![]() |
|
![]() |
#2701 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Meğer selluka ne güzel kokuyormuş ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2010
|
Ben Adana'da oturuyorum ve selluka(özellikle kokulu) bulmam imkansız gibi bir şey ama izmirde tanıdıklarım var,orada nerede bulabileceğimi söylerseniz veya bir yere yönlendirirseniz sevinirim.Bu bitkiyi yetiştirmeyi istiyorum.Yardım ederseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Bu güzelliği Siz selluka seven ve değerini bilen Arkadaşlarımla paylaşmak istedim. tohumdan ekip büyüttüğüm bu Senenin balkonuma en güzel kokuyu yayan çiçeğim kokusunun imkanı yok tarif edebileyim muhteşem ötesi birşey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Ağaç Dostu
|
Sn.missmenas, bitkiniz susuz mu kalmış? Yaprakları pörsümüş görünüyor. Sn.Tuta'nın göndermiş olduğu 10 adet tohumu ektim, üzerini şeffaf naylonla kapatıp en güneş alan yere yerleştirdim. (İstanbul'da sıcaklık epey düştü) Eğer çimlenirlerse bukışı içeride geçirecekler, gelecek bahara bahçedeki yerlerini alacaklar. Sn.Tuta, tekrar çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
sayın kalambaklı eğer mümkünse şubat ayında ben de talep edebilirim. geçen yıl diktiğim fide gelişemedi ve kurudu. balıklıovada bahçe çok rüzgar alıyor. önümüzdeki yıl tekrar yeşerir mi bilemiyorum. evin arkasında güneye bakan tarafa dikip tekrar denemek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2010
|
Alıntı:
sevgiyle.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Alıntı:
Her ne kadar da dikkat ettiysemde olmadı yaprakları çok narin biraz pörsüdü evet ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Ağaç Dostu
|
Sellukanın toprak altında bulunan bölgesinde, uygun olmayan iklimlerde bitkinin yaşamasını sağlayan ve tabakalar halinda soğanlar bulunur. Bu demektir ki; Sellukanın mevsim gereği kuruyan dallarını toprak hisasından kesseniz bile baharda tekrar filizlenecek ve yıllar geçtikçe selluka daha da güçlenerek daha çok dallanacak ve çiçeklenecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
benim sellukam öldü soğanlarından seneye sürer mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Ağaç Dostu
|
İki sene önce yanlış hatırlamıyorsam sevgili İklimsiz bana 2 tane tohum yollamıştı. Yerini pek sevmediğinden olsa gerek (saksısı küçük) çok gelişemedi. Üstüne üstlük bu yaz boyunca kırmızı örümcekler onu yedi bitirdi, boyu 3-4 metreye ulaştı ama ilk 2 metresinde yaprak kalmadı, incecik ip gibi kalakaldı gövde. Sonra bir de o zavallı gövdeyi kabuklı bit sardı. İlgilenemedim, hava aşırı sıcaktı. Ölüyor derken çiçek açmış ben yanından gidince ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Öldü derken dallar mı kurudu? Üç günden daha fazla meteorolojik tahminlerde hata oranı yüksek oluyor. Haberlerde tekrarlıyorlar bin yılın diye de, bin yıldır meteorolojik verileri mi takip etmişler. Çok ikna edici bulmuyorum sözleri. Çok da soğuk olursa malç uygularız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2008
|
Sevgili forum dostları , sellukalarım yani birden fazla kök bir arada olduğu için böyle diyorum, birinci gruptaki ağaç sellukamın bir kökünün bedeni 7cm e ulaştı, sanki ağaç oldu, duvar sellukam ise yaklaşık 4cm çap duvarda dikey gitti ama yatay gitmeyi red ettiği için büyük bir kitle haline döndü. Şu anda inanılmaz çiçeklenme var , ancak herhalde çiçek olamayan tomurcuk sayısı ise yüzlerce, neden çiçek haline dönmüyorlar bilen biri varsa öğrenmek isterim. Bu arada herhalde İzmirdeki büyük sellukalardan biri oldu bu takım, üzerinde yaklaşık 200-300 büyük fasulye var ama fasulyeleri hep batı yönünde ve en yüksekte verdi. Bu kadar büyük bir sellukayı budama tecrübesi olan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Fotografları yükleyemedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Ağaç Dostu
|
Sayın KORDELİA geçen hafta size komşu sayılırım, sellukanızı bahçe dışından gördüm ve her ne kadar sizin izninizi almadan yaptıysam da( nasılsa bu da bizim sellukamız, agaclar.net'in deyip ![]() ![]() ![]() Aceba tepelerde çiçeklenmesi, batıya bakan taraftaki tomurcukların gelişememesi güneşle mi ilgili? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenme en çok güneş alana tarafta oluyor, benimkinin de bir cephesinde pek çiçek yoktu. Batı güneşi en yakıcı güneş, belki böyle bir etkisi olmuştur. Benim sellukamda yüzlerce çiçeğe rağmen pek tohum yok. Bir kaç cılız fasulye var ama gelişecek mi bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2008
|
Acemifüsun, Aslında bahçe çitine sellukamı sardırmaya karar verdiğimde gelip geçen komşularım için hem bir estetik heme koku olarak moral versin diye düşünmüştüm. Çeltikten büyütme yerine tohum daha kolay değil mi diye düşünüyorum. İnşallah büyütürsünüz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kalambaklı, Sayın Kordelıa; maşallah sellukalarınız ne kadar güzel büyümüş, gelişmiş. Hayran olmamak mümkün değil. İnşallah tohumlarınız olgunlaşır. Sizinkileri görüp te gıptayla seyreden ve yetiştirmek isteyen bir çok arkadaş var. Onlardan birisi de benim. Sizleri kıskançlıkla izliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Ağaç Dostu
|
Sn. KORDELIA sellukanız gibi fasulyeleri de muhteşem ![]() ![]() Geçen kış sonu tohumdan iki selluka yetiştirdim, biri bende kaldı, diğerini arkadaşımın bahçesine yolladım. Bendeki saksıda balkonda aşırı sıcaklarda duraklamaya girdi, çiçek açmayacağını anlayınca hemen Çeşmeye arkadaşımın bahçesine yolladım, orada açtı. Memet beyin verdiği fideler vardı, onları da büyütünce yine arkadaşlarımın bahçelerine hediye ettim, orada çok güzel çiçeklendiler. Sellukayı gören, kokusunu duyan hayran oluyor, yine istekler var, onun için çelikten de deneyeyim dedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Ağaç Dostu
|
Bütün bitkiler önce çiçek açar sonra işte sizin o fasulye dediğiniz meyve yapısını oluşturur.Daha sonrada meyvenin içinden tohumlar çıkar.Yılmaz bey siz çiçekleri koparırken aslında tohumları kopardığınızın farkında değilmişsiniz anlaşılan.Sağlık olsun seneye inşaallah... Düzenleyen sercan1969 : 20-10-2010 saat 08:42 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Ağaç Dostu
|
Açan sellukalarımdan sadece 7 tanesi tohum bağladı,40 yakın çiçeği vardı. Bizim site de çimler için yoğun ilaçlamayla kelebek ve arıları öldürdüler ![]() ![]() ![]() kızımın bahçesi için çelik almaya çıktığım da gözlerime inanamadım.İki yıllık büyük sellukam hiç çiçek açmamıştı bu saatten sonra çiçek goncaları vermiş, bu mevsimde çiçeklenir mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn.Tuta, çok teşekkür ederim, yıllardır merak ettiğim bu güzel bitkiye sayenizde kavuştum. Fidelere gözüm gibi bakıp, seneye baharda bahçedeki yerlerine yerleştireceğim. Not:fotoğraflarını yarın çeker eklerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Ağaç Dostu
|
Sayın SevimK ve Sayın Kalambaklı'dan gelen tohumlar çimlenip büyüdüler, oldukça boylandılar. Ancak ya saksı yetersizliği, ya da Ankara havası yaramadığından çiçek görmek kısmet olmadı. Kışı dışarıda geçirecek. Baharda gelişme olursa paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Umarım çimlenirler berfinda hanım benim minik sellukarım çimlendi, ben hiç selluka görmedim ve koklamadım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|