![]() |
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Son güzellikler. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Güzellikler. ;)
|
4 Eklenti(ler)
Evet son güzellikler gerçekten,bundan böyle pek çiçek görmeyiz.
Geçen hafta İstanbul'da zamansız bir soğuk oldu,büyük saksıları dışarıda bıraktım ama minikleri içeri aldım Bir kaç gün ılık havada durdular,zahiyat yok. |
4 Eklenti(ler)
Tırtıl istilasına uğrayan büyük saksıları fena halde budamıştım. ikinci resim
İliklerine kadar yağmur yiyince kendilerine geldiler. |
4 Eklenti(ler)
Benimkiler de çoştu:)
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili ardabora sardunyalarınız yağmuru çok sevmiş:) Benimkiler de pek çalışkan oldular, bazıları tohum oluşturmaya gayret ediyor:)
|
2 Eklenti(ler)
Artık içeri aldım hepsini...
|
1 Eklenti(ler)
Orkun KIRCI kardeşimden gelen çeliklerden sadece bir tanesinde başarılı oldum.
Dün açtı;) Eklenti 254632 Teşekkürler. |
5 Eklenti(ler)
Sardunyalar çoştu:)
|
1 Eklenti(ler)
Çok teşekkürler Sevgili Periş. ;)
Sardunyalarımıza ve ellerimize sağlık. :p |
3 Eklenti(ler)
İlk defa tohumdan sardunya ektim. :p Çok heyecanlıyım ;) Bu tohumları suda bekletip ektim. Streç filmle kapatıp, üzerine siyah kağıt kapattım. 4-5 günde çimlendiler :)
Üzerini kapattığım için ışığa yönelmişler ve uzamışlar sanırım ;) Eklenti 256551 Eklenti 256554 Bunları ise suda bekletmeden toprağa ektim. 3 günde bu haldeler. Demek ki suda bekletme işe pek yaramıyor. Eklenti 256549 Gelişmelerini ve büyümelerini sabırsızlıkla bekliyorum. |
ıtır
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sardunyalar açmaya devam ediyor.
|
Sevgili Viji, kutup Ankara'dan ben de mustaribim. Sakız sardunyaları dışarıda bıraktım hepsinin keyfi kaçtı. Acayip sararmaya başlamışlardı. Yazın çok keyfiliydiler balkonda. Ben de içeri aldım ama içime sinmedi oda aydınlık ama güneş az düşüyor. Hemen bol güneş alan sıcak bir yere götürdüm. Toparladılar. İş yerimin çay salonunda pencere önünde saatlerce güneş alıyorlar, sabah 9'dan neredeyse öğlen 12'ye dek, sonra tüm ikindi de aydınlık alıyorlar. Sararan yaprakları elimle aldım.
|
Sayın sakagun, acemifüsun ve ardabora sardunyalarınız bir harika. Maşallah. Bizim gündüzlerimiz bile 6 C değil biliyor musunuz? Şu an gece ve dışarısı -8 efendim. Sabah -6 C'den başlıyor öğlen 3 C ancak oluyor. Ah ah nedir bu kara ikliminden çektiğimiz.
|
Sayın Serdağ, şu an burada da gece -2 derece, her taraf kırağı ile kaplı. Ben tüm dış mekan bitkilerim için küçük bir sera yaptım. Tahtalarla iskelet çakıp, üzerini naylon kapladım. Onun içinde duruyorlar.
|
3 Eklenti(ler)
Soğuk hava sardunyalara yaradı. Arkadaşımın hediyeleri,
Eklenti 257599 Eklenti 257600 Çiçeği yapraklarından büyük. Eklenti 257601 |
2 Eklenti(ler)
Dün kar yağdı bizim köye :)
Küçük saksıları içeri aldım ama büyük saksıları dışarıda bıraktım çünkü dondum resmen. Duruma göre eşimle hızlı hızlı içeri alırız diye düşündük, evde ışık alacakları yer yok ne yazık ki... Neyse kar yağışı fazla uzun sürmedi. Hala çiçek açmakla meşguller...Son zamanlarda sürekli yağmur suyu yedikleri için bazılarının yaprakları kocaman kocaman olldu.Resimleri bugün çektim. |
5 Eklenti(ler)
Sardunyalarımın bugünkü çiçeklerini sizinle paylaşmadan edemedim:) Çok mu tekrar yapıyorum aceba diye kendimi de sorguluyorum?
|
5 Eklenti(ler)
Devam:)
|
Sevgili menekşecibaba, yssahin teşekkür ederim:) Aslında pek bir şey yapmıyorum, bol güneşli bir balkonum var, yağmur yağınca da bol bol yağmur suyu ile sulanıyorlar.
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da gözünün içine baktığım, fakat istediğim gibi güzel bir gelişim gösteremeyen Appleblossom fidelerim. Bir tanesi dipten ve yandan yeni sürgünler vermeye başladı, bakalım açtıklarını görebilecek miyiz?:)
|
Çok güzeller sevgili acemifüsun bu mevsimde coşmuşlar. Benim sardunyalarımdan biri de hala çiçeğini gösteriyor. Yaz aylarında bu kadar çiçek açmamıştı.
|
Alıntı:
|
Ben bu sardunyayı beğendim
1 Eklenti(ler)
Başka ne diyebilirim Serada keyfi yerinde yaz aylarını bekliyor Bol bol yavru veriyor
|
Kırmızı sardunya
1 Eklenti(ler)
Birazdaha büyümesini bekliyorum şubat ayının ilk günlerinde yeni sürgünlerden çelik yapaçağım
|
2 Eklenti(ler)
Sayın ahmeter gözüm gönlüm açıldı. O ne güzel bir renktir öyle. Maşallah.
Bunlar da benim kuzularım. Yaz sonu 3 ayrı saksıya ayırıp içeri almıştım. İşyerimde tülsüz bol güneş altındalar, 1 ay içinde tomurcuklanmaya koyuldular. Hatta işyerime getirirken kırılan iki dalı da olduğu gibi toprağa sokmuştum. Onlar da tutmuş görünüyor. Kış vakti çiçek görmeyi özlüyoruz hepimiz. ;) |
sardunyayı bununla sevdim
3 Eklenti(ler)
Geçen yaz Praktiker'den aldığım sardunyam.Kışın içeri aldığımda (güneş ışığından uzak) yapraklarını dökmüştü ama şimdi toparlandı,ama çok narin dokunmaya gelmiyor.Yanından geçsen çiçeği dökülüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bugün şakır şakır yağmur yağarken ben bir sitenin bahçesinden sardunya aşırmaktaydım :D kış mevsimi ama inşallah tutarda beni üzmez :p
|
1 Eklenti(ler)
tabi suya koydum hemen yarında ekcem :)
|
Alıntı:
|
Ben petek üzerinde köklendiriyorum nem ve sıcak iyi geliyor.
Gecen hafta aşırı soguklardan etkilenmediler cok şükür |
1 Eklenti(ler)
Odada köklendirdiğim çelikler çiçek açmaya başladı.
|
Herkese merhaba benim de 3-4 adet saksı sardunyam var.Şuan upuzun dal ve ucunda yaprakları var .Acaba bahara bol çiçeklenmeleri için neler yapabilirm? Şimdiden yapabileceğim önerileriniz var mı?
|
2 Eklenti(ler)
İlginiz için teşekkür ediyorum. Genelde bu tür mesajlar yazmam , üzüldüğüm bir ana denk geldiği için yazıverip, sizleri de çok gerekli olmayan bir mesajla meşgul ettim. Kusura bakmayın ve unutun lütfen , ben unuttum :)
Sevgili TürkanSultan, Sardunyalarını balkonunda izlemek beni de çok mutlu ediyor. Umarım baharda çiçeklerini ;yine balkonunda ; hep birlikte izleriz :) Sevgili SDurul, Üzüntüm sakagun'un fotoğrafıyla geçti bile :) Çok teşekkür ediyorum güzel arkadaşım. Az önce fotoğraflarını çektiğim kış güllerim... |
1 Eklenti(ler)
Sardunyalarımı sizlerle paylaşayım dedim (eskiler ve yeni çelikler hepsi bir arada) umarım beğenrsiniz
Eklenti 269597 |
Merhaba arkadaşar.
4 Eklenti(ler)
Balkonuma yaptığım mini serada kışı geçiren sardunyalarım.
|
Bu sardunyamı?Kayınvalidem ebegümeci olduğunu söylüyor ama sardunya ya benziyor.
http://img443.imageshack.us/img443/3584/1004342ain.jpg |
Sardunyanız sakız sardunya.:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025