agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sardunya (Pelargonium) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/)
-   -   Sardunya (Pelargonium sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/1556.htm)

Arzu Kırlangıç 20-05-2008 19:28

2 Eklenti(ler)
Çelikten yetiştirdiğim kırmızı katmerli sardunyam;

Günüm 20-05-2008 19:30

Balkonumda Mine Hanım'ın teyzesinin sardunyasından var..Geçen seneye kıyasla çok boylandı..Bazı tomurcukları derli toplu değil,sanki parmakları açılmış bir el gibi uzuyor..Ondan geçen sene alıp diktiğim çelikler ise gayet formda..Acaba bu tür sardunya büyüdükçe özelliğini mi yitiriyor?Budamam gereken en uygun zaman nedir acaba?Şimdi uygun değil gibi sanki.Zira üzeri tomurcuk dolu.
Bu arada arka sokaktaki bahçeden çaldığım minicik bir çelik de büyüdü.Ve aynı sardunyanın pembesinden çıktı..Çok şanslı değilim ama hırsızlık işe yarıyor bazen.:rolleyes:

Arzu Kırlangıç 20-05-2008 19:39

5 Eklenti(ler)
Bordo sakız sardunyam;

Arzu Kırlangıç 20-05-2008 19:43

4 Eklenti(ler)
Pembe mor, pembe, turuncu ve beyaz sardunyalarım;

arethusa 21-05-2008 11:36

1 Eklenti(ler)
Bu çiçeği 3 gün önce semt pazarından aldık ve satıcı "kelebek canan" dedi.Sardunyanın hangi çeşidi olduğunu bilmiyorum.

Arzu Kasapoğlu 21-05-2008 21:22

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim sardunyam çiçek açtı.
İlk defa çiçekleri bukadar büyük sardunya görüyorum.

Arzu Kasapoğlu 22-05-2008 09:50

1 Eklenti(ler)
Kiprit çöpüyle kıyasladım...

Arzu Kasapoğlu 22-05-2008 18:59

http://rosemarie.thegardenjournals.o...-henry-cox.JPG
Bu sardunyanın yaprakları en az çiçekleri kadar güzel.:)

Arzu Kırlangıç 22-05-2008 23:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ceromaya (Mesaj 238155)
Evet evet hepsi harika maşallah; bu ceylanların hepsinden Bodrum'daki evimizin bahçesinde var hatta daha değişik renkleri bile:D Ben saksıda yetiştirmeyi başaramadım ama bir türlü:(

Pembe benekli beyaz sardunyanız da çok güzel. Ondan da bugün gördüm bir yerde ve çelik istedim. Sağolsunlar beni kırmayıp verdiler, umarım köklendirebilirim...

Teşekkürler ceroma.Umarım sizin çelikte tutar.Gölgeli bir ortamda toprağınıda tutana kadar çok sulamazsanız sardunyanız kısa sürede köklenir.Bahçenizdeki değişik renklerdeki sardunyalarınızın resimlerini ekleyebilirmisiniz. Merak ettim doğrusu.:confused:

Arzu Kırlangıç 23-05-2008 12:15

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatyam (Mesaj 239084)
Bu şekildemi aldınız **** iki renk aynı saksıda bu halemi geldi, ve gerçekten hepsi çok sağlıklı görünüyor :)

Hep bu renkteydi.Tek başına saksıda toplu halde duruyor.Bodur cins dediklerinden. Şu anda hepsinin keyfi yerinde. Umarım bunaltıcı sıcaklardada sağlıklarını yitirmezler. Sizede bol çiçekli günler.

Arzu Kırlangıç 23-05-2008 12:27

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nurbahar (Mesaj 239113)
ErtanGM, sardunyalarınız çok güzel. Benekliler sonradan mı böyle oldu.
Ceylan gözüne de diğerleri gibi mi bakıyorsunuz? Ben de sakız ve normal sardunyalar çok güzel açtığı halde, tek saksı ceylan gözü, üç senedir hiç açmıyor. Dallarından kırıp çoğalttıklarım da açmadı.

Çok teşekkürler Nurbahar hn. Beyaz beneklinin renkleri hep böyleydi. Sonradan olmadı. Bende pembeside var. Bütün sardunyalara aynı şekilde bakıyorum. Ceylan gözü sardunyanızın birde yerini değiştirmeyi deneyin. Buda ıtır dedikleri sardunyam . Çiçekleri büyük değil ama yaprakları çok hoş kokuyor. Kompostolara koyduklarını duydum.

Kiraz 23-05-2008 12:43

Dediğiniz gibi yerini değiştireceğim. Bol güneşi sever mi?
Itır dediğiniz sardunya da çok güzel. Ceylan gözünün diğer türlerinin yaprakları güzel kokar mı? Benimkinin yaprakları çok güzel kokuyor, normal sardunya yaprağı kokusuna hiç benzemiyor. Çiçeklerinin nasıl olduğunu da net hatırlamıyorum, sizin ıtırınızdan olabilir mi diye merak ettim şimdi.

Arzu Kırlangıç 23-05-2008 13:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nurbahar (Mesaj 239184)
Dediğiniz gibi yerini değiştireceğim. Bol güneşi sever mi?
Itır dediğiniz sardunya da çok güzel. Ceylan gözünün diğer türlerinin yaprakları güzel kokar mı? Benimkinin yaprakları çok güzel kokuyor, normal sardunya yaprağı kokusuna hiç benzemiyor. Çiçeklerinin nasıl olduğunu da net hatırlamıyorum, sizin ıtırınızdan olabilir mi diye merak ettim şimdi.

Bol güneş çok sever tomurcuklanır çiçek açar. Sardunya çeşitlerinin hepsinin yapraklarının kendine has hoş kokusu vardır.Bazı ülkelerde sardunyayı yılandan ve böceklerden evlerini korumak için bahçelerinde bakarlarmış.Kokusundan hoşlanmayanlarda varmış;)

Maude 24-05-2008 09:55

2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim şekerlerimin son hali :).

ceromaya 24-05-2008 14:55

5 Eklenti(ler)
Sevgili Deniz; Temmuz'a kadar bekleyebilirseniz size çelik getirebilirim;)

Bunlar da balkonumda açanlar:p

Arzu Kırlangıç 25-05-2008 00:56

5 Eklenti(ler)
Sakız Sardunyalarım ;

ceromaya 25-05-2008 22:44

1 Eklenti(ler)
Eklenti 38595
Bu da benekli güzelim :dilli:

müge35 26-05-2008 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu (Mesaj 238530)
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim sardunyam çiçek açtı.
İlk defa çiçekleri bukadar büyük sardunya görüyorum.

Merhaba arzu,sardunyayı tohumdan nasıl yetiştirdin,çok merak ettim.Anlatırsan çok sevinirim teşekkürler.

Arzu Kasapoğlu 26-05-2008 21:01

Merhaba Müge35,

Vilmorin marka sardunya tohumunu geçen yıl nisan ayında bahçe toprağına ektim.

Bu sene çiçek açmaya başladılar. Herhangi bir özel işlem yapmadım.

Paketin üzerindeki çiçeklerle açanlar birbirinden farkı çıktı.

müge35 27-05-2008 13:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu (Mesaj 240583)
Merhaba Müge35,

Vilmorin marka sardunya tohumunu geçen yıl nisan ayında bahçe toprağına ektim.

Bu sene çiçek açmaya başladılar. Herhangi bir özel işlem yapmadım.

Paketin üzerindeki çiçeklerle açanlar birbirinden farkı çıktı.

Arzucum,ben sandımki tohumuda kendin yetiştirdin.Yani sardunyalarının çiçeklerinden ürettin sandım.teşekkürler canım.Bir sorum daha olcak,benim ceylan gözündeki bazı tomurcuklar sararma yapmış hatta kestim attım sararan tarafları,kendisi sağlıklı görünüyor ama neden böyle oldu acaba.

Kiraz 27-05-2008 15:55

Müge35, sardunya tohumlarını çiçekler solmaya başladığı zaman bulabilirsin. Solmuş çiçeklerin arasında , 4 cm kadar boyda, bir kaç adet sivri uzantı görürsen, bunlar tohumları oluyor. Sakız sardunyalarımda hiç görmedim ama diğerlerinden bol miktarda topluyorum.
Çiçekler iyice kuruyunca alırsan ve kopardıktan sonra da kurutursan iyi olur. Bir tanenin içinden 3-4 adet tohum çıkıyor. Ben geçen sene iyi koruyamadığım için çoğu bozuldu.

ardabora 27-05-2008 20:19

1 Eklenti(ler)
Sevgili Hatice,demek turuncu sakızın var...Hımmm..Ne güzel açar şimdi o öyle turuncu turuncu...:D:p

Benimkiler de açmaya başladılar ama resimlerini çekmedim henüz...Sadece eşim tozpembe sardunyanın resmini çekmiş geçen hafta..Mecidiyeköy-Perpa iş merkezinden çelik almıştım geçen kış,rengi çok şeker ve sanırım gittikçe katmerlenecek...

cemo 28-05-2008 10:08

5 Eklenti(ler)
Ceylan ve sardunyalar

cemo 28-05-2008 10:09

2 Eklenti(ler)
Devamı..

ceromaya 28-05-2008 20:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 241127)
Sevgili ceromaya,son resimdeki katmerli sardunyanın rengi kırmızı mı yoksa ışıktan mı şarap rengi gibi görünüyor..Bendeki kırmızıydı sanırım ama henüz tomucuk bile yapmadı...

Gördüğünüz doğru renk; fuşyaya çalıyor. Bunun çeliğini Bodrum'dan almıştım, saksısında bahçe toprağı var. Bende bir tane daha gül sardunya var fakat çiçekleri deforme açıyor. Toprağıyla alakalı olabilir, çünkü ikisine de aynı besin takviyesini yaptım açana kadar.

Bu arada sizin sardunyanızın da açması için besin takviyesine ihtiyacı olabilir.

Günüm 04-06-2008 19:29

Bu sardunya ne tür olabilir?

2 Eklenti(ler)
Bir bahçeden çelik almıştım.Yaprakları çok büyük ve çiçeği gül gibi açıyor.Üstelik çok fazla güneşten ziyade yarı gölge seviyor.Önüne geçemediğim bir hızla da büyüyor.Fotoğraflar çok net olmadı.

taita 04-06-2008 20:23

iste benim kizlarim

2 Eklenti(ler)
Bugunlerde saksiliklardan alip, yere koymak zorunda kaldim. Malum, ruzgardan keyifleri kacmasini istemeyiz;)

Sûz-i Dilârâ 05-06-2008 16:38

3 Eklenti(ler)
Bunlar da benim sardunyalarım, dün itibariyle 9 ayrı renk oldu.;) Mor bir sardunya buldum dün ve dayanamadım yine aldım, yalnız ölmek üzereydi, sağlıklı olan dallarını kestim ve toprağa gömdüm inşallah tutacak.;)

Sardunyalarım büyüme aşamasında oldukları için çok gösterişli değiller ama yine de durmadan çiçek açıyorlar.;) İlk resimdeki yeşil saksıda dört ayrı kök dikili vaziyette.;)

zenfree 08-06-2008 16:19

2 Eklenti(ler)
Mts ( Mine Hanım'ın teyzesinin sardunyası) sardunyam açtı. Ferda Hanım'a tekrar teşekkürler.:)

zenfree 08-06-2008 16:21

1 Eklenti(ler)
Bu da geçen yıl Sevgili GLCN'nın gönderdiği sardunya. O da açtı.

zenfree 08-06-2008 17:28

1 Eklenti(ler)
Bu sardunyayı yeni aldım. Mürdüm renginde. Tomurcukken harika koyu bir rengi var. Ama açtıkça rengi de açılıyor.

Sûz-i Dilârâ 09-06-2008 06:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 245880)
Bu sardunyayı yeni aldım. Mürdüm renginde. Tomurcukken harika koyu bir rengi var. Ama açtıkça rengi de açılıyor.

Sevgili zenfree, aynısından benim de var, geçen gün almıştım ama ben buraya rengi mor diye yazmıştım. Mürdüm mü oluyormuş bu renk? ;) Ama benim çiçeğim kurumak üzereydi ve birkaç tane yeşil kısmı kalmıştı. Budadım ve ayrı çelikler alarak toprağa gömdüm, umarım tutar da ben de sizlerle paylaşırım burdan.;) Güle güle büyütelim;)

KaRaMeLa 10-06-2008 04:33

2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar.

Sardunyalariniz harika gozukuyor. Masallah, allah nazardan saklasin. Ozellikle murdum renginde olanina bayildim.

Bende balkonumdaki tek sorun cikarmayan ve surekli tomurcuk halinde olan ve hizla buyumeye devam eden iki sardunyami paylasmak istedim. Umarim hep boyle buyumeye devam ederler...

BurcuBurcu 10-06-2008 07:59

5 Eklenti(ler)
Uzun zamandır sizlerin sardunyalarına bakıp iç geçiriyordum, nihayet benim sardunyalarım da çiçeklendi... Mutluluğumu paylaşmak istedim.:p

moso 10-06-2008 10:29

BurcuBurcu, çiçekleriniz çok güzelmiş... Özendim ben de ;)
Bu da benim sakızlardan bir tanesi...

http://img263.imageshack.us/img263/102/snc11996wf7.jpg

ardabora 10-06-2008 17:07

4 Eklenti(ler)
Çiçek açanlardan bir kaç resim daha..Katmerli olanın rengi daha sıklamen gibi aslında ama bir türlü orjinal renginde çıkmıyor fotoğrafta...

ardabora 10-06-2008 18:10

1 Eklenti(ler)
Sevgili hüsnüyusuf, katmerli olan sardunyayı geçen sene bahçeye ekmiştim,boyu çok uzamıştı,her yeri yaprak olmuştu,ve çok da çiçek açmıştı.Kışa girerken bazı sardunyalardan çelik alıp saksıya ekmiştim ama bundan alıp almadığımı hatırlamıyordum.Bahçedekiler kışın dondu,daha doğrusu donduğunu sandım ama baharda yine yeşerdiler.

Bu fide de saksıda,çiçek açınca şaşırdım çünkü katmerli olanı kaybettiğimi sanıyordum.Şimdi bahçede bir kök katmerli sardunya olması lazım,çiçeklenmeyen ama tomurcukta olan sardunyalar var,eğer bu katmerliden varsa size çelik alırım,çünkü saksıda olan bu fide oldukça minik...

Bu resim orjinal rengine daha yakın çıkmış...

Günüm 10-06-2008 18:16

4 Eklenti(ler)
Bunlar da benim geçen seneden beri açsın diye gözlerinin içine baktığım kızlarımdan birkaçı.
Hepimizin çiçeklerine maaşallah..;)

Günüm 10-06-2008 20:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 246933)
Arkadaşlar bütün sardunyalar birbirinden güzel.
Sevgili Gardenya son fotograftaki çok değişikmiş. Rengi çok güzel. Nereden almıştınız?

Geçen sana koçtaş'dan almıştım.Ceylan olmasına rağmen bodur kaldı ve yanlara yayılarak aşağı doğru sarktı.Çok az yaprak var ve üzeri çiçek dolu.Bu renkten eminönü çiçekçilerinde de gördüm geçen hafta.Ama uzayan tür mü yoksa bodur kalan mı bilemedim.Hiçbir ceylanım böyle bir gelişme göstermedi.

zenfree 10-06-2008 20:54

Ne kadar süre çiçekli kalıyor? Ceylanlar gibi bir kere mi çiçekleniyor? Yoksa bütün yaz açıyor mu? :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025