![]() |
3 Eklenti(ler)
Benim ağustos ayında ekip eylül ayında yeşeren sardunyacıklarımdan ilki açtı yaklaşık 15 gün önce.
Rengi çok tatlı... Son resim netten alıntıdır,amacım bu renk sardunyayı (eğer bir kaç tane daha bu renk açarsa) kül çiçeği ile kullanmak.. |
Küllemelerin büyüyeceğini de hesaba katmanız gerek. Hele böyle bodur sardunyaların arasına ekilirse, birkaç sene sonra nasıl olur?
|
1 Eklenti(ler)
|
Bendeki sardunyalar bodur değil, budamayız uzar gider Güler abla. :dilli:
Kül çiçeklerini de durmadan budarız,uzatmayız,yanlara doğru genişler. :dilli: Sardunyan 10 numara,muhteşem ötesi bir güzellik,sana yakışır...;) |
Sn Orkun Kırcı,
avatarınızdaki sardunyaya hayrandım sonunda aynısından buldum henuz cicek açmadı açınca fotoğraflarını paylaşacağım. Güler hn, hangi seradan aldınız bu karakızı ? Şayet Erdek teki seradan aldınız ise bilgim olsun hafta sonu yine gideceğim... :):) |
Sevgili zelish, o sardunya en az dört senedir benimle. Eğer yanılmıyorsam Tekirdağ'a giderken Kınalı ayrılımındaki Botanik Garden'dan almıştım.
Çok narin bir sakız, dalını tutsan çıt diye gidiyor. O yüzden gözünün içine bakıyorum. Erdek'deki Yalı sera'nın sahibi Bülent Bey'de de güzel sardunyalar ve güller bulabilirsiniz. |
,Sardunyalarımdan biri kışın ardından, çok uzun gövdeden çıkan çok uzun iki dal ve uçlarında da yeni çıkan minik yapraklar biçiminde. Yaşıyor ama çok kötü görünüyor; biraz güçlenip yapraklanması için budamak istiyorum ama dediğim gibi tüm yapraklar en tepelerde budarsam hiç yaprağı kalmayacak.
Geçen kışa girerken erkek arkadaşım lantana'yı dondan korumak için hiç yaprak bırakmayana kadar budamış bitki ölmedi, şimdi çok güzel yapraklandı. Acaba sardunyayı da hiç yaprak bırakmadan budamak mümkün müdür? |
2 Eklenti(ler)
Benim ceylan nasıl:p
|
1 Eklenti(ler)
Bordo sakızım tamamen açtı artık. Bunun dışında iki çiçek sapı daha var.
|
1 Eklenti(ler)
Ceylan sardunyam hiç olmadı. Ama bu güzelliklerini gördükçe sanırım dayanamayıp alacağım.:)Ben de turuncuya yakın bir renk olan sardunyamı ekliyorum. Fotografla oynamadım ama bazı kısımlar sarı çıkmış.
|
Sevgili Orkun,Benim bu fotoğraf gönderme işni mutlaka halletmem gerekitor.bu durumda rövanşını yapamıyorum lafta kalıyor.
Hepsi çok güzel ama illaki LİLA Ben senin sardunyalarına "sevdalı sardunyalar" diyorum.Çün aşkına çok iyi cevap veriyorlar. |
1 Eklenti(ler)
bence de foto işini halledin sayın Hozat. Olmuyor böyle valla. Bende ceylanımın bugün çektiğim bir fotosunu ekliyorum. Dünkü fotoya göre epeyce güzelleşmiş. Kıvırcığım benim.
|
1 Eklenti(ler)
Orkun Bey, sizin ceylan ile benimki aynı mı?... Bana mı öyle geldi?...
|
1 Eklenti(ler)
Çok yakında yer darlığından aynı saksıya diktiğim 4 minik çeliğimin erken çiçeklenmelerini sizinle paylaşacağım ama dayanamayıp erken ekliyorum, bu hali bile beni çok mutlu ediyor... YAŞASIN ARTIK SARDUNYALARIM DİKİLİNCE TUTUYOR HATTA İŞTE BÖYLE ERKEN ÇİÇEKLENME BİLE OLUYOR...
|
Alıntı:
(Hangisine bakacağımı şaşırdım.O kadar çok video var ki!) http://www.pallensmith.com/index.php...itle=Geraniums |
2 Eklenti(ler)
Ocak ayında ektiğim sardunya tohumlarım çok yavaş büyüyor. Havalar iyice ısındığı için onlardan atak bekliyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Neyseki fide olarak aldıklarım arayı kapatıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Yıldız 33 bordo ceylanınız çok güzelmiş . Güle güle büyütün . Buda benim top sardunyam ;
|
2 Eklenti(ler)
|
|
Sardunyalarım
4 Eklenti(ler)
Bunlarda benim sardunyalarım.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Orkun kırcı sizin sardunyalarınızın yanında lafımı olur. Ama yinede beğenmenize çok sevindim. Bu da yeni açan ceylanım.
|
4 Eklenti(ler)
Sardunyalarımın son hali
|
sardunya asisi
5 Eklenti(ler)
aslinda ben agaclar.net sitesini sardunya asilamasi ile ilgili bilgi almak icin nette arama yaparken buldum . bulduguma da memnunum :) fakat sardunya asialamsi ile ilgili bilgi bulamadim. asilama konusunu inceledim ve orada farkli bitkilere asilama tekniklerini gorerek kendi kafama gore asilama yaptim veee sonuc BASARILI:))) asilamak ve beklemek o heyecan anlatilir gibi degil.
Hatta bir tanesi tomurcuk bile verdi. kalem asisindan. resimlerin altina ne oldugunun aciklamasini yapacagim. Eklenti 79593 cok net olmamakla beraber sagtaraftaki cikinti kaktusun yasli olan sardunya govdesindeki filizlenmis hali:) Eklenti 79590 bu ise kalem asisi, kirmizi sardunya govdesine beyaz sardunya kalemi asilasim. Eklenti 79591 1 ay once sadece bir kalemdi, su anda tomurcuklanmis:) ne renk acicagini bilmiyorum ama su an tomurcugun patlayan kismindan kırmızı gibi gorunuyor. |
3 Eklenti(ler)
İlgiden ve bakimdan cicek acarak sevgisini gosteren cilgin kizlarim.:p
Eklenti 79600 londradan caldigim:o:(ama hic vicdan azabi cekmedim, bir turlu buyumeyen londrali kontes.. eflatun ceylan cicek acti nihayet. Eklenti 79601 gecen sene dayimin balkonundan celik aldigim ebru kizim. cosmus resmen hafta sonu yoktum istanbulda ama goruyorum ki bana supriz yapmak istemis:D Eklenti 79602 bu bordolu hatun gecen sene tasinirken cok hirpalandi:( daha oncelerde de tomurcuklarini veriyor fakat acmadan kuruyorlardi.gecen sene cicek vermedi. sadece yapraga gitti. ama ben cuma gunu evden ayrilirken tomurcuklarini sevdimde ciktim evden. geldigimde boyle buldum ;) |
5 Eklenti(ler)
İşte bunlarda çiçekleri yeni açan sardunyalarım:)
Eklenti 79636 Eklenti 79637 Eklenti 79638 Eklenti 79639 Eklenti 79640 |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sardunyalarım coştu :rolleyes:Çok mutluyum:eek:
|
GERANIUM Sardunya GERANIUM CINEREUM BALLERINA PEMBE
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Henüz çok küçük ama ilk çiçeğini açtı. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 80954
su ufaklı bakin nasil degisik cicek acti:)) olmek uzereyken bulmustum onu, kopmus ve teyzemin bahcesnde yerde duruyordu. upuzun bir dalin ucunde dal olmustu ve tek yesil kısmı bu bir lokmaydi:) hemen kopardim attim cantama eve gtirip hemen diktim cansuyunu verdim cok umutsizdim ama bu sabah beni sasirtti cok de guzel acti:) -------------------------------------- Eklenti 80955 bu da yeni acan bordo sakizlarimdan biri:) |
2 Eklenti(ler)
Bunlar da ailemizin yeni üyeleri.Koçtaşta sardunyaların hali içler acısıydı, yine de 5-6 renk beğendim, kendimi sadece bunları alacak kadar tutabildim:) size günaydın desinler istedim.
|
2 Eklenti(ler)
Bu sardunyalar da benden.
Herkesin sardunyalarının bol çiçek açması dileğiyle:) |
2 Eklenti(ler)
Bende sizinle sakız sardunyalarımdan birinin resmini paylaşmak isterim. Resimde pembe gibi çıkmış biraz ama aslında daha çok eflatun tonunda.
|
3 Eklenti(ler)
Benim sakız sardunyada baya güzel açtı. Bu kışı serada geçirdiği için keyfi yerinde.
|
4 Eklenti(ler)
Bugünün ilk sardunya fotoğrafları da benden;)
Saksıda daha büyüyüp çiçeklenmeyi bekleyen minik sardunyalar da var ama sanırım onların daha bir ayları var:) |
5 Eklenti(ler)
Günün ikinci sardunyaları da benden olsun.
|
5 Eklenti(ler)
Devamı;
|
1 Eklenti(ler)
son;
|
Sevgili Ülkü, hepside muhteşem görünüyor, sardunyaların bakımı için size danışacağız artık :)
Sanırım rüzgardan etkileniyorlar, korunaklı balkonlarda daha sağlıklı geliştiklerini görüyorum. Sevgili İlknur, sardunya kervanına siz de katıldınız, hepsi de çok güzel maşallah, güle güle büyütün. Bakalım Başbahcivan ve Orkun bey gördüklerinde ne diyecekler :) |
[QUOTE=Adalet Yağcı;431349]Sevgili Ülkü, hepside muhteşem görünüyor, sardunyaların bakımı için size danışacağız artık :)
Sanırım rüzgardan etkileniyorlar, korunaklı balkonlarda daha sağlıklı geliştiklerini görüyorum. Teşekkür ederim. Adalet abla yalnız bir sorunum var gibi. İlk resimlerdeki sardunyam bu sabah biraz keyifsiz gibi geldi bana. Sanki yaprakları biraz solma eğiliminde.:( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025