![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Mine Pakkaner, sakız sardunyalarda yaprak arka yüzeyinde oluşan minik kabarcıkların için aşırı suya bağlı ödem olduğunu , sulamanın azlatılması gerektiğini söylemişti. İlgili mesajı bulamadım ama aynı sorunu yaşadığını düşünüyorum sevgili s-bilge. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
olabilir. hortumla bahçeyi sularken yapraklara gelmiş olma ihtimali yüksek. bugünlerde ankarada yağmur bol. çimlerimizi de mantarlar bastı bir süredir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Ödem yaprağa su değdiği için olmuşmuyor , topraktaki aşırı sudan kaynaklanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
Esasen toprak cok islak da degil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2022
|
Sardunya yaprağında kurt
Merhaba, Benim de balkonda baktığım sardunyalarım vardı İstanbul' da. Çok da güzel durumdalar. DOn sebebiyle zarar görmesinler diye evin içine aldığımda, yaprakların yendiğini gördüm. 1 adet zararlıyı da ele geçirdim. Sardunyaların daha fazla zarar görmesini nasıl önleyebilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2022
|
Merhaba, Balkonda baktığımız sardunyalarımız var, fotoğraflarda gördüğünüz gibi siyah siyah lekeler çıkıyor dalında. Biraz araştırdım, forumdan da baktım ama buna benzer bir durum göremedim. Sebebi nedir ve ne yapmamız gerek ki tekrarlamasın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gece sulamada ilerleyen vakitlerde havanın biraz soğuması nedeniyle mantar oluşumunu başlar. Bunu bende yaşadım ne yazık ki. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2011
|
Alıntı:
Bir çözüm bulabildiniz mi?Ben de aramaktayım,siyah bölgeler de larvalar var ve sonun da daha önce görmediğim bir tırtıl cinsi çıkıyor.Bir çözüm arıyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|