agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sardunya (Pelargonium) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/)
-   -   Sardunya (Pelargonium sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/1556.htm)

acakmak79 07-06-2018 07:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ensclate (Mesaj 1542414)
Merhaba arkadaşlar,

Balkonumda ilk resimde gördüğünüz şekilde askıda sakız sardunyam var. Biri beyaz biri kırmızı aynı saksıdalar. Kırmızı olan bir iki günlükte olsa çiçek açıyor ama çiçeği kalıcı olmuyor hemen ölüyor. Beyaz olan ise tomurcuklanıyor tam açacakken kuruyup ölüyor. Neden böyle oluyor anlamıyorum.

Gün boyu güneş alan bir yer, sulamasını toprak kurudukça yapıyorum. Bana tavsiye verebilecek olan biri var mı ;)

Çok birşey bildiğimden değil ama sanki fotoğraflarda tomurcuk üstlerinde böcekler gördüm. Eğer doğru gördüysem o böcükler tomurcuklarınıza zarar veriyor olabilir. Yine çok bilmemekle birlikte benim böyle böceklenen sardunyama arap sabunlu su sıkıp sardunyamı kurtarmışlığım var. Daha bilgili bir tavsiye gelene kadar benim görüşüm bu yönde.;)

Selma_321 07-06-2018 10:17

Böceklenmiş *******.

Ensclate 07-06-2018 12:14

:/ neden böceklenir ki acaba ? Arapsabunu su fısfıslasam geçer mi ki ?

Selma_321 09-06-2018 08:22

Ev yapımı ilaçlar kısmına bir bakarak deneyin derim. Denemeden bilemezsiniz.

Ensclate 15-06-2018 00:43

Arap sabunu aldım fısfısladım bir gün sonra tüm böceklerin öldüğünü gördüm ama çiçeklerimde solar gibi olmuştu, bende o çiçekleri temizledim. Şuan sağlıklı tomurcuklarımın oluşmasını bekliyorum ��

Füreya 28-06-2018 18:31

1 Eklenti(ler)
Kırmızı sardunya

Selim orhan 30-08-2018 22:52

1 Eklenti(ler)
Bu da benim sardunyam 2 senedir sulandırılmış kahve telvesi veya haşlanmış yumurta suyu 2 ayda bir de çiçek coşturan katıyorum microboost zn 9 çinko esaslı gübre çözeltisi yazıyor üzerinde neyse bol çiçekli sardunyalar

nevgül 17-10-2018 09:52

2 Eklenti(ler)
Kırmızı sardunyam
Eklenti 682044

Şeker pembesi sakızım
Eklenti 682045

nevgül 24-10-2018 11:11

1 Eklenti(ler)
Saksıda büyüsün diye gözünün içine baktıkça nazlanan sardunya yol kenarında büyümüş. Neredeyse ağaç olmuş.

A_L_A 29-12-2018 20:49

Herkese iyi akşamlar. Bugün değişik bir soru ile karşınızdayım zira ilk defa bu yöntemle sardunya büyüteceğim.

Genelde sardunyaları yetişmiş, büyük bitki olarak alırım seradan. Bu sene değişiklik yapıp zengarden'dan 4 adet mini fide aldım. (pembe leylak sardunya, portakal sardunya, çift renk sardunya ve elma çiçeği sardunya). Zira bu renkler seralarda kolay kolay göremeyeceğim görsem de fiyatları yüksek olanlar. Neyse çok uzattım , sadede geliyorum :rolleyes:

Fideler oldukça minik ama köklü. Bugün saksılarına aldım fideleri ama az önce aklıma takıldı. Fidelerin etrafında koruma vardı (bez gibi olanlardan). Sizce o korumaları çıkartmalı mıydım? Daha önce bir kaç kişiden bu tarz koruma olan köklerde köklerin sağlam büyüyemeyeceğini duydum, bu sebeple tavsiyelerinize ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız arkadaşlar:confused:

aloe 29-12-2018 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_L_A (Mesaj 1555176)
Herkese iyi akşamlar. Bugün değişik bir soru ile karşınızdayım zira ilk defa bu yöntemle sardunya büyüteceğim.

Genelde sardunyaları yetişmiş, büyük bitki olarak alırım seradan. Bu sene değişiklik yapıp zengarden'dan 4 adet mini fide aldım. (pembe leylak sardunya, portakal sardunya, çift renk sardunya ve elma çiçeği sardunya). Zira bu renkler seralarda kolay kolay göremeyeceğim görsem de fiyatları yüksek olanlar. Neyse çok uzattım , sadede geliyorum :rolleyes:

Fideler oldukça minik ama köklü. Bugün saksılarına aldım fideleri ama az önce aklıma takıldı. Fidelerin etrafında koruma vardı (bez gibi olanlardan). Sizce o korumaları çıkartmalı mıydım? Daha önce bir kaç kişiden bu tarz koruma olan köklerde köklerin sağlam büyüyemeyeceğini duydum, bu sebeple tavsiyelerinize ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız arkadaşlar:confused:

Benim sardunyalarla ilgili bilgim yok ama merak edip okumaya başlıyorum. Bu konuya 2aydır yorum yapılmamış. Size geç cevap gelebilir düşüncesiyle aklıma gelen bir cevabı paylaşmak istedim. Bence zengarden'i telefonla arayıp onlara sorun. Hem kendi fideleri olduğu için daha iyi bilirler diye de düşünüyorum

Muda 30-12-2018 08:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_L_A (Mesaj 1555176)

Sn. A_L_A;

Bez gibi olan elyaflar bitki büyüdüğü zaman bitkiye sıkıntı veriyor. En azından benim gördüklerimde ölen bitkilerimde minik elyaflar vardı. Köklerine zarar vermeden çıkartabilirseniz bana göre iyi olur.

A_L_A 30-12-2018 14:44

O halde havaların biraz ısınmasını bekleyip çıkartayım korumaları. Düşündüm de; aldığım diğer bitkilerde de var: Mavi küpeli fidesi,mavi calibrachoa fidesi ve Yağlık lavanta angustifolia fidesi ve mavi felicia fidesi de almıştım.

Off umarım çıkartırken zarar görmezler. Madem zararlı, neden bu şekilde gönderirler ki?

Belki tamamen tüm korumayı çıkartmak yerine, toprakta oynatmadan bir tarafını makasla kesmek daha mantıklı olabilir. Böylece zararı minimuma indiririm. Ne dersiniz?

Ekleme: Zengarden'a mail attım arkadaşlar ve gelen cevap şu şekilde:
"Evet kenarındaki bezleri çıkartmanız gerekir aksi taktirde kök gelişimine engel olur.
İlginiz için teşekkürler. Sağlıcakla kalın
Zengarden"

Sizin de aklınızda bulunsun. Hepinize İyi Seneler!

nevgül 10-02-2019 19:08

1 Eklenti(ler)
Yaprağı ayrı; kendi ayrı bir güzel...

mustafaazizoglu 17-02-2019 18:08

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a3b0515cda.jpg

Sardunyaların sonbaharda budandığını bilmiyordum. Ben de şimdi birini budadım birini bıraktım. Bakalım yazın hangisi daha çok çiçek verecek? [emoji848]

Sent from my iPhone using Tapatalk

aloe 20-02-2019 16:31

3 Eklenti(ler)
Selam. Tüm kışı açık balkonda geçiren sardunyam üstüne tahta devrilmesi sonu bi dalı kırılıp parçalandı. Birde sonbahar ve kış boyu 3..5kez anca sulanmıştır. Farkettim ki bayağı kartlaşmış. Ne önerirsiniz.

aloe 20-02-2019 16:32

Yaaa tlf dik ve düz tutup çekiyorum hep yan çıkıyor :(

siflera12 20-02-2019 17:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aloe (Mesaj 1559712)
Selam. Tüm kışı açık balkonda geçiren sardunyam üstüne tahta devrilmesi sonu bi dalı kırılıp parçalandı. Birde sonbahar ve kış boyu 3..5kez anca sulanmıştır. Farkettim ki bayağı kartlaşmış. Ne önerirsiniz.

Kırılan dalları bir saksıya dikin kökleneceklerdir Allah'ın izniyle [emoji846] Bitkinin toprağına serçe parmağınızı batırıp toprağın ıslak olup olmadığına bakabilirsiniz kuruysa sularsınız [emoji3]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aloe 21-02-2019 07:38

Peki kartlaşmasına karşın nasıl bi budama önerirsiniz? Acaba diyorum 3kalın dalıda kırıp ayırıp ayrı saksılara diksem taze dallar çıkar mı?
Yadaaa bu saksıdan bi bonzai çalışması çıkar mı?

mustafaazizoglu 21-02-2019 11:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aloe (Mesaj 1559748)
Peki kartlaşmasına karşın nasıl bi budama önerirsiniz? Acaba diyorum 3kalın dalıda kırıp ayırıp ayrı saksılara diksem taze dallar çıkar mı?
Yadaaa bu saksıdan bi bonzai çalışması çıkar mı?

Üst çeliklerin tutma şansı daha yüksek ama alt dalları da deneyin tutabilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jezebel 30-03-2019 15:38

1 Eklenti(ler)
Arsızların kraliçesi, bahçe toprağında

Eklenti 690174

4 çiçek 4 tomurcuk:)

Selma_321 30-03-2019 17:14

Rengi çok tatlıymış sevgili jezebel

abone34 03-05-2019 20:44

5 Eklenti(ler)
03.05.2019 sardunyalar

abone34 03-05-2019 20:45

1 Eklenti(ler)
sardunyalar

Brkkcl 12-05-2019 01:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orkun Kırcı (Mesaj 497172)
Avludan birkaç haftasonu fotosu.

@Orkun Kırca Merhaba lila renkli sakızlı sardunya ni çok beğendim sizde fazla var mı bana yolluyabilirmisiniz??? Yoksa da bi pet şişesine küçük ekip gönderebilirmisiniz bana rica etsem

Brkkcl 12-05-2019 01:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç (Mesaj 247281)
Koçtaşta bu çeşitlerden mevcuttu . Hepsini almışlar. Sadece birkaç çeşidinden alabildim . Kalanlarda çok kötü durumdalar . Yenilerini getirmelerini bekliyorum .

Merhaba bordo sardunya ni çok beğendim sizde fazla var mı bana yolluyabilirmisiniz??? Yoksa da bi pet şişesine küçük ekip gönderebilirmisiniz bana rica etsem baştan 3 üncü olan kara olan

Brkkcl 12-05-2019 01:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç (Mesaj 247279)
Netten bulduğum bu güzel sardunyaları sizlerlede paylaşmak istedim .

Merhaba bordo sardunya ni çok beğendim sizde fazla var mı bana yolluyabilirmisiniz??? Yoksa da bi pet şişesine küçük ekip gönderebilirmisiniz bana rica etsem en alttaki fotoğraf

Brkkcl 12-05-2019 01:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç (Mesaj 247307)
Sevgili cemo eğer bunlardan edinebilirsem çeliklerinden gönderebilirim .

Merhaba pembe siyah turuncu siyah sardunyalarinizi çok beğendim sizde fazla var mı bana yolluyabilirmisiniz??? Yoksa da bi pet şişesine küçük ekip gönderebilirmisiniz bana rica etsem

Jezebel 14-05-2019 12:26

2 Eklenti(ler)
Bu sardunyam 3 yaşında.

Eklenti 693214

Eklenti 693215

Çok seviyorum.

Brkkcl 27-05-2019 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hüsnüyusuf (Mesaj 272070)
Merhabalar,
uzun zamandır yaklaşık altı aydır açmasını beklediğim kırmızı sardunya açmazken bu sardunyadan aldığım çeliklerin açması gerçekten şaşırttı beni.
Bunun sebebinin toprak seçimindeki farklılık olduğuna kesin kanaat getirmiş bulunmaktayım. İlk fotoğraftaki sardunya yalnızca torfa ekildi, diğer iki fotoğraftaki sardunya (farklı açılardan çekilmiş) ise torf ve bahçe toprağı karışımında idi.Buna ek olarak tenekeye ekili olduğunu da söylemeliyim.

İlk defa bu kadar bitkiye zarar veren bir torf kullandım. Hangi bitkiyi ektiysem belli bir süre sonra yaprakları sararmaya başladı.Kiremit rengine yakın bir rengi olan bir torf(Torf demeye bin şahit lazım).Tahmin etmişsinizdir sanırım.

Eklenti 45859
Eklenti 45860
Eklenti 45861
Diğer türlerden farklı olarak pek güneşi sevmiyor bu sardunya.Açık havadan da hoşlanmıyor:cool:

Bu top sardunyaniz aynı cinsten çingene pembe olanı var mı kimsede????

Brkkcl 27-05-2019 09:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi türkansultan (Mesaj 717441)
Kırmızım

Bunun aynı cinsten cingen pembesi olanı var mı sizde ?

Brkkcl 27-05-2019 09:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abone34 (Mesaj 1567416)
03.05.2019 sardunyalar

Kırmızı beyazimsi gibi sakız sardunyan çok güzel onu bulmaya çalışıyordum kaç zamandır fazla varsa rica etsem bana ayrı ekim küçük bişeye gönderirsmsn?

Jezebel 05-06-2019 07:13

1 Eklenti(ler)
Babamın Gül sardunyası

Eklenti 694504

:)

volkanerol 05-06-2019 23:21

Jezebel

Jezebel size ulaşmaya çalışıyorumda paylaştığınız beyaz Monstera yı gördüm çok güzel rica etsem fide olarak bana gönderim yapabilirmisiniz veya tohumunu karşılamaya hazırım saygılar

Selim orhan 11-06-2019 16:17

Merhabalar, yaklaşık olarak 2 hafta önce aldığım sardunyaların tomurcukları kurudu.Sardunyanın köklerine yakın kısmında yeşilimsi bir sünger vardı. Aldığım yerdeki kadın:
" Çiçekleri azalınca sardunyayı çıkarın saksısından. O süngerimsi yapıyı alın ve tekrar dikin, o sünger, sardunya çok çiçek açsın diye konulan bir hormon."
demişti.

Ne yapmalıyım? Balkonum pek güneş almıyor önündeki bina yüzünden ama aydınlık. Diğer balkonum güneş görüyor oldukça ancak orasıda havasız ve sıcak (balkonum camekan ondan dolayı havasız). Süngeri çıkarmalı mıyım? Yoksa sadece suyunu verip kendi haline mi bırakmalıyım?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Jezebel 18-06-2019 17:59

1 Eklenti(ler)
Toprakta bu çingene pembesi sardunyam , ikinci yılında.

Eklenti 695310

.

Jezebel 19-06-2019 21:49

1 Eklenti(ler)
Kimi insanlar bitkilerine bakamayacaklarına karar verince bize de onlara sahiplenmek düşüyor :)

Ceemile 11-07-2019 01:03

Merhaba, ben forumda yeniyim . Bir kaç ay içinde internet üzerinden kırmızı sardunya alacağım. Gelir gelmez saksı ve toprak değişimi yapabilirim.Bunun için en uygun mevsim ilkbahar diye biliyorum. Bunu şimdi (Temmuz ve yahut Ağustos'ta) ya da sonbaharda da yapabilirmiyim? (Saksı ve toprak değişiminin mevsimle ne alakası var onu da pek anlayamıyorum)
Teşekkürler 😊

bergenia 15-08-2019 16:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ceemile (Mesaj 1571869)
Merhaba, ben forumda yeniyim . Bir kaç ay içinde internet üzerinden kırmızı sardunya alacağım. Gelir gelmez saksı ve toprak değişimi yapabilirim.Bunun için en uygun mevsim ilkbahar diye biliyorum. Bunu şimdi (Temmuz ve yahut Ağustos'ta) ya da sonbaharda da yapabilirmiyim? (Saksı ve toprak değişiminin mevsimle ne alakası var onu da pek anlayamıyorum)
Teşekkürler 😊

Tecrübelerime göre çiçek açmışsa toprağı değişince çiçeği bozuluyor sardunyanın.. Toprağa adapte olana kadarda çiçekleri cılız açıyor. Ama kökü hiç ellemeden toprağıyla kalıp halinde başka saksıya oturtup boş yerlere toprak eklerseniz o zaman sıkıntı olmaz bence.

çiçekgibi 09-09-2019 12:21

Yeni sardunyalarımla ilgili soru?

1 Eklenti(ler)
Sardunyalarımı biraz geç olsa da şimdi aldım
Bidahaki yazı bekleyemedim :)
Uzun derin saksılara ikişer dikmeyi düşünüyordum
Ama buradaki okuduklarıma göre kasımda içeri almam gerekiyormuş
Nisanda da toprak saksı değişimi yapılıyormuş.

Benim bu güzel sardunyaları ne yapmam lazım şuan
Tevrübeli arkadaşlardan yardı bekliyorum

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025