![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sardunya hastalıklarına ek
Neredeyse kocaman bir sekiz ay olacak benim sakız sardunyamda hiçbir gelişme yok. Budadım ,toprağını, saksısını değiştirdim. Daha ne yapmam gerekiyor bilmiyorum .Geldiğinde var olan yaprakları çürük çarık hesabı üzerinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
|
Benim de sakızlarımdan biri neredeyse bir senedir hiç çiçek vermedi. Gelişimi oldukça iyi, ancak aldığımdan bu yana inatla yeni sürgünler veriyor, Saksısı da büyük değil. Diğer sardunyalarımla aynı mekanda, aynı koşullarda büyümesine rağmen çiçek vermedi bir türlü. Rengi mor yarı katmerli olmalı. O kadar uzun zaman geçti ki renginden bile emin olamıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=36461 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben ziraat yetkilisinden sardunyalar için (12 36 12 NPK ) aldım, haftada 1 kere onu veriyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Ağaç Dostu
|
Saksı en küçük boy balkon saksısının yarısı kadar.Potasyum ve fosfatı yüksek kimyasal gübre, hümik asit ve keçi gübresini çeşitli aralıklarla verdim. Toprağın asitliği ve karışımı uygun değil desem bu kadar dal budak salmaz. Yaprağı diğerlerine kıyasla daha etli ,sert ve hiç sardunya kokusu gelmiyor yapraklardan. Zamana bırakmak en iyi çözüm gibi duruyor ![]() Sevgili acemifüsun, uyarı için teşekkür ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
arkadaşlar öncelikle merhabalar bende aranıza kısa bir süre önce katıldım, bende bir sardunya delisi olarak yazılanları dikkatle inceliyorum . arkadaşlar bilen varsa lütfen cevap yazın benim sardunyalarım bol çiçek açtılar ,fakat dipten gelen yeni tomurcuklar açmadan kuruyo ,neden olabilir. benhiç gübre ve vitamin vermiyorum ne kullanabilirim lütfen yardım teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
ben sardunyalara porkan çiçek açtıran kullandım. onları kum bahçe toprağı,hayvan gübresi karışımına diktim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Ağaç Dostu
|
sevgili maki01 evet biraz aceleci davrandım cevabı almadan resim yükledim acemiliğime verin ,evet ceylanlarım bol çiçekli ama alttaki tomurcuklar kuruyo çok üzülüyorum dediklerinizi yapıcam teşekürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Ağaç Dostu
|
Unlu bit ceylanıma da sıçramış. Bu beladan kurtulamıyorum bir türlü, kökü kazınamıyor ya da ben beceremiyorum. Neemazal filan hak getire, durduramıyor bu zararlıları. Kimyasal kullanmak zorundayım artık. Unlu bitte hangi ilaç etkili? Yardım lütfen.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Ağaç Dostu
|
Benim bir menekşem unlu bitten roa natura ile kurtuldu. Denemenizi öneririm. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2010
|
Ben Aranıza yeni katıldım sardunya yetiştirme konusunda baya bi acemiyim sizlerin sardunyaları çok güzel maşşallah ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2008
|
Sn. !- -Şule- -! Sardunyaların Güneş ile ilgili sorunları hiç yoktur. O nedenle güneş konusunda kaygılanmayın derim. Yaprakların buruşukluğu konusunda resim görmeden yorum yapmam doğru olmayacaktır. Forum kullanımına ilişkin bilgiler arasında fotoğrafların nasıl yükleneceği konusunda yazılmış olan bilgiler işinize yarayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Ağaç Dostu
|
Benim ceylanlara beyaz sinek dadandı. 2 günde yüzlerce larva bırakmışlar üzerlerine. Bu sıcakta derin budama yapıp, ilaçlayıp gölgeye aldım. Beyaz sinek eksikti, o da geldi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Ağaç Dostu
|
sevgili çiçeksever ceylanlar bildiğim kadarıyla sakız ve diğer sardunyalar gibi uzun süreli çiçek vermiyorlar ,netten bakdığım kadarıyla çiçeklenme süresi daha kısa üzülmeyin benimkilerde aynı durumda .Eğer kışı hasarsız atlatırsak seneye çiçeklerini görürüz inşallah sağlıkla kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz sinek ve pas ?
Bir arkadaşın pencere pervazında bir haftadır kurumaya terkedilmiş bir ceylan görüyordum . Sağlıklıyken beyaz muhteşem bir ceylandı ![]() Nihayet dün dayanamadım ve telefonla aradım . Çiçeğini böcekler bastığını söyledi . Teklifim " yoğum bakıma alayım , belki kurtulur " oldu . Şimdi sizden yardım istiyorum . ![]() ve yakın plan ... ![]() Kurtulur mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar . Mini sardunya sevenlere bir uyarı yapmak istiyorum : Tüm mini sardunyalar şişen tablete dikilmiş ve bir süre sonra gelişmeleri duruyor ve zaman içinde bozuluyorlar . O yüzden bitkinizin kök çevresini kontrol edin . Tabletin dışında bulunan zar şeklinde doku maalesef ki çürümüyor ve bitki kökünü sıkıştırmaya başlıyor . Mümkünse ince keskin makasla o zarı 5-6 yerinden kesin . Benim miniklerin 2' si bu duruma kurban gitti , gelişmiyorlardı , gübre verdim hiç fark olmadı . Bir gün onları boynu bükük buldum ve acı gerçeği keşfettim . Şimdi onlardan 40-50 çelik alıp dikiyorum , umarım birazı bari köklenir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Bazı sardunyalarımın yeni çıkan küçük yapraklarının beyaza yakın bir renkte olduğunu farkettim .Bir şeyin eksikliği söz konusu diye düşünüyorum ama sıvı gübre de kullanmaktayım. Bu konu da bilgisi olan var ise paylaşabilir mi ? Düzenleyen nurcanaybay : 18-07-2010 saat 19:36 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Maki , ben yıllardır ilk kez böyle bir durumla karşılaştım.Dediğiniz gibiyse sevindim.Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|