20-03-2011, 18:06
|
#11
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 380
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DilSe
Sayın acemifüsun çok teşekkür ederim, hastalıklı yaprağı koparıp uzaklaştırdım. Bir süre gözlemlicem, tavsiyelerinizi dikkate alıcam. 
Sayın serkan istanbul, sanırım benim sardunyam için söylediniz, emin olamadım ama.
Sardunyamın üzerinde üç adet sürgün vardı, bu açıdan görünmemiş.Ben de kararsızdım, ''Taze sürgünleri ayırsam mı?'' diye düşünürken, bugün ayırıp diktim bir cesaretle, umarım tutarlar. Yapraktaki kızarıklıklar için de saksıları güneşin direk geldiği yerin biraz uzağına aldım. 
|
Değerli arkadaşım sardunyalar kış boyunca dışarıda kaldıklarından mutlaka yaprakalrında kızarıklık yapar.
Bu kırmızıya dönük yaprakların diplerinden bahrın başlamasıyla taze sürgünler verecektir, ayrıca şu günlerde yeni sügün veren sardunyalarımızı budama yapmamış isek budama yapmalıyız,daha gür yapraklı ve bol çiçekli sarduyalara sahip olabiliriz.
BOL ÇİÇEKLİ GÜNLER DİLERİM.
|
|
|