![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Benim de sakızlarımdan bazıları kendinden geçti,çiçekleri azaldı..Hele ki son resimdeki kırmızı sardunyam bu bahardan beri adam gibi bir çiçek açamadı gitti.Ben de sıvı besin verdim,gölgeye çektim,nihayet bir çiçek açtı ama sürekli boynu eğik... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
[QUOTE=çiçeksever;263589]Merhaba!Benim top ve sakız sardunya saksılarını yaprakları sararıyor diye çatı altına çektim.Çok güneş yakıyor zannettim.Burada sabah güneşi görüyor.Fakat çiçeklenmesi azaldı.Başka birinin ki güneş altında bol çiçek açıyor.Acaba yanlış birşey mi yaptım.[/ Çok su veriyor olmayasınız? Sardunya dibi kurudukça sulanması gereken bir çiçektir.Eğer fazla su verirseniz, yapraklarda sararma ve hatta kök çürümesi yapar. Gölgeye koyarsanız dal ve yaprağa kaçar, fazla çiçek açmaz. Çiçek açmasını ve sararmamasını istemiyorsanız; dibi kurudukça su, çok yakıcı olmayan güneş ışığı diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın Arzu Hanım. Söylediğinizi ben de düşündüm ama yüksekten birinin kafasına düşer diye ödüm kopuyor koruma yaptırmam lazım. Balkon apartmanın girişine bakıyor ve çocukların oynadığı işlek de bir sokak... Bir de sanki sardunyalar fazla yağmur yerse çürürmüş gibi geliyor bana, içeriye koydum fazla ıslanmasınlar diye aklım sıra iyilik yaptım fazla çiçekleri yok ama resimden belli olmuyor o kadar uzadılar ki ölçsem iki metreyi bulur. Çok eskiden demir çerçeveli uzun saksılarda balkonumuzda kedi tırnakları büyütüyorduk. Biz tedbiri almıştık ama üst kat komşumuz halı silkelerken püskülleri bizim demire takıldı. Kaldırmasıyla birlikte koskoca saksının aşağıdaki arabaya inmesi bir oldu. Hiç unutamam iyi ki aşağıda kimse yoktu. Düzenleyen Baldaş : 11-08-2008 saat 12:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2008
|
Balkondaki bazı sardunyunlarım hiç durmadan boyuna doğru uzuyor. Hatta bazıları o kadar uzadı ki kırılıp kopmaya başladı ve üstüne üstlük çok nadir çiçek açıyorlar. Bu uzama sardunyanın cinsine mi bağlı yoksa budamam mı lazım ? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-08-2008
|
Sardunyalarımın bir kısmının yapraklarında noktasal kuruma oluyor daha sonra bu kuru yerler küçük küçük deliklere dönüşüyor. Yardımcı olabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Benim sakızlarımda da zeonka nın sakızlarının hastalığından var. Resimlerdekinin aynı. Önceleri önemsememiştim ama çoğalmaya başlamışlar. Hatta yeni tomurcuk filizlenmeleri vardı kurumuşlar. Elimde saneb m-22 ilacından var. Kullanım bilgilerinde 1 lt'ye 2 gr kullanmam öneriliyor. Kuyumcu terazim de yokki ![]() Güneş batınca ilacı uygulayacağım. Sonucu sizlerle paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Merhaba, benim de yaprağı tüysüz olan bir sardunyam var. Yaz başında Atatürk Orman Çiftliği'nden almıştım. Çok cılızdı tek bir dalı var onun üstünde de küçük yapraklar. Ama eve getirdiğimden beri çiçeği hiç eksilmedi. Yaprak çıkarmıyor sürekli çiçek açıyor. Ama son zamanlarda yaprakları aşağıdan başlayarak teker teker sararıp döküldü. Yaprak arkalarında da önceki postalarda gösterilen kahverengi lekelerden var. Plumeriamın kırmızı örümceklendiğinden şüphelenip yan yana duran çiçeklerimi ve sardunyamı (vft'm hariç) neoronla ilaçladım. 4 gündür balkonda duruyorlar. Umarım yaprak sararması ve kahverengi leke problemimi ilaçlama çözer. Kırmızı örümcekleri gözle göremiyorum. Kurtulup kurtulmadığımı nasıl anlarım? Düzenleyen verdoque : 20-10-2008 saat 21:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Teşekkür ederim. Bugün tekrar ilaçlama yaptım. Umarım dediğiniz gibi iyileşir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
İyi ve bol çiçekli günler efendim. Sakız sardunyalarımın artık (sardunyamın) bir derdi var, ama bu derdine çare olamadım. Kök değil yukarıdaki dallarından kuruyor inceliyor ve kopuyor. Sitede araştırdım ama böyle bir sorunla karşılaşan bir çiçek sever göremedim. Bu sorun yanlız bendemi var acaba? yardım ederseniz çok sevineceğim. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Yaa size birşey danışayım. Dün burda hava çok soğuktu dışarıda duran ceylangözüm soğuktan etkilenmiş. Tüm yapraklarını sanırım kaybedecek. Acaba yapraklarını ben mi koparsam. Yoksa tek tek kuruyup düşmesini mi bekleyeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
O zaman temizleyin gitsin Sayın Orkun çiçeğinizde yorulmamış olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Bahsettiğim ceylangözümden ümidi kesip yanındaki minik yavruyu az önce başka saksıya alayım dedim. Saksıdan kalıp halinde çıkardım biraz toprağını silkeledim bir de ne göreyim. Dipten o kadar çok yavrulamış ki neredeyse yüzeye varmak üzereler. Hemen geri koyup toprakla sıkıştırdım. İnşallah yavrulara bir zarar vermemişimdir. Birkaç hafta sonra bir sürü ceylangözü yavrum olacak. Nereden baksanız 6-7 kadar vardı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Kuruyan yaprakları kopardım sonra da kalan iki dalı çatalın az üzerinden kestim ve üzerine mum damlattım foto2. Aldığım çeliklerden birisini de foto1 torfa diktim. Ayrıca foto2de günışığıyla buluşan yavruda görülmekte ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2008
|
Sardunya hastalıklarına ek
Bu sardunyayı geçenlerde almıştım. Durumu çok iyi değildi nerdeyse tüm yaprakları sararmıştı eve geldikten bir süre sonra kendini baya topladı tomurcuk vermeye başladı beni de sevindirdi ama şimdi sevincim kursağımda kaldı. Tomurcuklar tam açmaya yeltendiğinde kuruyorlar ve gövdede resimde görüldüğü gibi kararma söz konusu. Bu neden olmuş olabilir ve kurtulma şansı varmıdır bu durumdan? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Elise, Üzgünüm bu çürümenin görüntüsü. Kahverengi kısma hafifçe bastırırsanız yumuşamış bir doku hissedersiniz. Maalesef kurtaramazsınız. Benim de birkaç kez başıma geldi. Sanırım çok fazla sulamadan dolayı kök çürümesinden oluşuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|