agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sardunya (Pelargonium) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/)
-   -   Sardunya (Pelargonium sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/1556.htm)

hfz 14-06-2007 12:34

Urla'da.. Avrupa Çiçekçilikte.:p :p

Sevgili Çiçeğim, Mürdüm regi bulma şansınız az olabilir. O yüzden gözünüzü karartıp karşı apartmandaki daireyi bulup istemeniz gerekebilir.;) Ama sardunyanın çelikten üretimi için artık çok geç. Çünki sıcaklar bastırdı mı çelikler tutmaz. Ya seneye kadar bekleyin çelik istemek için, ya da köklenmiş varsa köklü rica edin. Veya nerede bulduğunu sorarak başlayın istemenizin ilk basamağına..;)

Gülgün 17-06-2007 18:51

1 Eklenti(ler)
Sardunyam

şakayık 17-06-2007 21:20

5 Eklenti(ler)
bunlarda benim güzellerim..!! sizlerle paylaşmak istedim :)

çiçeğim 17-06-2007 21:25

Sardunyalar hakkında bugünkü izlenimimi aktarmak istiyorum arkadaşlar. Benimkiler çiçeksiz ve cılız bir durumdayken ap. görevlimizin 15 gün önce bahçedeki
diğer sardunyaların dallarından kırarak toprağa gömdüğü sardunyaların bugün çiçek açtığını farkettim ve şoka girdim. Ben saksımdakileri vitaminlerle besleyip sulamadan toprağının kurumasını beklerken , o her akşam suladığı sardunyaları çiçeklendirdi bile.DEMEK Kİ ARKADAŞLAR SARDUNYALAR VİTAMİN SEVMİYORLAR AMA SULANMAYI SEVİYORLAR.İyi akşamlar hepinize.

şakayık 17-06-2007 21:35

valla sırrını vericem ama gülmeyin:) koyun gübresi koydum, kurudukçada suladım, birde sardunyalar sadece sabah güneşi alan balkon **** cam önü seviyorlar... geriye sadece sevgi kalıyor. Beğendiğiniz için teşekkür ederim :)

şakayık 17-06-2007 21:42

hergün vaktim olmuyor sevgili çiçeğim, toprakları kurudukça suluyorum...İlgine teşekkür ederim canım :)

COYOTE 17-06-2007 22:07

Teşekkürler şakayık,koyun gübresi kullanamayacağım ama sabah güneşine göre bir yer ayarlayacağım.

çiçeğim 17-06-2007 22:21

Koyun gübresi şimdi konur mu acaba? Yakmayalım hep den sardunyaları?

Penelophe 17-06-2007 22:43

Herhalde yanmış koyun gübresi olmalı.

nevsune 18-06-2007 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE (Mesaj 119103)
Teşekkürler şakayık,koyun gübresi kullanamayacağım ama sabah güneşine göre bir yer ayarlayacağım.

Coyote'ciğim

Koyun gübresi kullanamayacaksan istersen sıvı bitki besinlerinden kullanmayı dene. Hatta tüm bitkiler için olanından alırsan, sebze dahil hepsine kullanabiliyorsun. Mine Hanım'dan öğrenmiştim.

Ben bu yıla kadar sardunyalarıma hiç özel bir bakım yapmıyordum, sabah güneşi alan balkonda sürekli çiçek açıyorlardı. Şimdi özel bakım yapıyorum, yine açıyorlar:D. Yalnız aşırı güneşten hoşlanmadıklarını, geçen yıl diğer balkondakilerin yarısını öldürerek öğrenmiş oldum.

COYOTE 18-06-2007 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 119612)
Coyote'ciğim

Koyun gübresi kullanamayacaksan istersen sıvı bitki besinlerinden kullanmayı dene. Hatta tüm bitkiler için olanından alırsan, sebze dahil hepsine kullanabiliyorsun.

Yine yetiştiniz imdadıma.:D Teşekkür ediyorum.İstanbul'a gidince ilk işim bu besinden edinmek olacak. Acaba marka verebilir misiniz?;)

nevsune 18-06-2007 22:06

2 Eklenti(ler)
Praktikerden Helin markalı sıvı bitki besinini sanırım 5 tl civarında, organik toprak düzenleyicisini tarım ilaçları satan yerden 7,5 tl'ye aldım. Mine Hanım ikisini de kullanmam gerektiğini söylemişti. Farklı işlevleri var. Eğer İstanbul'a gidişin geç olacaksa, göndereyim buradan.

çiçeğim 18-06-2007 22:52

sardunyalarım...

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim de kızlarım bunlar. Tek gururum bu saksı diğerlerinde çiçek yok,daha doğrusu kalmadı nedense. Ben hepsini kırmızı tercih ettim ,tek renk çiçekler biraraya gelince çok hoş duruyo bence.

çiçeğim 18-06-2007 23:09

Sarkan petunya

1 Eklenti(ler)
Bunlarda petunyalarım.İki saksı var yarın diğerinin de resmini çekicem.

nevsune 20-06-2007 17:02

1 Eklenti(ler)
Kırmızı desem değil, bordo desem değil, koyu pembe desem değil. Işık parladığı için tam rengini gösteremiyorum ama çiçeğini göstereyim bari.

Bir de siyaha yakın koyulukta bir tane aldım. Sakızların çiçeği de bir başka.

dostca 22-06-2007 15:42

Olurmu bilmimiyorum..

Merhaba arkadaşlar..Ankarada teraslı bir evde oturuyorum.. Terasta ;cevremden bulabildiğim 5-6 çeşit renkte sardunyalar ve diger cicekler yetiştirmekteyim. Çok hoş oldu ve güzeller. Bu siteden de oldukca faydalanmaktayım, emegi gecen arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Benim kafama takılan bir soru var, arkadaşarın düşüncelerini almak istiyorum. Ortancaların renklendirilmesinde kullanılan civit (mavi renk bitkisel boyayı) beyaz sardunyanın topragına karıştırdım. Ortancadaki gibi renklenme yapıp yapmayacagını bilmiyorum. 3. gün oldugu için henüz bir gelişme yok.. Arkadaşların düşüncelerini almak istiyorum.:cool:

cyucel 24-06-2007 22:24

Ben sürekli yapraklarına su püskürtüyorum. İyi geliyor gibi. Sardunyalarım bol çiçekli ve yaprakları sararmıyor. Sizde deneyin.Ama çiçeklerine gelirse solduruyor. O yüzden sadece yapraklara.

COYOTE 25-06-2007 09:17

2 Eklenti(ler)
Sonunda açtı. :D Günlerdir bekliyordum.

nevsune 25-06-2007 09:37

Bak şu süslüye. Uyum sağlasın diye bir de pembe fincana oturmuş

Coyote'ciğim, çok güzel açmış. Rengi de çok havalı :cool: yani. Yalnız ben bunu, Koçtaş'ta ceylan gözü etiketi ile gördüm. Sardunyalardan, fiyatı da farklı idi. Anlayacağın senin pembiş daha değerli.

evandevan5 27-06-2007 17:54

Benim sardunyalarımın çiçeklenmesi durmutu.Esmer prinç sanırım çok işe yaradı hepsi açmaya başlamışlar:)COYOTE fincanına nazar değmesin çok sevimli duruyorlar,süper bir ikili olmuşlar.

zenfree 28-06-2007 12:08

Sevgili çiçeğim ben de aylardır esmer pirinç kullanıyorum ama hiç çimlenmedi. Acaba farklı bir pirinç mi kullandın?

evandevan5 28-06-2007 13:37

Sevgili çiçeğim,eğer çiçek açmaya başladılarsa tekrardan esmer prinç koymana gerek yok diye biliyorum ben.Ama bu konuda daha deneyimli olan arkadaşlar sana yardımcı olacaklardır.

Balıkcı 13-07-2007 22:42

Bunlar da birilerinin sardunyalari. :p
Gonlumuz acilsin dedim.

http://img166.imageshack.us/img166/7...amgk005oo6.jpg
Shot with EX-Z750 at 2007-07-13

çiçeksever 14-07-2007 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FIRUZAN (Mesaj 130015)
ne oldu sardunyalarınıza hala beyazmı zıra benım beyazlar kendiliğin den pempeleşti yani bilmiyorum eğer olusa bende bi guzellik düşüneceğim

Beyaz çiçek açanı ayrı yere koyun,Çünkü diğer renklerden etkileniyor.

Ferda Ülkümen 16-07-2007 22:29

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim sardunyalardan birtanesi açtı:

COYOTE 19-07-2007 11:58

3 Eklenti(ler)
Sardunyaların pirinçten sonraki halleri:D Koyu olanın rengi gerçekten süper.

COYOTE 19-07-2007 14:26

Tamam Nevsune'ciğim teşekkür ederim. Bu akşam üstü humik asit operasyonu başlatıyorum. Bu sardunyalar İstanbuldan gelenler. Sizin gönderdiğiniz de toparlandı bakalım açacak mı?

nevsune 19-07-2007 15:44

1 Eklenti(ler)
Açar o hem çok arsızdır, hem de rengi çok güzel.Şu anda benimkinin üstü çiçek bahçesi gibi, bir çiçeğin üzerinden bir ikincisi çıkıyor(hümikden midir acep:D )

esen 25-07-2007 16:15

Sardunyalar ve küresel ısınma

Merhaba,

Bugüne kadar hep mütevazı oluşuyla tanıdığım sardunyalar, bu yaz çok kaprisli çıktı. Bodur türlerini fidanlıklardan almıştım, ya çürüdüler ya da yaprakları sarardı. Şahane renklerim vardı, artık hiçbiri yok. Öte yandan İzmir'den sokak aralarındaki bahçelerden kırdığım çeliklerle ürettiklerim -ki bunlar daha geleneksel olanlar, diğerleri hibrit gibi geliyor bana- hiç kaprissiz, aynı ortamda büyüyor.
Bauhaus'taki sardunyaları da gördüm, hepsi dağılmıştı.
Acaba yapı market ya da fidanlıklardan aldıklarımızı evde yetiştirmekle ilgili bir sorun mu var?
Bilgisi olan var mı?

Oğuzhan 26-07-2007 08:27

Olmaz toprakla örtün.Zamanla kaybolur.Ortamı asitlendiriyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025