20-10-2010 saat 08:42 Neden: yazım hatası
sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2010, 10:23   #2727
Ağaç Dostu

Fatoş's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2009
Galeri: 120
Açan sellukalarımdan sadece 7 tanesi tohum bağladı,40 yakın çiçeği vardı. Bizim site de çimler için yoğun ilaçlamayla kelebek ve arıları öldürdüler , herhalde bu yüzden tohum az bağladı.
Name:  DSCN3658.jpg
Views: 1543
Size:  56.9 KB
Name:  DSCN3659.jpg
Views: 1225
Size:  52.0 KB
kızımın bahçesi için çelik almaya çıktığım da gözlerime inanamadım.İki yıllık büyük sellukam hiç çiçek açmamıştı bu saatten sonra çiçek goncaları vermiş, bu mevsimde çiçeklenir mi?
Name:  DSCN3660.jpg
Views: 1246
Size:  71.9 KB
Name:  DSCN3661.jpg
Views: 1258
Size:  71.3 KB

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2010, 22:16   #2728
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Bu mevsimde tohum çimlendirmeyin. Kışın uykuya dalacak bitkiyi büyümeye zorlayacaksınız. İlkbahara yorgun girmiş olacak.
Memet Bey, bu yazıyı yazmadan ben tohumları ekmiş bulunmuştum. Saksıları güneşi en çok gören bir yere yerleştirip üzerini de şeffaf naylonla örtmüştüm. Bu kadar çabuk çimleneceklerini beklemiyordum doğrusu. 10 adet tohumdan 6 sı çimlendi. Şu anda 2 yapraklılar ama oldukça keyifli görünüyorlar. Hava bahar havası gibi olduğundan henüz içeriye almadım.

Sn.Tuta, çok teşekkür ederim, yıllardır merak ettiğim bu güzel bitkiye sayenizde kavuştum. Fidelere gözüm gibi bakıp, seneye baharda bahçedeki yerlerine yerleştireceğim.

Not:fotoğraflarını yarın çeker eklerim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2010, 20:06   #2729
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2010
Galeri: 3
Sayın SevimK ve Sayın Kalambaklı'dan gelen tohumlar çimlenip büyüdüler, oldukça boylandılar. Ancak ya saksı yetersizliği, ya da Ankara havası yaramadığından çiçek görmek kısmet olmadı. Kışı dışarıda geçirecek. Baharda gelişme olursa paylaşırım.

Eklenen Resimler

k_donmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2010, 21:39   #2730
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Umarım çimlenirler berfinda hanım benim minik sellukarım çimlendi, ben hiç selluka görmedim ve koklamadım umarım beklediğime değer, aşık olduğum resmi ve çimlenmiş sellukalarım

Eklenen Resimler

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025