![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-08-2006
|
Zaman... Sardunya arsızdır, naz etmez deselerde en güzel çelik alma zamanı Ekim ,Kasım ayı diye biliyorum Mart , Nisan. En azından ben böyle yapıyorum. Birde yapay sera deneyebilirsin hani şu pet şişeyi ters çevirip saksının üzerine koyuyoruz ya ... (Ben bugün ne kadar çok mesaj yazmışım ... )Düzenleyen SOLO : 01-09-2009 saat 17:23 Neden: Yazım hataları |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın SOLO ve _kardelen_, Ekim, kasım- mart, nisan ayları genel olarak budama, çelik alma ve daldırma zamanı zaten. Adı üstünde ekim... Yalnız ben ne zaman denesem çok şükür hep tutturdum, en son 10 gün önce açık pembe sardunyadan aldığım küçücük bir parçayı saksıya sokuşturmuştum o da tuttu. Hiç telefim yok. Doğrudan da toprağa sokuyorum, suya koymadan. Yalnız diktiğinizde toprağın sıkıştırmasına dikkat etmek gerek. Belki kaba kalıyor, bu da köklenmesi gereken kısmın hava almasına sebep oluyordur. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın _kardelen_ o mesele hepimizde var ne yazık ki. Ama bitkilerle uğraşırken hem neler yapmamız, nasıl yapmamız gerektiğini hem de sabırlı olmayı öğreniyoruz. Bu ayın sonuna doğru bir daha deneyin eğer uygun dalı varsa ceylanınızın. Kırdıktan sonra azıcık ucundan dişinizle biraz ezip ondan sonra tam dik değil de şöyle bir 20 derecelik eğimle dikin toprağa. Tadı ekşidir zehirli değil kendimden biliyorum. Endişe edecek birşey yok yani . |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|