agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Sardunya (Pelargonium)
(https)

Beğeni Düzeni105Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-03-2013, 16:08   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Sardunyalar kökleriyle çıkarılıp kapalı kutuda muhafaza edilmezler. Bence çok yanlış uygulama.
Bahçede olan bahçede, saksıda olan saksıda kalır ve hiç birşey olmaz.
Olsa olsa yapraklar çok soğukta donar.
Şu anda hiç içeri almadığım sardunyalar tomurcukta.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2013, 17:48   #2
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2010
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Sardunyalar kökleriyle çıkarılıp kapalı kutuda muhafaza edilmezler. Bence çok yanlış uygulama.
Trabzon için söyledikleriniz doğru olabilir. Ankara'da iki yıl içinde iki kez ev içinde ve dışarıda naylon serada sardunyalarını kaybedenler alternatifler arar. Bunu da bulur. Size göre yanlış olabilir. Bırakın belki yararlanacak birileri çıkar. Kuzeyin soğuk ülkelerinde gördüğümüz o güzel Sardunyalar nasıl yaşıyor sanıyorsunuz. Ön yargılı olmayalım.

k_donmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2013, 18:05   #3
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sayın k_donmez, o eklediğiniz videoyu halen hatırlıyorum. Ben dediğim gibi cesaret edemezdim. Ama bunu forumda ilk uygulayan da siz oldunuz sanırım. Bakalım bahar ve yaza doğru gelişimleri nasıl olacak? Bu uygulamanız sonucu gelişmeleri bize aktarın, neticeyi bizlerle de paylaşın lütfen.

k_donmez beğendi.
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2013, 18:42   #4
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Sayın k_donmez, o eklediğiniz videoyu halen hatırlıyorum. Ben dediğim gibi cesaret edemezdim. Ama bunu forumda ilk uygulayan da siz oldunuz sanırım. Bakalım bahar ve yaza doğru gelişimleri nasıl olacak? Bu uygulamanız sonucu gelişmeleri bize aktarın, neticeyi bizlerle de paylaşın lütfen.
İçeride de, dışarıda da öleceklerdi. Bu kış pek sert olmadı ama geçen kış -30 civarına indik. Yaşatmanın bir yolunu bulduysam, sadece mutlu olurum. Gelişmeleri paylaşacağım Sayın Cymbelina.

Eski 24-03-2013, 19:11   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez Mesajı Göster
İçeride de, dışarıda da öleceklerdi. Bu kış pek sert olmadı ama geçen kış -30 civarına indik. Yaşatmanın bir yolunu bulduysam, sadece mutlu olurum. Gelişmeleri paylaşacağım Sayın Cymbelina.
Sayın k_donmez, içeri de niçin ölüyor, pek anlayamadım?
Zengardenden bir kaç çeşit sardunya aldım, kargo ücreti dahil olunca epey de pahalıya mal oldu.. Yaz sonunda ya kapalı balkon yaptırıp oraya taşıyacağım ya da ev içinde muhafaza edeceğim.. sizin yöntem başarılı olursa onu da deneyebilirim, gelişim aşamalarınızı takipteyim..

YeniGine beğendi.
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2013, 19:20   #6
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Sayın k_donmez, içeri de niçin ölüyor, pek anlayamadım?
Zengardenden bir kaç çeşit sardunya aldım, kargo ücreti dahil olunca epey de pahalıya mal oldu.. Yaz sonunda ya kapalı balkon yaptırıp oraya taşıyacağım ya da ev içinde muhafaza edeceğim.. sizin yöntem başarılı olursa onu da deneyebilirim, gelişim aşamalarınızı takipteyim..
Sayın Sudenur,
Kişisel gözlemim olarak yazıyorum. Sardunyalar ev içindeki durgun hava ve sıcağı sevmiyorlar. İki- üç saksı iken kışı içeride geçirdiler ve önce uzun, rengi kaçmış yapraklar çıkardılar. Sonra da kurudular. Belki benim evimden kaynaklanıyordur. Dışarıda naylon sera yapıp muhafazaya aldıklarım da geçen kışın aşırı soğuğunda dondular. Geçen yıl sayıları da artınca alternatif bir yöntem aradım. Bunu uyguladım.

Eski 24-03-2013, 19:53   #7
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Trabzon da bu sonucu alıyorsanız çok şanslısınız Sevgili Benol Hanım..

Sardunyalar Ankara da donuyorlar. Ev içinde kuruyorlar..

Ancak kapalı balkonda bu yıl çelikler alarak yaşatabildim. Aydınlık ve ısıtılmayan ortamda yaşayabildiler..

Denemek için terasta naylon üçgen yaşam alanı gibi korumaya aldığım bölgede bile sardunyalarım donup, kurudular..

k dönmez arkadaşımızın uygulama sonuçlarını ben de takip edeceğim. Teşekkürler..

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025