![]() |
|
![]() |
#1141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sayın Caploonba maşallah... Vay canına...Bizimkinde daha hareket yok.Arkadaşın ki çimlenmişte boy atmış.Yakında çiçek açar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Ağaç Dostu
|
Sayın BENBEN1967, Acilen streç film uygulamanızı değiştirin; zira Mine Hn'ın sürekli dikkat çektiği üzere, saksının veya bardağın vbnin üzerine sadece streç film gererek sera etkisini sağlamaya çalışırsanız, terleme etkisi ile streç filmdeki damlacıklar sürekli toprağa damlamaya devam edecek ve tohumları çürütücü bir etki yapacaktır. Streç filmin altında uygun boy ve yuvarlaklıkta gazete kağıdı vb kesip koymanızı, günde birkaç saat saksının ağzını açarak havalandırma yapmanızı önereceğim. Not: Benim tohumlarda da halen bir hareket yok, bu da ayrı bir detay tabii. Kelin merhemi olsa imiş... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Alıntı:
1)Bardağa suyu koydum içine 2 damla O2li su koydum.15 saat ılık suda beklettim. 2)15 saat sonra yanlamasına tohum görünecek şekilde torf dolu plastik bardağın içine ektim. 3)Üstüne yarısını kestiğim kola şişesini kapattım. 4)Yeterli sıcaklığı sağladım ve sıcaklık değiştirmeden beklettim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Şimdi asıl yerine aldım. İnşallah yerini sever. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Arkadaşlar, biliyorsunuz selluka çabalarımız geçen sene başladı. ilk bulduğumuz tohumların süs bezelyesi olduğunu anlayıp üzüldük. Şansımız iyi gitti gerçek tohumlar bulduk. Papatyam sağolsun dağıtımına katkısı tartışılmaz. Bu yüzden ayın üyesi olarak önereceğim. Katkılarınızı da bekliyorum. Fakat beni rahatsız eden bir konu var. Çabamız en fazla üyemize tohum dağıtmak için oldu. "Bir iki küçük istisnamız olmadı değil." ama, foruma girip ben de tohum istiyorum diyen, tohumu aldıktan sonra kaybolan kişiler de var. Ya da tohumu alana kadar forumda kalan, sonra giden kimi üyeler. Ben bütün iyi niyetime rağmen bu durumdan rahatsızlık duyuyorum. Forumda tohumunun durumu konusunu heyecanla ve aktif olarak aktaran arkadaşlara da haksızlık yaptıklarını düşünüyorum bu kişilerin. Size açıklama gereği duydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Ağaç Dostu
|
Memet bey haklı tohum dağıtımından sonra bir çok üyeden ses seda kesildi .İstenen bir şeyin karşılığında ne bileyim her hangi bir jest yapan yok gibi bu illaki maddi bir bedel olmaya bilir .bir teşekkür bile etmeyen üyeler var gibime geliyor (bana mı öyle geldi bunuda bilemiyorum aslında) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Ağaç Dostu
|
![]() Hani diyorum ki ; Şu selluka tohumlarını çıkartsam mı topraktan!.. Sonra da mercimek gibi haşlayıp, tansiyon hapı niyetine yutsam mı bir bir.? ![]() Güzel Sellukacıklarım , "Ya benimsiniz, ya toprağın " Bu böyle biline : ![]() Gece gece iyi şeyler gelmiyor aklıma. En iyisi gidip uyumalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
![]() Onbeş gün oldu daha ses seda, yok derken dayanamadım bu gün toprağı,kurcaladım biraz, Ve mutlu son,küçük sevimli bir filiz gördüm,bu günü selluka bayramı ilan ediyorum kendime. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Arkadaşlar ben dayanamayıp tohumları kurcaladım.bir kıpırdanma göremedim.Tohumu üste aldım.Üzerine az toprak örttüm.Bakalım ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Ağaç Dostu
|
Ben ilk günden öyle yapmıştım ama ıı çıkmıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Ağaç Dostu
|
Acele etmeyelim arkadaşlar. Tohumcuklarımıza zaman tanıyalım biraz. Onlar bizden daha iyi bilirler çıkmak için uygun koşulları. Erken çıkıpta üşüsünler mi sonra. Bende sizden aşağı kalmıyorum tabi, her dakika başlarındayım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Selluka kardeşleri, aranıza ben de katılsam mı acaba? Bu yıl tohumları kaçırdım. Seneye hala buralarda ve sağ isem tohum listesine katılmak niyetindeyim. Bu başlığa ilgisiz kaldığım için pişman oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|