![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben bu yıl tohumdan umudumu kestim.Sellukamın o güzel görüntüsü ve büyüleyici kokusu ile teselli bulacağım.Bursa şartlarında tohum alabilmek için çiçeklerinin mutlaka ağustos ayı içerisinde açması gerekiyor.Benim sellukam ise eylül ayının 15 inde açmaya başladı.Çiçek yetiştirmeyi seven tüm arkadaşlara bu bitkiyi yetiştirmelerini tavsiye ederim.Ancak Ege ve Akdeniz bölgesindeki arkadaşlar kuşkusuz çok daha şaslılar iklim olarak... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Ahmet Salih karıncaları kendine çeken tatlımsı maddelerdir. 1. Bitkinizin üzerinde yaprak biti olabilir( Yaprak bitleri tatlımsı madde salgılar ) 2. Bitkiniz tatlımsı madde salgılıyordur. Not: Umarım sizinki ikincisidir. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Sn;sercan1969 ben de, sizin gibi düşünerek bitkiyi dikkatlice inceledim.herhangi bir hastalık belirtisi yok,sellukamın çicekleri daha açılmadı,tomurcuk halinde,evin içinde karıncaların bitkiyi bulmasını ilginç geldi bu yüzden merak ettim.Sellukayı tekrar dışarı taşımak daha iyi olabilir mi? diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. ahmet salih , güneş sellukanın açması için baş etken . Memete sormuştum ,,kışın eve alacakmıyız ? ,, diye . İzmir için bu gerekli değilmiş . Ondan sonra ben 2 ve 3 numaralı sellukaları bahçeye diktim . Hiç bozulmadılar . Seneye Selluka ağacımız olacak , çünkü zamanla gövde parmak kalınlığına geliyormuş . Karıncalara gelince , onlar çiçeğin özsuyu ile besleniyorlarmış . Sevgiler . |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Arı Maja görevini üstlenmek isteyen arkadaşlarımıza yol gösterecek resim . Poleni resim fırçası veya kulak temizlik çubuğu yardımı ile dişi organın uzerine sürüyoruz .İkinci resimde polenler net bir şekilde görünüyor . |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn kalambaklı komşularınız çok şanslı. Bütün mahalle sayenizde mis gibi selluka kokmuştur.Sellukanızın kökü toprakta mı yoksa saksıda mı maşallah çok geniş bir alana yayılmış.Sizi tebrik ederim gerçekten bitkinize çok iyi bakmışsınız... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-10-2009
|
selluka hayranı
gözüne baka baka bir tane selluka yetiştirdim. kocaman bir kameriye oluşturdum, hergün ziyaret ediyorum, şimdi tohum zamanı, arzu eden selluka hayranları tohum konusunda bana istekte bulunabilirler. ![]() selluka hayranı arkadaşlar... elde ettiğim sağlıklı tohumlar tükendi... bu yüzden isteyenlere gönderemeyeceğim için üzgünüm... inşallah seneye tekrar üretip gönderebilirim... bu arada İzmir'de oturan arkadaşlar Kızlar Ağası Camisinde ki çiçekçilerde yetiştirilmiş selluka fidesi bulabilirler... ilginiz için teşekkürler herkese bol şans Düzenleyen sakiş : 11-01-2010 saat 15:48 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Sevgili Kalambaklı, perşembe 8.10.2009 da toprağa diktiğim deneme amaçlı 3 tohumdan 2 si 12.10.2009 itibariyle hayata merhaba dediler ben de onları çıkarıp kenar kısımlarını çıkarmalarına yardımcı oldum . bu sabah bir adet miniminnacık yaprakçık 2.sinden de çıkmış. bol bol oksijenli su ile suladım (kurudukça) çok ışık vermedim. biraz büyüyünce de Roa Nature ile beslemeye başlayacağım. Umarım Ekim bebeklerini büyütürüm ve bozulmazlar. 3. tohum kendine geliyor ve kıpırdanma var. Sabrettim ve 4 gün kesinlikle sularken bile toprağı kaldırmadım. pzt akşamı dayanamadım bir baktım tohumlar köklenmiş teşekkürler Sn. Kalambaklı bu mevsimde sellukam böyle çimlenirse ağustosta sanırım çiçek içinde olur değil mi![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Barçman sizin sellukanız Kadir beyin verdiği linktekinin aynısı olmalı. Bahsettiğiniz renkliler zaman geçtikçe dip tarafları sarı-bej tonları oluşuyor. Linktekinin öyle gür olması büyük ihtimalle bol gübreli iyi bakımdandır. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
selluka
Sn kalambaklı viyoldeki bazı gözler boş.O gözlerdeki tohumlar suyu alamadı heralde.Kabauğu çok sert olduğundan kabuğuna özüne dokunmadan zarar vermek gerekiyor sanırım.Çimlenen tohumlarınız için çok sevindim. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Selluka
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Uykusundan uyanmadan saksıdan toprağa şaşırayım dedim , hiç göreniniz oldu mu bilmiyorum , Vigna Caracalla yumru köklüymüş meğer . Geçen yıl bu aralar çimlenen bitkinin yumurta büyüklüğünde patates benzeri bir kökü var . Memet bey ne der bilmem , ama bu bonsai olur gibi göründü bana . |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
Fakat sadece gövde kaldı filizlenmiş o yapraklar gitti, koptu. Yeniden dal verir mi![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonunda benim de Sellukam oldu. ) tohumlardan bütün umudumu kesmişken bu güzellik bana sürpriz yaptı. Sayın kalambaklı bu ufaklık çıkınca önceki öldü sandığım tohumlardan, sizin gönderdiğiniz tohumları Zühreyle İstanbul'a gönderdim. Umarım onun tohumları da yeşerirler en kısa zamanda. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2008
|
Ben tohumları ekmeden önce başlığı okumamış olmanın verdiği pişmanlığı yaşıyorum... Bu kadar problemli çimlenmesi olduğunu bilseydim, burdaki birkaç taktiği uygular (ılık suda bekletme, kabuğunu soyma...vb) öyle ekerdim. Anlayacağınız üzere benimkiler de 1 aydır hâlâ çimlenmemiş durumda. Sanırım yazık oldu... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
...demiştim ki toprağı karıştırdım ve ektiğim tohumları, bir tanesi hariç, olduğu gibi buldum yani hiçbiri çürümemişti. Sağlam görünüyorlar, umarım hâlâ şansım vardır. Şimdi önerilen metodlarla deneyelim bir de... |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Üstelik en "gelecek vaat etmeyen" iki tohumu denemiştim orda. Diğer ikisi başka malzemede ekili, onlara bakamıyorum şu an. Şunları yaptım. Bütün tohumları : - Ilık (oksijenli su katılmış) suya koydum, 24 saat. - Sudan çıkarttım. Tırnak makasıyla köşelerinden ufak parçalar aldım. Derin kesmemeye özen gösterdim. - Tekrar suya koydum. Bu sefer daha sıcaktı su, yine oksijenli su kullandım. 12 saat de orda kaldılar. - Şişer gibi oldular (ya da aklımı yitirip ilüzyonlar görmeye başlamış olabilirim) ve farklı malzemelere ektim. Topu topu 4 tohumum var zaten, bakalım süreç nasıl ilerleyecek. Tamamen başarıya ulaşırsa sürecin fotoğraflarını da paylaşırım. |
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biraz büyüsünler fotoğraflarını ve taktiklerini paylaşacağım. Zaten bilmediğiniz birşey değil; sadece bol nemli bir ortamda pamuk, perlit ve torf kullandım. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu arada daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama ilginç bir bilgiye rastladım: "...Çiçekler oldukça kokuludur ve tozlanmayı genellikle karıncalar sağlar. Eğer ektiğiniz yerde karıncalar yoksa bitkinizde tohum keseleri oluşmaz, dolayısıyla tohum alamazsınız." kaynak: http://www.rarexoticseeds.com/exotic...ine-seeds.html |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Sevgili querelle tohumları bulabilirseniz saksının içinde güzelce yıkayın sonra dişinizle hafifçe çekirdek yer gibi bastırın ,sonra toprağa bırakın üzerine çok az toprağı elinizle ufalayın Gülmeyin arkadaşlar benim bu taktiğim sonunda sellukam çok güzel çimlendi ![]() Düzenleyen Hhatice : 09-04-2010 saat 21:06 |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Mayıs ayı olmasının bir önemi var mı? Mayıs da İzmir de taze sürgün yapmış olmuyor mu? Geç kadım diye en azından bu günlerde çelik alayım diye düşünüyordum. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimki sürmeye başladı bile Mayıs geç olur gibi geliyor. Ben Martta almıştım çelikleri şimdi filizlendiler ama kök gelişimleri nasıl olur görücez... |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün bir tane aldım.. Fiyatı 10 tl. Daha küçükleri 5 tl.. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Geçen sene sayın ahmeterin gönderdiği sellukam bir türlü zararlılardan kurtulup da bana güzel çiçeklerini gösterememiş, yaz sonunda da artık iflas edip bütün yapraklarını dökmüştü. Bende çiçeğin öldüğünü düşünerek kışın içeri almamıştım. Kışın sakız sardunyalarımın donduğunu düşünürsek, zararlılardan olmasa bile soğuktan donmuş olması gerekiyordu ama donmamış. Bahar başında dipten budadım, gönlüm sökmeye elvermedi, biraz daha zaman bekleyip eğer canlanmazsa saksısını boşaltacaktım ki, 3 tane birden sürgün verdi. Şimdi sürgünlerini uzatıyor. Hemen dibine yanmış hayvan gübresi koydum.Umarım bu sene daha dayanıklı olacak ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|