![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sardunyalar kökleriyle çıkarılıp kapalı kutuda muhafaza edilmezler. Bence çok yanlış uygulama. Bahçede olan bahçede, saksıda olan saksıda kalır ve hiç birşey olmaz. Olsa olsa yapraklar çok soğukta donar. Şu anda hiç içeri almadığım sardunyalar tomurcukta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sayın k_donmez, o eklediğiniz videoyu halen hatırlıyorum. Ben dediğim gibi cesaret edemezdim. Ama bunu forumda ilk uygulayan da siz oldunuz sanırım. Bakalım bahar ve yaza doğru gelişimleri nasıl olacak? Bu uygulamanız sonucu gelişmeleri bize aktarın, neticeyi bizlerle de paylaşın lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
![]() Zengardenden bir kaç çeşit sardunya aldım, kargo ücreti dahil olunca epey de pahalıya mal oldu.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kişisel gözlemim olarak yazıyorum. Sardunyalar ev içindeki durgun hava ve sıcağı sevmiyorlar. İki- üç saksı iken kışı içeride geçirdiler ve önce uzun, rengi kaçmış yapraklar çıkardılar. Sonra da kurudular. Belki benim evimden kaynaklanıyordur. Dışarıda naylon sera yapıp muhafazaya aldıklarım da geçen kışın aşırı soğuğunda dondular. Geçen yıl sayıları da artınca alternatif bir yöntem aradım. Bunu uyguladım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sardunyalar Ankara da donuyorlar. Ev içinde kuruyorlar.. Ancak kapalı balkonda bu yıl çelikler alarak yaşatabildim. Aydınlık ve ısıtılmayan ortamda yaşayabildiler.. Denemek için terasta naylon üçgen yaşam alanı gibi korumaya aldığım bölgede bile sardunyalarım donup, kurudular.. ![]() k dönmez arkadaşımızın uygulama sonuçlarını ben de takip edeceğim. Teşekkürler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|