![]() |
|
![]() |
#1381 |
Ağaç Dostu
|
Hfzciğim; Kökler görünmüyor derken, yani saksının dibine kadar ulaşmamış demek istedim. Yoksan yandan hafifçe toprağı çıkarıp baktım, kökleri var ama küçük. Bu da dediğin hastalığın belirtisi olabilir mi? Bitki hastalıkları hastanesi standına dikkat etmemişim. Allah bilir konuşmuşumdur bile ordakilerle. ![]() Az önce gene baktım son iki yaprakta gidici gibi. ![]() İlgine çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
sayın ,penelophe merhaba; Selluka'larımız benzer olmuş,biraz önce saksıdan çıkartıp apartmanımızın bahçesine diktim. Çok şaşırdım,kökleri kararmış ve çok miktarda küçük solucan ve küçük kırkayak benzeri canlılar vardı(uçan küçük sinek gibi siyah canlılarda cabası) Bir,iki hafta sonra sonucunu bildireceğim.Hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Sellukam boy uzatmayı bıraktı gibi yaprak diplerinden yeni sürgünler çıkaracak gibi kabartılar var.Penelophenin sorunu toprakla ilgili degil gibi benim diktigim toprak normal tarla topragı özel bir toprak degil sulama suyuda oldukça kireçli ama bir sorun çıkarmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Ağaç Dostu
|
Toprağı değiştirmedim. Sağlıklı görünüyor. İyice alt üst ettim fakat börtü böcük göremedim. Yapraklardaki kurumaların fotoğraflarını ve köklerin genel görünümünü çektim. Saksının küçük gelmediği bir gerçek çünkü hala dikildikleri bardaktaki topraklarının dışına çıkamamış sellukalar. Hala ölmemeleri için bir çözümü olan yok mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Ağaç Dostu
|
Memet, toprağı değiştirdim diyelim, sonuçta toprağın hepsini değiştiremeyeceğim. Köklerdeki toprak kalmayacak mı? Zaten bu sellukaların biri sevgili Ktepe'nin bana gönderdiği tohumdan ürettiğim fide, diğeri ise Sevgili Todor'un gönderdiği fide. Bu gün her ikisini de topraktan çıkardım. Ekildikleri bardakların cidarından dışarıya bir adım bile atamamış durumdalar. Hala toprak değiştirmem konusunda ısrar ediyorsan, yarın hemen değiştiririm fakat köklerdeki topraklar kalacak değil mi? Ayrıca bana başka bir sorun varmış gibi geliyor. Yaprakları kuruyan fide benim çimlendirdiğim. Fotoğraftaki ise Todor'un gönderdiği diye tahmin ediyorum. Birinde yaprak kalmadı sayılır, diğeride gelişmiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
agaclar.net
|
Penelophe saksı toprağınızı değitirin, sağlıklı fideyi yeni saksıya, yeni toprağa alın. Harca sadece torf ve toprak koyun. Fideyi dikmeden önce eczaneden alacağınız bir şişe oksijenli suyu bir misli suyla karıştırıp saksıya verin bir gece bekleyin. Ertesi gün dikim yapın. Elinizde deniz yosunu veya atonik gibi bir tonik varsa saksıya verin. Bekleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanım çok teşekkürler. Oksijenli su var evde, hemen şimdi yeni toprak doldurup saksıya oksijenli su+su karışımını dökeceğim. Yarında yeni saksısına geçiririm. Ama sadece yaprakları kurumayanı mı geçireyim? Birde sorunun fizyolojik olup olmadığını nerden anlayacağım? Tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Ağaç Dostu
|
Selahattin bey 6m2lik bir balkonda duruyordu. Balkon akşama kadar güneş alıyor ve balkondaki bütün bitkiler (selluka hariç) çok iyi durumdalar. Sellukalar direk güneş ışığı almayan ama bol ışıklı bir köşede duruyorlardı. Sorun olduğunu farkedince yaklaşık bir haftadır mutfağa aldım. Benim cherry domateslerin olduğu fotoğraflardaki balkon. Şimdi karanlık, gidip çeksemde bişey belli olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
agaclar.net
|
Bunu siz anlayamayabilirsiniz. Hastalık ve zararlı başlığında ben fizyolojik hastalıklar ile illgili bir mesaj yazmıştım, onu da okuyun. Bir de Selahattin Bey'in dediği gibi durduğu yerin de resmini yollayın bakalım. Klima dış ünitesine filan yakın değil umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Ağaç Dostu
|
Balkon budur. Bu balkonda bulunan dış ünite cuma günü takıldı. Ve takıldığında selluka bu balkonda değil mutfaktaydı. Herhangi bir etkilenme olması imkansız. Fakat geçen haftaki aşırı sıcaklarda sellukalar balkondaydı. Ama direk güneş ışığı almıyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Ağaç Dostu
|
Selahattin bey, yani geçtiğimiz hafta başgösteren aşırı sıcaklardan mı? Eğer öylyse neden sadece birisinin yaprakları kuruyor? İkisi de aynı saksıda halbuki. Şimdilik mutfakta duruyorlar ama yarın toprak değiştirdikten sonra kaç derece ısıya sahip bir yere koymalıyım? Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Yurtdışından Selluka tohumu siparişi
Arkadaşlar sevgili Memet'in ; ''Foruma aktif katılıp da, selluka diken üyelerimiz bu kadar mı? çok az kişi bitkisi hakkında bilgi veriyor. Nereye gitti o kadar tohum? Ne kadar başarılı olduk tohum dağıtma, sellukayı yayma konusunda? '' Diyen siteminden yola çıkarak Selluka maceramı anlatmak istiyorum.Her ne kadar geçtiğimiz kış bir selluka fidesi satın alarak bu bitkiye sahip olsamda, daha sonra yaptığım saksı değişimi sonucu bu fideyi kaybetmiştim.Bunun üzerine de Memet beye durumumu anlatarak tohum istemiştim, sağolsun bana hemen tohum temin ederek yollamıştı. Daha sonra Memet Beyden gelen tohumlarıda üzerlerine titrememe rağmen çimlendiremedim.Bunu üzerine her ne kadar tohum ekim zamanı geçmiş olsada seneye kadar beklemeye sabrım olmadığından yurtdışından tohum getirmeye karar verdim ve en sonunda Sn.praecox un daha önce forumda bahsetmiş olduğu bu siteden http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=917 Mayıs ayında tohum siparişini verdim.Selluka tohumu yaklaşık 3 hafta sonra posta ile elime ulaştı.Hemen heyecanla zımpara ve oksijenli su işleminden sonra 13 haziran günü toprağa ektim ve 15 haziranda nihayet muradıma erdim,tohumum çimlenmeye başladı ve şu an aşağıda fotoğrafları olan yaklaşık 1 aylık selluka fidesine sahibim.Bu vesileyle selluka'nın yaygınlaştırılması ve dağıtımında emeği geçen başta Memet Bey,Mine Hn.,Papatyam,ve adını yazamadığım herkese tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Benim sellukaya böcekler musallat oldu.Arap sabunlu ilacı denedim.Daha etkili bir ilaç mı alsak.Tarım ürünleri satan yerde bir ilaç var.Kırmızı örümcek ve bitler için.Fiyatı 8 YTL. Yalnız üzerinde zehirli yazıyor.Bunu evde kullansak mı diye düşünüyorum.Karar veremedim.Başım derte bu küçük yaratıklarla.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Ağaç Dostu
|
Sellukamın yapraklarında bir halsizlik,neşesizlik var sanki. Suladığım halde sulanmamış gibi saldılar kendini.. Ara ara da yapraklarda sararma var. Sağlıklı görünmüyorlar ! Yaprakların yeşili de matlaştı . Ne yapabilirim aceba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Yaprak altlarında küçük yaratıklar sanırım yavaş yavaş öldürüyor.Benimkinede musallat oldular.Yaprakları tek tek yıkadım.Sonra arapsabunlu tarifi uyguladım. Bu ikinci devamlı tekrarlıyor.Bu yaratıklardan nasıl kurtulacaz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Sayın adabayrakoğlu ; işte size sözün ettiğim komşumun sellukası 9.ayın 2 sinde resimlemiştim. ![]() Düzenleyen Todor : 15-07-2007 saat 00:23 Neden: resim boyutu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Ağaç Dostu
|
Neler oluyor Selluka'larımıza? ![]() ![]() Bugün içeri aldım. Bol ışık alan bir yere koydum. Bu böcek filan değil, güneş yanığı gibi bir şey. (İnşallah öyledir) Alt yaprakların hepsinde var. Resimden sonra o dalları kestim iki cılız dal kaldı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|