![]() |
|
![]() |
#3571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sellukalarım 3 günün sonunda torf ile buluştular, haydi hayırlısı.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Ağaç Dostu
|
Selluka
Sn. Ahmeter hocam; sellukam hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Sarılma ihtiyacı duyduğu için çubukla destekledim. Yalnız bu şekilde büyümeye devam ettiğinde saksı değiştirdiğim zaman zarar verir miyim diye endişeye kapıldım. Şimdiki fotoğrafını yüklüyorum. Değişik açıdan bahçe sayfamda da var. (Arkadaki camdan dolayı biraz flu çıkmış.) Cevap için şimdiden teşekkürler. Saygı ve selamlarımla. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın Sevgi
Bendeki kardeşleri bu kadar hızlı büyümüyor demekki yerini sevdi büyüsün yeni saksıya alırken problem yaşanmaz nisan sonuna doğru İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Ağaç Dostu
|
Dün selluka çeliklerimden birini kaybettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Ağaç Dostu
|
selluka
selluka |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
sellukalarım
filizlendiler küçücük fidan oldular şimdi ne yapmalıyım arkadaşlar.yaklaşık 5 gün oldu...artık ayırsammı saksıya? şaşırtma ne zaman yapacağım? saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Moderatör
|
Daha çok küçükler sabredin kökler biraz toprağa tutunsun bardaklardan çıkardığınızda toprak dağılmamalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Ağaç Dostu
|
10 gün oldu hala tık yok, hadi ama.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Tohumdan yetiştirmeye çalışan arkadaşların heyecanını görünce Sevgili Zafer İnandıklı ya bir kez daha teşekkür etmek istedim. 6217 no lu mesajda fotoğraflamaya çalıştığım çeliğim bugün bu durumda. Hemen hemen hiç boy atmadı ama sağlıklı görünüyor. Ben bunu, köklerini geliştirdiği yönünde yorumlamak istiyorum. Daha önceki 2 yaz çok hızlı boy atıp sonra kuruyan sellukalara sahip olduğum için bu beni kaygılandırmadığı gibi daha çok mutlu ediyor. Söz veriyorum,eğer tohum veya çelik aşamalarına geçebilirsem ben de ustalarım gibi cömertçe paylaşım yapacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Ağaç Dostu
|
Umarım sayın Ahmeter'in paylaştığı tohumları yetiştirmeyi başarırım da tohum isteyen değil sizin gibi cömertçe paylaşan grupta olurum ![]() Daha önce yazmıştım ancak cevap gelmemişti. Geçen sene arkadaşımdan en az 4 yıllık olan selluka tohumları gelmişti. Zamanı olmadığı için ekmemiştim. Aklımda tohumların 2 yıllık oldukları gibi bir bilgi var ancak emin değilim, yani çimlenebilir olup olmadıklarını bilmiyorum. Çimlenmeyeceklerse zaten kaybedecek bir şeyim yok diyerek deney yapmaya karar verdim. Kimini hiç ellemedim, kimini törpüledim tamamen soydum, kimini az törpüledim, kimini biraz daha fazla. Oksijenli su ve normal su olmak üzere iki grup hazırladım. 1 gün, 3 gün, 5 gün gibi sürelerde ekeceğim bakalım kime ne olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
Ağaç Dostu
|
Tohum takas etkinliğinden gelen sellukalarım... ![]() Aralarında bir tane de brugmansia tohumu var, o biraz geç çimlendi.Henüz 2 yaprakcık.(solüst köşede) ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2008
|
Ben de geçen yıl yetiştirdiğim sellukamdan bir çok kere çelik alarak üretmeye çalıştım, başaramayınca bu bahar adi (basit )daldirmayı deniyorum. Başarı şansı daha yüksek sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-08-2012
|
Merhaba, Zengarden'den aldığım 3 adet selluka tohumum mükemmel biçimde çimlendi. Fakat sonrasında sabırsızlık edip erken şaşırtarak üçünü de öldürdüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Ağaç Dostu
|
Selluka
Sellukam uzamaya başladığında 1,5 mt.lik destek çubuğunu saksıya dikmiştim. Sarmaya ve büyümeye çok hevesli sanırım. 1,5 mt.lik destek çubuğunuda geçti. Sarılı olarak daha uzun. Umarım çiçeklerinide görürüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Ağaç Dostu
|
Benim sellukalar inatçı çıktı, 18 gün oldu ama hiçbir gelişme yok.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Fazla üstüne düşmeyin bence bitkilerin, fazla ilgi de zarar getirir. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Ağaç Dostu
|
Hemen hemen tam bir tohum boyu derinlikteler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Ağaç Dostu
|
Geçenlerde bi eşelediydim hiç tık yoktu, bozulma da yoktu. Bakalım beklemedeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-12-2009
|
sellukalarım çimleneli nerdeyse 1 ay oldu ama çok yavaş bir gelişmeleri var kapalı balkonda duruyortlar güneş görüyorlar ortamlarıda oldukça sıcak ama 3. yaprağı yeni gördüm.bilgilerinize ihtiyacım var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
sanırım ben bir çoğunu fazla ilgiden kaybettim,bir kısmını törpülemiştim onlar hep çürümüş,sadecesuda bekletip diktiğim 2 tanesi çıktı maşallah güzel ler.hiç bişey yapmadıklarım hala toprakta duruyor toprak kurudukça suluyorum. bende geçen senelerde 8-9 metre uzayan sellukamı kurutup ta kaybettim hemde 3 tanesini birden sanırım fazla sulamaktan ve toprağının fazla sıkı olmasından kaynaklandı.bu sene tedbirli olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Moderatör
|
Ben hiçbir özel uygulama yapmıyorum. Gayet de iyi gelişiyor. Sadece yazın prodenya ilacı atmıştım sonbahara doğru kurt fazla oluyor. Bu sene ektiğim tohumlara hiçbir işlem uygulamadan ektim, hem de ocak sonunda ekmeme rağmen gayet iyi çıktılar bence o çıkmayan tohumlar da büyük ihtimalle olgunlaşmayan tohumlardı. Benim önerim selluka da bir börülce cinsi olduğuna göre ve börülce aşırı sudan hoşlanmadığına göre sellukaya da aşırı su vermeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sellukalarım kışın dondan zarar gördü.toprak seviyesine kadar olan dalları kurudu.acaba tekrer kökünden sürgün verirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2012
|
Bu kışı dışarıda büyük bir saksıda geçiren sellukam ilk sürgününü bugün vermiş. Gerçi tohumunu erken ekmiş olduğum için yerden yaklaşık 1 mtlik kısmı odunsulaşmıştı. fideleri boy atmayan ve tohumdan üreten arkadaşlar, selluka 30 derece civarındaki sıcaklıkları gördüğü anda hızla boy atmaya başlıyor, hiç meraklanmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Sayın Ahmeterin vermiş olduğu sellukam geçen sene açtıramadım, sanırım Ahmeterin bahçesini özledi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Ağaç Dostu
|
Derhal bahçeye alıyorsunuz devamlı beni haberdar ediyorsunuz Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Tamam hocam hemen akşama alıyorum balkona, kızmazsanız, saksıda bakacağım için bir problem yok değil mi:? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2011
|
Merhabalar..Geçen sene sn. Kalambaklı'nın gönderdiği tohumlardan beşini öldürmüştüm ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|