![]() |
Selamlar,
Benim 3 tane anneannemden yadigâr sardunyam var. 1 tanesi sakız sardunyası diğerleri normal sardunyaymış, anneannem öyle diyor. 1 tanesi şu anda çiçekli. Ama diğer ikisinde sanki çiçek açacakmış gibi ufak yumrular var. Ben onların tohum olup olmadığı konusunda kararsız kaldım. Onları kopartıp yeni bir saksıya mı dikmeliyim. Bu mevsimde tohum vermesi normal mi ? Yoksa onlar da çiçek mi ?? Antalya bugünlerde tam da sardunyaların isteyebileceği sıcaklıkta günler geçiriyor. Eğer çiçek tomurcukları ise boşuna kopartmak istemem :( Pil olmadığı için resimlerini çekemedim. En geç pazara kadar resimlerini yükleyerek yardımlarınızı rica edeceğim. Onlar için geç kalmak istemiyorum :( |
3 Eklenti(ler)
Yaprakları donduğu için budadığım sardunyalar yeni, minik yapraklar veriyor.
|
Alıntı:
cerencim onlar çiçek açacak tomurcuklardır çiçek açmadan tohum olmaz sakın kopartma |
Hatice hanımcım, cevabınız için çok teşekkür ederim. Kızlarım kazaya kurban gidecekti; sayenizde kurtuldular.
Çiçeklendiklerinde resimlerini yükleyeceğim; görmenizi istiyorum ;) Bu arada tohum verdiklerini nasıl anlarım ?? Gülmeyin ama neye benziyor :D İlk kez çiçeklerle ilgileniyorum; bilmiyorum inanın :( Bol çiçekli günler & Sevgiler |
Alıntı:
tatlım çiçeklerini açtıktan sonra koparmazsan eğer taçyapraklar kurur altında yeşil minik tomurcuk kapsülünü göreceksin onuda yeşilken sakın koparma iyice kuruması lazım sonra baharda ufalarsın içinden bir sürü minik siyah tomun dökülür ,ilgilendikçe dillerini çözeceksin üzülme :) |
Alıntı:
|
Herkese iyi akşamlar
Farklı cins iki sardunyayı aynı saksıya diksem yetişirmi? beni bilgilendirirseniz sevinirim saygılar |
Sayın çiğdem86,
Farklı cins sardunyaların aynı saksıda yetişmemesi için bir neden yok. Aksine tozlaşma nedeniyle bu cinslerin karışması ve farklı çiçekler elde etmeniz söz konusu olabilir. Yani tercih sizin. Nadir bulunan bir türünüz varsa farklı bir cinsle aynı saksıya ekmeyebilirsiniz. Ancak elinizdeki türlerden farklı bir tozlaşma yolu ile çiçek ve dolaylı olarak bu çiçek tohumundan farklı bir tür elde etmek isterseniz bu yolu deneyebilirsiniz. |
Sardunya
1 Eklenti(ler)
Rus bir kadın ceylan sardunya üretmiş ve adını "Türk kahvesi " koymuş .
"Turkish Coffee" |
Ben de tüm sardunyalarımı bugün dipten 4-5 cm. yukarıdan budadım. Don çok kötü etkilemiş. Çoğu kötü durumda. Bakalım toparlanabilecekler mi!
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim sardunyalarım. :) Renklerini bilmiyorum ama merakla bekliyorum, sanırım beni sevdiler:D çünkü deli gibi büyüyorlar -yumurta kabuğu, haşlanmış yumurta suyu, ısırgan otu suyu ve bol sabah güneşiyle besliyorum-. Bir tanesi baharı bekleyemeden açtı bile, sabırsız cadı.;)
|
Kevser Hanım, heyecanınızı anlıyorum ama tavsiyem böyle yaparak bitkilerinizi strese sokmamanız.:rolleyes: Zavallıcıklar kendilerini baskı altında hissetmesin, bırakın kendi hallerine, arada hatır sorup sevdiğinizi söyleyin, ihtiyaçlarını giderin onlar üzerine düşeni zaten yapıp sizi mutlu edecektir. ;) Sevgiler.
|
sevgili sûz-i dilara; kumkaya ağabeyimizin gönderdiği gül sardunya benim için çok heyecan verici oldu. zira yalınkat sardunyalarıma hayran hayran bakarken bu siteden katmerli sardunya diye bir türünün olduğunu görünce uykularım kaçmıştı. mevsim itibariyle de gidebildiğim fidanlıklarda ve çiçekçilerde bulamamıştım. zeytinburnu, eminönü, şile yolu üzerinde bir kaç fidanlıkta bulamayınca ümidi kesmiştim ve kumkaya ağabeyim yollayınca gökte ararken yerde bulmuş gibi bir durum oluştu :D
gerçi diğer çiçeklerim için de durum çok farklı değil. akşam eve gelince sanki ayaklanıp gideceklermiş de lutfedip beni terketmemişler gibi çantamı omuzumdan indirir indirmez onları bir dolaşıp "kızlar ben geldim, napıyorsunuz bakalım, keyfiniz yerinde mi? üşüdünüz mü" falan filan bir sürü gevezelik yapıyorum. bazen sabah çıkarken uğrayıp "günaydın, hadi ben gidiyorum, siz uslu uslu durun" diyorum.. stres olup benden bıkmazlarsa iyi :D |
3 Eklenti(ler)
Bunlar da benim güzellerimin geçen yıl ki halleri :rolleyes:
|
arkadaşlar benim de geçen sene aldığım bir sakız sardunya fidem vardı. boyuna ince bir dal halinde uzadı gitti. resimlerde gördüğüm aşağılara sarkan bol çiçekli gür sardunyalara çok özeniyorum doğrusu. sardunyamı gürleştirebilmek için ne yapmalıyım?
|
Bu konuda pek bilgili olduğum söylenemez ama, sardunyanızı gürleştirmek için budamanız gerektiğini düşünüyorum.
|
merhaba,
Sitede çook yeniyim. Hatta bu ilk mesajım:) Geçen sene büyük hevesle güzel bir balkonum olsun istedim ve saksılarla toprak işini halletmiştim ama balkonumu yuvası zanneden güvercinlerden balkonuma adım bile atamaz olmuştum. Tabi yeni doğmuş bebeğimde olunca balkonumda güzel çiçekler yetiştirmek bu seneye kaldı. Sardunyaları seviyorum. Görüntüleriyle çok güzel. bakımının ve yetişmesinin kolay olduğu söylendiği için balkonumu onlarla şenlendirmek ve güzelleştirmek istiyorum. Bu arada tabi buraya rastladım:) Çiçekçilerden fide şeklinde alıp yetiştirmek kolay da, ben tohumdan yapmak istiyorum. Tohumları bu hafta eksem, çok mu geç kalmış olurum?? Bu arada bütün sayfaları okumaya çalışıyorum, bu sorunun cevabı belki vardı diye ama daha rastlamadım. |
Sardunyaların tam zamanı bence...
|
Bir de tohumda kullanacağım toprak nasıl olmalı??
Teşekkürler,şimdiden:) |
Sardunya başlığında ki mesajlara bakarsanız doğru bilgiler çıkarmış olursunuz.Fakat ben size kendi sardunyalarımda kullandığım topraktan bahsedeyim.
Ağırlıkta bahçe toprağı ; genel miktarın dörtte biri kadar torf.Aynı miktar dere kumu ve kaba kum karışımı.Bir miktarda hayvani gübre ve çürümüş yaprak kırpıntısı vari bitki artıkları kompostu.. iyi geliyor sardunyalarıma . |
Alıntı:
|
Teşekkürler a1919 ve SDURUL. bugün kırmaya başlıyorum sardunyamı.
birde tprak konusunda bir sorum olacak. Ben evdeki çiçeklerimde hep marketlerde satılan poşetli hazır toprakları kullanıyorum bu torf oluyor herhalde değil mi? bu dere kumu, bahçe toprağı kompost falan nerden temin edilir acaba? ya da bu market toprakları yeterli olmaz mı? kesinlikle kullanılmaz mı? |
Benim bütün saksılarım marketten aldığım topraklardan. Bi sorun yok. Sardunyalarım gayet sağlıklı. Cam balkonda bütün kış çiçek açmaya devam ettiler. Sakız sardunya dışında. O da şimdi tomurcuklandı. Sanırım yakın zamanda açacaktır.
|
Sevgili pelpel annemin benimle yaş bir sardunya hevesi var.Ve o hiçbir zaman hazır herhangi bir toprak kullanmamış.Onun sardunyalarına ve hatta diğer çiçeklerine kullandığı hep rastgele bir yerden alınma toprakla buluşan çeliklerdi..Sevgi, umut, ve büyüyeceklerine dair umut dolu bir bekleyişlede sulandıklarında hepsi bol çiçekli bol yapraklı kocaman bitkilere dönüşüyordu...
Bazen aşırı ilgilenirkende farkında olmadan hatalar yapıyoruz.Sevgiler |
Size bir soru daha soracağım:);
Geçen sene bir seradan aldığım torfu doğru dürüst kullanamadım. Hepsi saksıların içindeydi. Bu gün havalandırmak amacıyla biraz karıştırdım ama bu sene kullanıp kullanmama konusunda kararsız kaldım. Her sene torfu değiştirmek mi lazım yoksa geçen senekileri kullanabilir miyim? |
Tabi ki kullanabilirsiniz .
Tereddütünüz neden anlamadım . Mikrop , mantar , küf gibi zararlı etmenlerin varlığından şüphe duyuyorsanız kullanmadığınız bir kaba koyup fırınlayın . Ben plastik kapaklı bir kapta mikrodalga fırında 3 dakika çeviriyorum :) Özellikle tohum ekeceksem , toprağın steril olması önemli . |
Sevgili Jezebel, cevabınız içi teşekkürler.
Tereddütümün sebebi, balkon demirlerinde asılı olan saksıdaki torflar geçen yağan yağmurdan dolayı hala ıslaktı ve hep açıktaydılar. Acaba dedim, tohumları çürütür mü bu hali? Bir de geçen seneki biberlerimide yeşil bit gibi zararlılar sarmıştı, toprağınıda etkilemişler midir, diye düşündüm. Dediğiniz yöntemi yapmaya çalışacağım, inşallah başa çıkabilirim çünkü eldeki torflar 240kilo civarındaydı:)) |
Azar azar , ekeceğiniz kadar fırınlayın :)
Hakikaten fazlaymış ... |
1 Eklenti(ler)
Üzerinde yaprağından çok çiçeği olan ama çiçekleri yalın kat bu sardunyalar yakında Bauhaus'da satışa çıkarılacakmış.
Ben fotoğrafları başka bir broşürden çıkardım. Eklenti 129601 |
Güler hanım ,
Itır ' a benzettim , yanılıyor da olabilirim . Tabi ki resimden koklamak mümkün değil , kesin tanı diyemiyorum ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025