![]() |
|
![]() |
#1951 |
Ağaç Dostu
|
Selluka çiçeği
Sn kordella bitkileriniz saksıda mı yoksa yerde topraktamı merak ettim. Benimde ilk açan çiçekten iki bukle döküldü malesef döllenme olmadı heralde. Çiçekleri açıp içini incelediğimde tohumu oluşturacak mini baklayı gördüm.Dökülmenin nedenini tam bilemiyorum. Döllenme sorunu, rüzgar **** kuşlar olabilir. Merak ettiğim bir konu var.Selluka bitkisinin üzerinde bal arısı gören oldu mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Ağaç Dostu
|
Karıncalar döllenmesi için yeterli ise çok sevindim , ben de memetin tarif ettiği dölleme işlemini -elimde fırça 1.5 metrelik merdivenin tepesinde nasıl yaparım diye kara kara düşünüyordum . Bizim tomurcuklar açmadan karıncalar istila etti sellükamı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Benim gözlemim karıncaların çiçeklerle hiç bir ilgisi yok. Bugüne kadar çiçek üstünde tek bir karınca görmedim. Dökülen çiçeklerin bağlantı yerlerini emiyorlar sadece. Yapay yolla 35 kadar kapsül elde etim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Ağaç Dostu
|
![]() Memet bey selluka çiçeği tüm fabaceae familyası üyelerinde olduğu gibi kapalı çiçek yapısına sahip yanılıyormuyum? Sizin yapay dölleme yapmadığınız çiçeklerde tohum oluşmuyor mu? Belkide siz o işlemi yapmasanızda zaten döllenme gerçekleşecek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
|
Familya konuları beni biraz aşıyor, çiçekler döllenmeden dökülmeye başlayınca, işi garantiye almam gerek diye düşündüm. Yoksa, her sene tohum aldığım arkadaşım böyle bir şeyle uğraşmıyor. Dölleme yapmadıklarım dökülmeye devam ediyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
|
Fotoğraf makinası bayram nedeniyle yurt gezisinde. Fikir bir belgeselden aklıma geldi. Çin'de tarım ilaçlarıyla bütün böcekleri öldürünce bir bölgedeki köylüler asıl gelir kaynakları olan armutu üretemez olmuşlar. Hükümet onlara yapay yolla döllemeyi önermiş, ayrıntılı anlattılar tekniği. Sonra kuşlar yemesin diye tek tek kağıt torbalarda saklıyorlar armutlarını, ağacın dalındayken. Çiçeğin spiral içinde duran dişi organının ucu dışarıda oluyor. Bir kulak pamuğu ile başka bir çiçekten aldığım polenleri ona sürüyorum. Sonra bu spiaral boruyu biraz esnetip oradaki polenleri alıyorum. Diğer çiçeğe geçiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
o zaman dişi spiral olan kısım oluyor,polenler spiralin içinde mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Ağaç Dostu
|
Benim sellukamda da kapsüller oluşmaya başladı. Şimdilik 6-7 kadar oldular. İlk yıl acemiliğimden dolayı birçok çiçek ve tomurcuğu daha açmadan düştü. Çünkü onu avlunun en çok rüzgar alan köşesine dikmişim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Ağaç Dostu
|
Selluka çiçeği
Memet bey sellukamın çiçekleri sapır sapır dökülmeye başlayınca bende sizin yöntemi denemeye karar verdim.Bu akşam spralin ucundaki dişicik tepesine dökülen çiçeklerden aldığım polenleri bulaştırdım. Seneye tohumları 12 nisan değil de şubat ortalarında ekeceğim.Bursa da gece sıcaklıkları 10 derenin altına düşmeye başladığından döllenme sorunu bu yuzden olabilir diye düşünüyorum...Sellukam Eylül 15 değilde Ağustos 15 de açmaya başlasaydı, döllenme sorunu olmazdı diye düşünüyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Bunlarda benimkiler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Ağaç Dostu
|
resim ekleme
Benimkiler henüz bu kadarcık , koklamak için merdivene ihtiyacım oldu , çıkmışken arı görevimi de resim fırçası yardımıyla yaptım .Kokusu hakikaten benzersiz . Salkım çok , havalar sıcak ve rüzgarsız giderse çok tohumumuz olabilir . ![]() Düzenleyen Volare : 26-09-2009 saat 14:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Sn;Volare sellukalarınız muhteşem, elinize sağlık resimler de bol miktarda karınca mevcut. benim sellukanın tomurcukları mevcut, 2 gün önce evin içine aldım dün üstünde karıncaların dolaştığını farkettim ,incelediğimde herhanği bir hastalık belirtisi göremedim, selluka çiceklerinde karıncaları çeken birşey mi var, yani kısaca sellukada karıncaların olması normal bir durum mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Ağaç Dostu
|
Sn Ahmet Salih karıncaları kendine çeken tatlımsı maddelerdir. 1. Bitkinizin üzerinde yaprak biti olabilir( Yaprak bitleri tatlımsı madde salgılar ) 2. Bitkiniz tatlımsı madde salgılıyordur. Not: Umarım sizinki ikincisidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Sn;sercan1969 ben de, sizin gibi düşünerek bitkiyi dikkatlice inceledim.herhangi bir hastalık belirtisi yok,sellukamın çicekleri daha açılmadı,tomurcuk halinde,evin içinde karıncaların bitkiyi bulmasını ilginç geldi bu yüzden merak ettim.Sellukayı tekrar dışarı taşımak daha iyi olabilir mi? diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 |
Ağaç Dostu
|
Sn. ahmet salih , güneş sellukanın açması için baş etken . Memete sormuştum ,,kışın eve alacakmıyız ? ,, diye . İzmir için bu gerekli değilmiş . Ondan sonra ben 2 ve 3 numaralı sellukaları bahçeye diktim . Hiç bozulmadılar . Seneye Selluka ağacımız olacak , çünkü zamanla gövde parmak kalınlığına geliyormuş . Karıncalara gelince , onlar çiçeğin özsuyu ile besleniyorlarmış . Sevgiler . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Ağaç Dostu
|
Arı Maja görevini üstlenmek isteyen arkadaşlarımıza yol gösterecek resim . Poleni resim fırçası veya kulak temizlik çubuğu yardımı ile dişi organın uzerine sürüyoruz .İkinci resimde polenler net bir şekilde görünüyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Ağaç Dostu
|
Selluka
Alıntı:
Saygılarımla, ![]() ![]() Düzenleyen kalambaklı : 30-09-2009 saat 15:19 Neden: Kelime eksikliği |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Ağaç Dostu
|
Sn kalambaklı komşularınız çok şanslı. Bütün mahalle sayenizde mis gibi selluka kokmuştur.Sellukanızın kökü toprakta mı yoksa saksıda mı maşallah çok geniş bir alana yayılmış.Sizi tebrik ederim gerçekten bitkinize çok iyi bakmışsınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Ağaç Dostu
|
Bizim burada forumdaki arkadaşların yetiştirdiği sanırım corkscrew vine diye anılıyor. Yaz sonu bol kokulu çiçekler açıyor. Birde nadir bulunan ve bütün yaz boyunca açan bir tür var. Oda snail vine olarak anılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Ağaç Dostu
|
![]() Arkadaşlar ben bu yıl tohumdan umudumu kestim.Sellukamın o güzel görüntüsü ve büyüleyici kokusu ile teselli bulacağım.Bursa şartlarında tohum alabilmek için çiçeklerinin mutlaka ağustos ayı içerisinde açması gerekiyor.Benim sellukam ise eylül ayının 15 inde açmaya başladı.Çiçek yetiştirmeyi seven tüm arkadaşlara bu bitkiyi yetiştirmelerini tavsiye ederim.Ancak Ege ve Akdeniz bölgesindeki arkadaşlar kuşkusuz çok daha şaslılar iklim olarak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Ağaç Dostu
|
Haklısın. Bende neredeyse seninle aynı duruma düşecektim. Çünkü sellukam ilk beşbuçuk ayını Bayburtta geçirmişti. Neyseki Aydın'da havalar hala acayip güzel. Şimdilik 4-5 fasulyem var. Olur da sapasağlam tohumlar verirlerse 2 tohumun benden Sevgili Sercan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sıhhatli selluka yetiştirilmesi
Tam zamanı bır hususu açıklamayı uygun gördüm Bende fide halınde iken doğrudan toprağa diktiğim 5 selluka bol tohum verdi ve vermeye devam ediyor Bitki kesinlikle saksı bitkisi değil saksıda olanlar zayıf çicek verdiler ve tohum belirtisi yok Bitkinin topraktan çok isteği var saksıda bunu vermek zor Selamlar Düzenleyen ahmeter : 02-10-2009 saat 11:58 Neden: hata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(Ayrıca meraktan çatlıycam Ahmet abi yeni sezonda hangi bitkiyle uğraşıcaz bi açıklayıversen, hiç olmazsa özelden bildir ![]() Yeni bitki yeni macera yeni heyecan ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 |
Ağaç Dostu
|
Selluka
Sn. kalambaklı ne güzel gelişmiş, harika.Gördüğümüz sellukanız sanırım tek kök değildir . Değerli arkadaşım; Selluka resimde görüldüğü gibi tek kök ve harika şekilde hertarafı sarmasının nedeni, geçen sene hiç yapraklarını dökmemesiymiş. [ATTACH][ATTACH] ![]() Tohum olayına gelince; Tohumlar sanırım 2 veya 3 ay içinde olgunlaşacak, selluka' yı candan sevendostlara birer fasulye göndermeye söz veriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|